De waarde van moed die we van onze moeders erven

Het vermogen om naar de toekomst te kijken en tegenspoed te overwinnen is de waarde van moed die we van onze moeders hebben geërfd en die voor altijd bij ons zal zijn.
De waarde van moed die we van onze moeders erven

Laatste update: 02 februari, 2023

Moeders zijn als wezens van een andere planeet. Beladen met oneindige kwaliteiten die hen uniek en bijzonder maken voor hun kinderen. Vanaf het moment dat ze besloten een nieuw leven in hun baarmoeder te laten groeien, vermenigvuldigde de moed die door hun aderen stroomde omwille van hun kleintjes. En dat is de prachtige waarde van moed die we dankzij hun voorbeeld en toewijding van onze moeders hebben geërfd.

Moeder worden terwijl je niet zeker weet wat de toekomst brengt, kan voor veel vrouwen eng zijn. De liefde die ze voor hun kinderen voelen is echter zo immens en onvoorwaardelijk dat moed en inspanning hun wezen overnemen om hun kinderen te laten zien dat, ongeacht de omstandigheden, hun moeder er altijd voor hen zal zijn.

Veerkracht maakt moeders meesters in het leven

Een van de deugden die moeders diep in hun hart bewaren is het vermogen om zichzelf opnieuw uit te vinden en elke dag te verbeteren voor het welzijn van hun kinderen. Veerkracht maakt deel uit (Spaanse link) van hun dagelijks leven. Zelfs als het moederschap niet gemakkelijk is en verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich meebrengt die moeilijk te assimileren kunnen zijn, zal een moeder altijd obstakels overwinnen en haar kinderen het model bieden dat ze nodig hebben om te groeien.

De waarde van moed die we van onze moeders erven
Het is dankzij de liefde en toewijding van moeders dat kinderen kunnen opgroeien in een omgeving vol genegenheid en geborgenheid.

En hoewel we als kinderen soms het werk van onze moeders onderschatten, is de waarheid dat ze hun hele leven strijders zijn geweest. Door hun voorbeeld leren ze ons waardevolle lessen. Want hoewel ze hun fouten kunnen hebben (zoals elk mens met gevoelens), zijn moeders strijders die alles doen wat in hun macht ligt voor het geluk van hun kinderen.

Dat komt omdat een moeder met moed en emotionele verantwoordelijkheid kracht moet opbrengen, zelfs als ze die niet heeft, om een glimlach op het gezicht van haar kinderen te zien. Daarom is moed een waarde die we van onze moeders hebben geërfd. Het is iets dat van nature uit hun hart ontspringt en dat ze met liefde in hun kleintjes zaaien. Ook al onderschatten ze zelf soms alle prachtige dingen die ze voor hun kinderen doen zonder er iets voor terug te verwachten.

Moed, een waarde die we van onze moeders geërfd hebben en ons ons hele leven zal vergezellen

Moeder worden is een beslissing die het leven van vrouwen volledig verandert. En nog meer te midden van een patriarchale samenleving als de onze. Waar veel vaders hun verantwoordelijkheden laten varen en hun partners opzadelen met verplichtingen die niet van hen alleen zijn.

Een moeder praat met haar zoon en dochter
Moed, dapperheid en andere waarden die in alle moeders aanwezig zijn, drukken een positieve stempel op het leven van hun kinderen.

Daarom is het geen verrassing dat moeders de beste leraren zijn in het leven van hun kinderen. Omdat ze hen, ongeacht de tegenslagen van het leven, leren dat in hen de innerlijke kracht ligt die ze nodig hebben om te blijven evolueren. Het is door hun oprechte en onbaatzuchtige liefde dat hun kinderen opgroeien met het vertrouwen om alle omstandigheden die hen op hun weg worden gelegd het hoofd te bieden.

Dus als je vandaag een autonome en emotioneel stabiele volwassene bent, is dat iets waar je je vader en moeder voor moet bedanken (als je een verantwoordelijke vaderfiguur had). Want ook al wist je moeder dat ze je nooit voor altijd in haar warme armen kon beschermen, ze gaf je alle instrumenten om een goed mens te zijn en te weten dat je alles kon bereiken waar je je zinnen op zette.

We erven de waarde van moed van onze moeders

Elke moeder met moed weet dat ze, opdat haar kinderen gelukkig zijn en in haar een voorbeeld van verbetering zien, eerst die emotionele wonden moet helen die haar raken, ter wille van haar kleintjes. Voor zichzelf zorgen zodat ze voor haar kinderen kan zorgen met de kracht en moed die nodig zijn om ondanks de moeilijkheden door te gaan.

Het gaat er niet om dat moeders zichzelf verwaarlozen om zich volledig aan hun kinderen te wijden. Het gaat erom dat je voor ogen moet houden dat het cruciaal is om een goede moeder te zijn en een goed voorbeeld voor je kleintjes. Altijd in gedachten houden dat die moederlijke kwaliteiten hen nooit zullen verlaten.

Onthoud dus dat al die moed en dapperheid die je moeder kenmerken, waarden zijn die je de rest van je leven zullen vergezellen. Ze zullen je motiveren om de innerlijke kracht te vinden die nodig is om je dromen nooit op te geven. Welke obstakels het leven ook op je pad werpt, vanaf het eerste moment dat je moeder wist dat je in haar groeide, gaf ze (en zal ze blijven geven) al het beste van zichzelf om je op te voeden en op de best mogelijke manier van je te houden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.