7 Tips om je te kleden tijdens een zwangerschap in de zomer

Tijdens een zomerzwangerschap kunnen vrouwen het beste koele, comfortabele en lichte kleding dragen. Je kunt ook het beste kiezen voor lichte kleuren. Leer meer!
7 Tips om je te kleden tijdens een zwangerschap in de zomer
Marcela Alejandra Caffulli

Geschreven en geverifieerd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 16 augustus, 2022

Als je zwanger bent, kies je voor comfort als het op je kleding aankomt. Dat geldt nog meer in het heetste seizoen van het jaar, een tijd die kan leiden tot meer zweten, opvliegers en vermoeidheid. Ontdek in dit artikel wat voor outfits (Spaanse link) je het beste kunt dragen tijdens een zwangerschap in de zomer.

Op de markt zijn jurken, blouses en broeken met originele ontwerpen en lichte tinten te vinden die je tijdens deze broeierige periode kunt kiezen. Hier zijn een paar tips om te weten hoe je je kleding kunt kiezen en er modieus uit kunt zien!

Tips over wat te dragen tijdens een zwangerschap in de zomer

We geven je een paar tips waarmee je rekening kunt houden als je je deze zomer kleedt als je zwanger bent. Het is belangrijk dat je leert hoe je de juiste kleuren, stoffen en kledingstijlen kunt kiezen die het beste bij deze tijd van het jaar passen:

1. Draag loszittende kleding

Kies losse of recht gesneden kleding. Deze zullen je veel comfortabeler laten voelen en je meer bewegingsvrijheid geven. Tot de beste opties behoren wijde hemden of blouses die geen enkele druk uitoefenen. Losse blouses geven je een frisse uitstraling en staan mooi bij een korte broek, legging of rok.

Een luchtige jurk is ideaal voor een zwangerschap in de zomer
Losse kledingstukken en lichte kleuren zijn ideaal om je tijdens de zwangerschap comfortabeler en frisser te voelen.

2. Kies natuurlijke stoffen

Ga bij het kiezen van kleding voor die met natuurlijke vezelstoffen zoals katoen, zijde of linnen. Daarmee zul je je gedurende je hele zwangerschap comfortabel voelen en er je voordeel mee doen. Synthetische stoffen daarentegen leiden tot meer transpiratie en wekken veel meer warmte op.

Katoen is meestal de stof bij uitstek voor de zomer, omdat het lucht doorlaat en vocht van het lichaam absorbeert. Bovendien geeft het comfort, is het hypoallergeen, duurzaam, en voorkomen de vezels dat de stof aan de huid blijft kleven.

3. Zwangerschap tijdens de zomer: kies lichte tinten

De kleren die je kiest om in de zomer te dragen kunnen je koeler doen voelen en zelfs je humeur verbeteren. Kies lichte kleuren, zoals wit, beige, roze, of geel. Donkere tinten zijn niet aan te bevelen, want die absorberen zonlicht en zetten het om in warmte.

4. Kies voor wijde jurken

Jurken zijn een favoriet kledingstuk onder zwangere vrouwen. Omdat ze uit één stuk bestaan, is het heel gemakkelijk ze aan te trekken en uit te trekken. Bovendien komen ze ook na de bevalling goed van pas. Als je in de eerste maanden van je zwangerschap bent, zijn wijdere jurken het meest aan te bevelen, omdat je buik dan onopgemerkt blijft. Aan de andere kant, als ze een taille hebben, zorg dan dat ze verstelbaar en aanpasbaar zijn, zodat ze niet op je middel drukken.

5. Draag zwangerschapsjeans

Zwangerschapsjeans zijn een must voor de garderobe van elke zwangere vrouw. Ze zijn een uitstekende optie en combineren perfect met katoenen T-shirts met korte mouwen, die tegenwoordig erg cool zijn. Bovendien hebben ze een versteviging onder de buik die je buik goed omsluit en die je ook tijdens de 9 maanden zwangerschap kunt gebruiken.

Zwangerschapsjeans zijn comfortabel
Zwangerschapsjeans passen zich aan je lichaam aan in de verschillende stadia van de zwangerschap. Je kunt je comfortabel kleden en toch modieus zijn!

6. Ga voor leggings en joggingbroeken

Leggings en joggingbroeken zijn veelzijdige kledingstukken die comfort bieden, maar je ook in staat stellen elegantie uit te drukken en modieus te zijn. Ze passen zich aan het figuur van een vrouw aan, hoe ver ze ook in haar zwangerschap is, want ze oefenen geen druk uit. Draag ze deze zomer in koelere stoffen en lichtere tinten.

7. Draag vesten en open overhemden

Enkele kledingstukken die je in de zomer tijdens de zwangerschap kunt dragen zijn vesten, jasjes en open overhemden. Door ze los te dragen, zetten deze kledingstukken geen druk op je buik, zodat je je gegarandeerd koel en comfortabel voelt.

Zoek comfort met wat je draagt tijdens een zwangerschap in de zomer

Hoewel je bij warm weer koel en licht wilt blijven, is het belangrijkste dat je je comfortabel en op je gemak voelt met wat je draagt. Nu je dit artikel gelezen hebt, heb je hopelijk een idee van welke kledingstijl je kunt dragen om van je zwangerschap in de zomer te genieten. Wellicht ook interessant voor jou

Waarom is zwangerschap zo vermoeiend?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Waarom is zwangerschap zo vermoeiend?

Je zit in het eerste trimester van je zwangerschap en je vraagt je waarschijnlijk af "waarom is zwangerschap zo vermoeiend?" Ontdek meer!  • Angulo J, Arenas M. Desarrollo de una boutique de ropa para embarazadas. Perú: Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas: 2015. Disponible en: https://repositorioacademico.upc.edu.pe/handle/10757/595173
  • Palacio A, Salcedo E. Plan de negocios para la creación de una empresa dedicada a la fabricación y comercialización de ropa deportiva y moda personalizada para mujeres embarazadas en el norte de la ciudad de Quito. Ecuador: Universidad Indoamérica: 2020. Disponible en: http://201.159.222.95/handle/123456789/1737
  • Walroth I. El arte del embarazo. Edición de lujo. Canadá: Friesens Corporation; 2002. Disponible en: https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=9YodAgAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1&dq=qu%C3%A9+ropa+lucir+en+el+embarazo&ots=_hDQqrLW1t&sig=vML7ioMVz2onTeerXH1tbLrJjsY#v=onepage&q=qu%C3%A9%20ropa%20lucir%20en%20el%20embarazo&f=false

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.