Ontdek 5 sportfilms voor kinderen om samen te kijken
Sportfilms voor kinderen zijn een goede manier om het goede voorbeeld te geven, dus moet je de kans niet voorbij laten gaan om te leren wat er achter zit. Het is voor niemand een geheim dat kinderen van films genieten, vooral als ze zich met de personages in de verhalen kunnen identificeren. Het komt er dus op aan het soort en de inhoud van de film goed uit te kiezen om je kinderen iets bij te brengen Met dat in gedachten, let op de volgende lijst met onze 5 favoriete sportfilms voor kinderen!
Sport en films
Kinderen uitnodigen om naar sportfilms te kijken is veel meer dan het voorstellen van amusement. Het is een manier om ze aan te moedigen in beweging te komen en misschien in de praktijk te gaan brengen wat ze zien. Het kan zelfs fungeren als een middel om ze kennis te laten maken met bepaalde sporten waar ze voordien zelfs nog nooit van wisten.
Audiovisuele media hebben een enorme invloed op de opvoeding (Spaanse link) van kinderen. Bovendien kunnen films over sport ook een geweldige persoonlijke motivatiestrategie voor de kleintjes zijn.
In het algemeen worstelt de hoofdpersoon in dit soort films om zijn dromen te vervullen. Ze bereiken ze echter na veel moeite en toewijding.
Om al deze redenen raden we je aan de volgende titels een kans te geven. Je kunt er samen met je kinderen met plezier naar kijken.
1. Sportfilms: Space Jam: Game of the Century (1996)
Klinkt de naam van deze film je bekend in de oren? Waarschijnlijk heb je de previews van de nieuwe versie al gezien op sociale netwerken of op TV.
Maar voor je de nieuwe versie ziet, raden we je aan eerst het origineel te zien, met in de hoofdrol de legendarische Michael Jordan, samen met de Looney Tunes.
De film is niet alleen onderhoudend en grappig, maar richt zich ook op een heel belangrijk basketbalspel voor degenen die eraan meedoen. Space Jam belicht hoe belangrijk het is jezelf te zijn en jezelf te accepteren om te slagen in het leven. Het is een mooie metafoor voor kinderen om al op jonge leeftijd te leren.
2. Little Giants (1994)
Dit is een film uit de jaren ’90, met Rick Moranis in de hoofdrol, die gebaseerd is op het verhaal van een Amerikaans voetbalteam.
Net als de vorige is hij erg gericht op zelfaanvaarding als een grote kwaliteit voor het leven. Tegelijk leert het ook over het belang van teamwork en hoe essentieel individuele verschillen zijn om de groepsprestaties te verhogen.
Dit is een goede manier om met kinderen te praten over ieders bijzondere mogelijkheden.
3. Sportfilms: Goal! (2005)
De naam van deze film verwijst naar voetbaldoelen, een van de bekendste sporten ter wereld. Het vertelt het leven van een amateur-atleet die prof wordt.
Goal! werd in 2005 naar het witte doek gebracht, met Kuno Becker in de hoofdrol. Het bestaat uit een complete trilogie, waardoor je je kunt verdiepen in de echte geschiedenis van de voetballer.
Het laat zien dat de dromen van jonge mensen kunnen uitkomen als je er hard voor werkt en je je comfortzone verlaat. Zonder twijfel is dit een geweldige les voor je kinderen.
4. The Karate Kid (2010)
Deze film uit 2010 met Jackie Chan en Jaden Smith in de hoofdrollen is de bewerking van de film die in 1984 uitkwam.
Behalve dat deze film je kinderen laat kennismaken met de wereld van de vechtkunst, kun je ze ook iets leren over diversiteit en het belang van discipline als het gaat om het respecteren van je tegenstanders.
Zonder twijfel is het een film die je steeds weer met je kinderen kunt bekijken.
5. Kicking and Screaming (2005)
Will Ferrell speelt de hoofdrol in deze lachwekkende film, die kinderen leert wat ze niet moeten doen om een voetbalteam te leiden. Bovendien laat de film zien hoe schadelijk overdreven competitie kan zijn.
Hoewel de film erg leuk is, kan de plot voor jonge kinderen wat ingewikkeld zijn. We raden je dus aan de film samen met hen te bekijken om alles wat er gebeurt uit te leggen.
Geniet van sportfilms met de kinderen
Behalve deze films aan je kinderen aan te raden, kun je het beste aan hun zijde gaan zitten om er samen van te genieten. Je zult zien dat het een geweldige gezinsactiviteit is, hetzij voor een regenachtige middag of om je te vermaken onder het genot van een hapje.
Gebruik films niet als louter vermaak of als afleidingsmiddel voor kinderen. Probeer ze inhoud van kwaliteit te bieden, zodat ze wat opsteken van de films die ze zien. En besteed natuurlijk speciale aandacht aan de inhoud waar ze naar kijken. Je kunt de films aan het eind zelfs bespreken om het leren nog verrijkender te maken.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Barros Bastida, C., & Barros Morales, R. (2015). Los medios audiovisuales y su influencia en la educación desde alternativas de análisis. Revista Universidad y Sociedad. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2218-36202015000300005