7 films van Disney uit 2019 om te kijken

Van katachtige koningen tot ijsproducerende koninginnen, van verdedigers van de aarde tot verdedigers van de melkweg... 2019 zit vol met nieuwe films van Disney waar iedereen van kan genieten. Lees meer hierover in dit artikel. 
7 films van Disney uit 2019 om te kijken

Laatste update: 19 oktober, 2020

2019 lijkt het jaar van de films van Disney, aangezien The Walt Disney Company het hele jaar door in de bioscopen te zien was. Een aantal van deze films zijn remakes van populaire klassiekers. Andere zijn vervolgen van de al populaire bestaande films.

Hoe dan ook, we weten zeker dat je naar de bioscoop wilt gaan om weer te genieten van de geweldige films van Disney die het afgelopen jaar zijn uitegekomen. Dus koop wat popcorn en ga lekker zitten! Hieronder zullen we je alles vertellen over de films van Disney uit 2019.

Films van Disney uit 2019

Dumbo

Dumbo is één van Disney’s meest geliefde klassiekers aller tijden. Daarom zijn we enthousiast om te vertellen dat het in maart vorig jaar terugkeerde naar het grote scherm. Dit keer is de film in de vorm van een levensechte remake. De film is geregisseerd door Tim Burton. Daarom twijfelen we er niet aan dat zowel kinderen als volwassenen zullen genieten van dit lieve verhaal.

Deze keer gaat de film over een onderwerp dat de afgelopen jaren controversieel is geworden: het gebruik van dieren in het circus en hoe ze daar behandeld worden.

Aladdin

Een andere live-action remake van Disney die je weer in de bioscoop kunt vinden is Aladdin. Deze keer bestaat het plot uit een combinatie van het originele verhaal uit 1992 met andere verhalen uit Duizend-en-een-nacht.

De nieuwste versie van Aladdin wordt zeker een hit, aangezien Will Smith er een rol in heeft. Smith zal één van de favoriete en meest ingenieuze personages van het verhaal spelen: de geest.

Aladdin, Jasmin en de rest zijn allemaal weer in de bioscoop te zien. Dit geeft jou en je gezin genoeg tijd om de originele film opnieuw te kijken voordat de remake uitkomt.

Samen met kinderen naar de bioscoop

De Leeuwenkoning, de langverwachte film van Disney

Zoals je misschien al door hebt, is 2019 het jaar van de Disney-remakes. In juni konden we genieten van één van de langverwachte films van het jaar: De Leeuwenkoning.

Simba, Mufasa en de rest van de dieren verheugden ons weer. Daarnaast brachten ze zelfs de liedjes uit het origineel uit 1994 terug. Deze film zal zeker keer op keer emotie en nostalgie opwekken met de herinneringen die het oproept. Daarnaast kan je samen met je kinderen meezingen met Simba, Puba en Timon in Hakuna Matata.

Frozen 2

Aan het einde van vorig jaar, op 19 november, keerden de avonturen van Elsa, Anna en Olaf terug naar het grote scherm in weer één van de langverwachte films van het jaar.

Als winnaar van de Oscar voor beste animatiefilm en het beste originele lied, blijft de film over de ijskoningin één van de meest populaire films van Disney aller tijden.

Daarom twijfelen we er niet aan dat je kleintjes graag willen ontdekken wat er in het vervolg zal gaan gebeuren. Dit is de eerste keer dat een vervolg op een Disney prinses in de bioscoop te zien is, omdat andere films altijd rechtstreeks op VHS en DVD uitkwamen. We weten zeker dat Frozen 2 de hype waard zal zijn.

Captain Marvel

De wereld van de Marvel-superhelden kwam terug in deze 21e film, die op 8 maart in de bioscopen te zien was. Deze keer gaat de film over Coral Danvers, een piloot van de Amerikaanse luchtmacht die Captain Marvel wordt nadat de aarde zich midden in een conflict tussen twee buitenaardse rassen bevindt.

Film kijken in de bioscoop

Toy Story 4

Pixar is ook een deel van The Disney Company. Daarom melden we ook graag dat de finale van de leukste en meest ontroerende filmreeksen, Toy Story, uitkwam. Op 19 juli, 24 jaar na de release van de eerste Toy Story, verschenen Woody en Buzz voor het laatst op het grote scherm.

Zorg ervoor dat je wat zakdoekjes meeneemt, want de acteurs die de stemmen van Woody en Buzz inspreken hebben beloofd dat de filmreeks met een emotioneel einde afgesloten zal worden.

Star Wars: Episode IX, één van de beste films van Disney

En om het jaar 2019 af te sluiten, kwam in december één van de bekendste en best verkochte filmreeksen aller tijden terug in de bioscoop. Profiteer van de tijd die je hebt om alle vorige films te kijken. Helaas komt het verhaal van Skywalker namelijk met dit laatste deel ten einde.  


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.