Ontdek hier de 6 leukste kraamcadeaus

Kijk maar eens naar deze leuke kraamcadeaus. Je zult de toekomstige moeder zeker verrassen, daar zijn we zeker van!
Ontdek hier de 6 leukste kraamcadeaus
Elena Sanz Martín

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Laatste update: 06 september, 2021

Als iemand in je omgeving op het punt staat een baby te krijgen en je hebt geen idee wat je hem of haar moet geven, let dan goed op deze ideeën die we voor je hebben voorbereid. Het is een lijst van de beste kraamcadeaus, zodat je de toekomstige moeder en baby kunt helpen verwennen.

Het gaat erom praktische, originele en mooie mogelijkheden te zoeken om het leven van het nieuwe gezin gemakkelijker te maken. Je vindt vast wel de optie die het beste past bij je budget en het soort cadeau dat je wilt geven.

Ben je uitgenodigd voor een babyshower?

Tot voor kort waren babyshowers alleen feestjes die in bepaalde landen werden gehouden. Ze komen echter tegenwoordig meer en meer voor in de hele wereld. Ze zijn namelijk een mooie manier om toekomstige ouders te helpen met dingen die ze voor hun baby nodig kunnen hebben.

Meestal worden ze gehouden bij een vriend of familielid thuis. Daar wordt dan eten geserveerd, spelletjes gespeeld, en worden heel nuttige cadeautjes voor de baby gegeven.

Soms maakt de zwangere vrouw een lijst van alles wat ze nodig heeft. Aan de andere kant moet je soms zelf een mooi en origineel cadeau bedenken. Om te helpen hebben we deze lijst met suggesties opgesteld.

Leuke kraamcadeaus

Women at a baby shower.

Een fopspeenhouder met de naam van de baby

De meeste baby’s gebruiken wel eens een fopspeen. Dus een gepersonaliseerde fopspeenhouder met de naam van de baby geven kan een geweldig idee zijn.

Je kunt fopspenen vinden die gemaakt zijn van 100% organisch antibacterieel silicone. Baby’s kunnen erop kauwen, en ze zijn heel zacht voor hun tandvlees.

Kraamcadeaus: een draagbaar aankleedkussen

Een van de meest noodzakelijke dingen als je een baby krijgt is een aankleedkussen voor als je het huis verlaat. Het is namelijk een manier om ze overal comfortabel te kunnen verschonen. Er zijn zelfs modellen met een praktisch vak om luiers, doekjes en crèmes in te bewaren. Let er echter op dat ze in de wasmachine kunnen en dat ze zacht en resistent zijn.

Kraamcadeaus om herinneringen te bewaren

Stel je voor hoeveel nieuwe herinneringen dat gezin op het punt staat te maken. Daarom kun je ze een fotoalbum geven met vakjes om alles in te bewaren wat ze belangrijk vinden. Denk bijvoorbeeld aan hun ziekenhuisarmbandje, hun eerste fopspeen, hun eerste haarlok, of hun eerste tandje. Het is een leuk cadeau-idee om onvergetelijke herinneringen op te halen als de baby er is.

Een wandhanger vol herinneringen

Dit is zo’n emotioneel cadeau, want de moeder zal haar eerste herinneringen aan haar baby koesteren. Het is een geboortekaart waarin de ouders de voet- en handafdruk van hun baby in klei kunnen stempelen. Dan wordt het een kostbare decoratie die je aan de muur van de babykamer kunt hangen.

Draagzak

Women hugging at a baby shower.

Het dragen van een baby(Engelse link) helpt bij de ontwikkeling van de baby om een sterke band te vormen. Dit is dus een van de beste kraamcadeaus die je kunt geven. Er zijn veel modellen babyrugzakken en draagzakken, dus vergelijk elk type en koop wat je het beste lijkt.

Een verzorgend boek

Kinderen komen niet met een instructieboek, en ouders kunnen zich daarom overweldigd voelen. Zonder twijfel zou een prachtig geschenk een boek zijn over opvoeden en de verschillende onderwerpen die hen bezig kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan een boek over slapen, borstvoeding, aanvullende voeding, enz. Er zijn veel briljante auteurs die je zeker van dienst zullen zijn.

Heb je gevonden wat je zocht? Zeker, met een van deze 6 kraamcadeaus kun je de toekomstige moeder verrassen. Denk aan unieke details, dingen die ze nodig kunnen hebben, en praktische oplossingen voor het dagelijkse leven met een nieuwe baby. Met deze tips kies je zeker iets geweldigs uit.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.