8 Trucs en oefeningen voor stevige borsten

Om stevige borsten te hebben, hoef je geen dure behandelingen, invasieve operaties, of de duurste crèmes op de markt te kopen.
8 Trucs en oefeningen voor stevige borsten

Laatste update: 22 december, 2022

Om stevige borsten te krijgen hoef je geen dure behandelingen of invasieve operaties te ondergaan, of de duurste crèmes op de markt te kopen… Als je de stevigheid van je buste wilt terugwinnen na lange tijd borstvoeding te hebben gegeven, raden we je gewoon aan de tips op te volgen die we hieronder delen.

Trucs om stevige borsten te krijgen

Vrouw, het is belangrijk dat je weet dat je door alleen de trucs toe te passen die we hieronder voorstellen, je je doel niet in een week bereikt. Het is namelijk geen magie.

Het is de combinatie van al deze tips over een langere periode die in het voordeel zal werken van het doel dat je nastreeft.

Dat gezegd hebbende, bekijk de volgende suggesties eens, zodat je ze in praktijk kunt gaan brengen

Vermijd de snelle diëten

Als je al gestopt bent met borstvoeding geven en wilt afvallen, moet je weten dat de zogenaamde bliksemdiëten, diëten die je in een week meerdere kilo’s laten afvallen, behalve schadelijk voor je gezondheid, ook je vijanden zijn als je stevige borsten wilt krijgen.

Als diëten abrupt vet uit je lichaam verwijderen, verliezen je borsten, die voor het grootste deel uit vet bestaan, er een flink deel van. Ze zakken daardoor uit.

Je kunt daarom het beste beetje bij beetje afvallen, door gezond eten te combineren met lichaamsbeweging.

Hydrateer je lichaam zowel van binnen als van buiten

Een goede hydratatie houdt de huid glad. Eet dus tropisch fruit, groene bladgroenten, drink de hele dag door veel water en breng vochtinbrengende crème op je borsten aan.

Als het warmer wordt, maak er dan gebruik van om het bovenste deel van je borsten vochtig te maken, het deel dat door de halslijn van een blouse te zien is. Laat je huid aan de lucht drogen en herhaal de procedure tot vijf keer per dag.

Draag bh’s en let op je houding voor stevige borsten

8 Trucs en oefeningen voor stevige borsten

Als je geen bh draagt en voorovergebogen blijft zitten, dragen het gewicht van je borsten en de kracht van de zwaartekracht bij tot het uitzakken van je borsten.

Om stevige borsten te krijgen, moet je dus ondersteuning gebruiken die je decolleté optilt en waardoor je een rechte houding aanhoudt.

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan collageen of die de aanmaak ervan stimuleren

Collageen is het eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid van je borsten. In de menselijke huid wordt het in een goede hoeveelheid gevonden. Er zijn ook voedingsmiddelen die collageen bevatten. Andere voedingsmiddelen stimuleren de aanmaak ervan in het lichaam. Het is belangrijk dat je beide consumeert. Onder al deze voedingsmiddelen kunnen we onder andere de volgende noemen:

  • Varkens- en koeienpoten
  • Gelei
  • Vruchten en groenten die rijk zijn aan lycopeen (rood pigment): gevonden in rode paprika’s, aardbeien, rijpe tomaten, frambozen, kersen, bieten…)
  • Bouillon van beenderen
  • Voedingsmiddelen rijk aan omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren: sardines, vlas, chia, zonnebloem-, hennep-, pompoenpitten, walnoten, eieren en zalm
  • Vruchten rijk aan vitamine C: citroen, kiwi, sinaasappel, grapefruit, mandarijn
  • Visbouillon
  • Mager vlees
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A: lever, sojaolie, aardappel, papaja, levertraan, kaas, perzik.

Oefeningen om stevige borsten te krijgen

We hebben al vermeld dat de borsten voor het grootste deel uit vetweefsel bestaan. Dit bevindt zich echter op de borstspieren.

Door de borstspieren te trainen worden je borsten veel steviger en mooier. Daarom kunnen de oefeningen die we hieronder aanhalen je helpen je buste te liften.

Neem ze één voor één op in een oefenroutine en voer 50 herhalingen van elke oefening per dag uit.

Ook jij kunt stevige borsten krijgen door middel van oefeingen

Oefening 1 voor stevige borsten

Strek je armen voor je uit. Plak de palmen van je handen tegen elkaar en druk ze tegen elkaar terwijl je telt. Je zult merken dat de borsten samentrekken en ontspannen terwijl je dit doet.

Oefening 2

Strek je armen voor je uit, buig ze en leg dan je rechterhand op je linker onderarm en je linkerhand op je rechter onderarm. Het doel is een vierkant te vormen met je armen en je romp.

De linkerhand zal kracht uitoefenen tegen de rechterarm en omgekeerd. Zodra je de oefening begint uit te voeren, voel je het in je borstspieren.

Oefening 3 voor stevige borsten

Om een stevige borstkas te hebben, strek je je rechterarm naar voren, buig je de linkerarm en leg je je hand op de onderarm van de arm die nog gestrekt is. Druk dan. Je zult zien dat je linker borstspier aan het werk is.

Wissel vervolgens van hand en doe dezelfde routine.

Oefening 4

Ga met rechte rug in een stoel zitten. Zet je voeten iets omhoog, zodat ze de grond niet raken. Steun met je handen aan weerszijden van je lichaam  op de stoel. Pak nu de stoel vast en trek eraan alsof je hem wilt optillen.

Door deze oefening te doen, zullen je spieren sterker worden.

Hoe verminder je een slappe buik na de zwangerschap?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Hoe verminder je een slappe buik na de zwangerschap?

Het verminderen van een slappe buik na de zwangerschap is een van de hoofddoelen van elke moeder. We vertellen je wat je kunt doen.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.