Originele manieren om je kind te vertellen dat ze een nieuw broertje of zusje krijgen

Als je niet weet hoe je je kind moet vertellen dat het een nieuw broertje of zusje krijgt, let dan op deze leuke ideeën die we voor je hebben.
Originele manieren om je kind te vertellen dat ze een nieuw broertje of zusje krijgen

Laatste update: 04 augustus, 2022

Staat je gezin op het punt uit te breiden ?!! Gefeliciteerd!!! Zonder twijfel is dit een heel bijzonder moment. Daarom willen we je helpen door je verschillende originele manieren voor te stellen om je kind te vertellen dat het een nieuw broertje of zusje krijgt.

Hoe je het aan hem of haar overbrengt zal belangrijk zijn als het erom gaat hoe hij of zij zich over deze nieuwe situatie zal voelen. Van nu af aan zijn zij de oudere broer of zus, en dat is een heel belangrijke rol.

Originele manieren om je kind te vertellen dat ze een broertje of zusje krijgen

Kinderen zijn vaak erg opgewonden als ze te horen krijgen dat ze een nieuwe broer of zus krijgen. De manier waarop je ze het nieuws brengt hangt voor een groot deel af van hoe oud ze zijn.

Originele manieren om je kind te vertellen dat ze een nieuw broertje of zusje krijgen

Als je kleintje 4 jaar of ouder is, kun je het hem het beste vertellen na de eerste drie maanden van de zwangerschap, als de risico’s van een miskraam (Engelse link) al overwonnen zijn. Dan kunnen ze opgewonden zijn over de komst van het nieuwe broertje of zusje.

Als je kind echter nog geen 4 jaar oud is, is het beter te wachten tot je buik je verraadt. Op deze leeftijd kunnen kleintjes nog niet begrijpen hoe lang ze zullen moeten wachten tot ze de baby thuis hebben.

Bij oudere kinderen veranderen de dingen. Je kunt ze betrekken bij het proces en bij de voorbereidingen voor de komst van het nieuwe gezinslid.

Dus, als je zwanger bent en het je kind op een originele manier wilt vertellen, let dan op onze suggesties.

Een gepersonaliseerd boek

Dit idee is geweldig voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 6 jaar, wanneer hun begrip groter is en ze in staat zijn te genieten van de verhaaltjes die je ze voorleest.

Er zijn veel bedrijven die gepersonaliseerde boeken maken. Je geeft ze de namen van je familieleden en het hoofdthema, dat in dit geval de komst van hun nieuwe broertje of zusje zal zijn.

Vertel je kind dat het een nieuw broertje of zusje krijgt met een taart

De meeste kinderen zijn dol op taarten en snoep, dus kun je het nieuws met een heel speciale taart bekendmaken. Probeer het in hun favoriete smaak te maken, versier hem op die speciale manier waarvan je weet dat ze hem erg mooi zullen vinden, en als ze kunnen lezen, zet er dan een teken op dat duidelijk maakt dat ze de oudere broer of zus worden.

In de taart kun je ook een foto van de echo verstoppen, een tekening, of een ander teken dat hen vertelt wat er aan de hand is. Alles hangt af van de leeftijd van je kind.

Neem ze mee als je een echo laat maken

Als je eerstgeborene ouder is dan 8 jaar, kunnen ze al veel meer bij dit nieuwe avontuur betrokken worden. Veel ouders besluiten hun oudere kinderen mee te nemen naar de eerste echografie, zodat ze met eigen ogen kunnen zien wat er in mama’s buik zit.

De baby zien, naar het hartje luisteren, en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van het proces, zal hen een heel gelukkig gevoel geven en het gevoel dat er rekening met hen gehouden wordt. Als klap op de vuurpijl kunnen jullie daarna samen genieten van hun lievelingsmaaltijd of een middag met film en popcorn.

Een heel speciaal fotoalbum

Je kunt een fotoalbfum maken speciaal voor hen en hun kleine broertje. Neem er alle foto’s in op die je van hen hebt: van de eerste echo’s, hun geboorte, hun verjaardagen, en alle speciale gelegenheden. Wijd een sectie voor hun nieuwe broertje of zusje. Zo kunnen ze er een heel mooi verhaal van maken.

A baby girl touching her mother's pregnant belly.

Leg uit dat ze al die gedenkwaardige momenten voortaan met iemand anders zullen delen. Geef ze de leiding over het vullen van dat album met al die herinneringen die jullie als gezin zullen maken.

Vertel je kind dat het een nieuwe broer of zus krijgt met een speurtocht

Je kunt het nieuws ook brengen door te doen waar kinderen het meest van houden: spelen. Als ze al een bepaalde leeftijd hebben, kun je een speurtocht of een schattenjacht organiseren om ze het grote nieuws te vertellen.

Verstop aanwijzingen rond het huis of in een park of tuin en laat kleine verrassingen achter. Aan het eind van het spel moeten ze al kunnen raden dat ze de grote broer of zus gaan worden.

Je kind vertellen dat het een nieuw broertje of zusje krijgt is een van de belangrijkste momenten die het in deze nieuwe fase zal meemaken. Doe het met alle liefde en aandacht die op hen gelegd wordt en probeer ze te betrekken bij de komst van de nieuwe baby. Wellicht ook interessant voor jou

54 Zinnen om aan broers en zussen te wijden
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
54 Zinnen om aan broers en zussen te wijden

Deze zinnen om aan broers en zussen op te dragen herinneren je eraan hoe belangrijk die van jou in je leven zijn. Uit zo je liefde.