Wat als een vrouw het haat om zwanger te zijn?

Als een vrouw het haat om zwanger te zijn, wil dat niet zeggen dat ze haar baby niet wil. Het kan zijn dat de verschillende omstandigheden van de zwangerschap de zwangerschap onaangenaam maken.
Wat als een vrouw het haat om zwanger te zijn?
Mara Amor López

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Mara Amor López.

Laatste update: 22 december, 2022

Zwangerschap kan voor een vrouw een heerlijke tijd zijn om van te genieten, vooral als de symptomen dat toelaten. Voelen hoe je kleintje in je lichaam groeit is een van de mooiste gewaarwordingen. Er zijn echter ook gevallen waarin een vrouw het haat om zwanger te zijn. Dit moet niet als iets vreemds of verkeerds gezien worden.

Duizenden vrouwen vinden het namelijk niet leuk om zwanger te zijn en voelen zich vaak schuldig over wat ze voelen. Het is iets irrationeels, waar ze geen controle over hebben en waardoor ze niet van de zwangerschap kunnen genieten zoals andere moeders dat doen.

Zwangerschap is een stadium van plotselinge emotionele ups en downs. Het ene ogenblik kunnen we staan te springen van vreugde, en het volgende ogenblik zitten we in een hoekje te huilen.

We hebben allemaal gehoord over hormonale invloeden, en dit is het bewijs. Dat een vrouw het haat om zwanger te zijn, betekent niet dat ze niet van haar kinderen houdt. En daarom moeten we ophouden haar te straffen voor haar gevoelens.

Als een vrouw het haat om zwanger te zijn

Wat als een vrouw het haat om zwanger te zijn

Een vrouw die het haat om zwanger te zijn is in staat om van haar kinderen te houden en ervan te genieten, net als elke andere moeder. Als dit bij jou het geval is, zet dan je schuldgevoel opzij. Er is namelijk een verklaring voor dit alles. Ook deze realiteit komt vaker voor dan je denkt.

Als je je ziek hebt gevoeld, niet goed slaapt, diabetes hebt, of aan een andere zwangerschapsgerelateerde aandoening lijdt, kun je een hekel hebben aan zwanger zijn. Deze gevoelens die in deze fase naar boven komen zijn normaal en moeten zonder schuld of schaamte aanvaard worden.

Waarom haten sommige vrouwen om zwanger zijn?

De redenen waarom een vrouw het haat om zwanger te zijn kunnen uiteenlopend zijn. Laten we er een paar bekijken.

Vaak overgeven en misselijkheid

Er zijn vrouwen bij wie de zwangerschapshormonen ervoor zorgen dat ze overgeven en misselijkheid ervaren. Dit komt het meest voor in de eerste paar maanden. Ze kunnen soms echter tot het einde van de zwangerschap aanhouden. In dit geval weerhoudt het ongemak hen ervan zo vrolijk over te komen als ze zouden willen omdat ze zich niet goed voelen.

Als een vrouw het haat om zwanger te zijn: afwijzing van de veranderingen in haar lichaam

Tegenwoordig wordt veel belang gehecht aan het hebben van een lichaam dat past binnen bepaalde schoonheidsnormen. Zwangerschap is dus niet bevorderlijk voor dit doel. Je heupen worden breder, je buik groeit, je borsten worden gigantisch en je houdt vocht vast.

Hoewel deze aanpassingen nodig zijn, zorgen ze ervoor dat sommige vrouwen zich niet goed voelen over hun lichaam en het zwanger zijn haten.

Bovendien zijn er vrouwen die na hun zwangerschap moeten stoppen met bepaalde routines, zoals impactsporten. Deze beperking kan de geest van hen die vroeger op deze manier sportten ernstig aantasten, zelfs als ze op een andere manier actief blijven.

Als een vrouw het haat om zwanger te zijn: depressie

Sommige zwangere vrouwen kunnen depressief zijn, omdat hormonale veranderingen stemmingswisselingen in de hand werken. Daarom kunnen zwangere vrouwen zich zonder enthousiasme of energie voelen om de zwangerschap tegemoet te treden.

Angst voor de bevalling

Het is volkomen normaal om je zenuwachtig en bang te voelen voor de bevalling, maar er zijn vrouwen die een absolute verschrikking ervaren als ze aan bevalling en weeën denken. De redenen zijn velerlei: de gezondheid en het welzijn van de baby, tranen, pijn, complicaties, enz.

Door de angst brengen ze de 9 maanden bezorgd en met een heel hoge mate van angst door tot de dag dat ze bevallen. Dit alles verhindert hen van hun zwangerschap te genieten.

Als een vrouw het haat om zwanger te zijn, is het belangrijk dat ze leert haar emoties onder controle te houden

Je emoties onder controle houden is niet altijd gemakkelijk tijdens de zwangerschap. Een goede manier om dit te doen is je geest bezig te houden. Hoe? Op vele manieren: praten met andere vrouwen om ervaringen uit te wisselen, dingen doen die je leuk vindt, en plezierige ervaringen zoeken.

Het belangrijkste doel is positief te blijven, zodat je je beter voelt en je emoties kunt beheersen. Vergeet niet dat die altijd door gedachten worden voortgebracht, dus heb positieve gedachten zodat je emoties ook positief zullen zijn.

Een zwanger stel bewondert de zwangere buik

Een vrouw die een hekel heeft aan zwanger zijn, zal toch verliefd worden op haar baby zodra die geboren is

Een vrouw kan een hekel hebben aan zwanger zijn en niet genieten van dit stadium. Maar, als ze haar baby ziet, ervaart ze liefde op het eerste gezicht. Een moeder houdt van haar kind boven alles, zelfs als ze tijdens de zwangerschap een onaangename ervaring had.

De liefde van een moeder is de grootste en meest bijzondere die gevoeld kan worden. En het enige dat er echt toe doet is je kleintje zien en hem of haar in je armen houden. Wellicht ook interessant voor jou

Wat je baby voelt als je van verdriet huilt tijdens de zwangerschap
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Wat je baby voelt als je van verdriet huilt tijdens de zwangerschap

De wetenschap heeft aangetoond dat je baby tijdens de zwangerschap hetzelfde voelt als jij en met dezelfde intensiteit. Als je huilt van verdriet, ...


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.