4 Heerlijke recepten voor baby's van 18 maanden

Er zijn een aantal voedzame recepten voor baby's van 18 maanden die je gemakkelijk thuis kunt klaarmaken. Hier zijn 4 heerlijke opties!
4 Heerlijke recepten voor baby's van 18 maanden

Laatste update: 12 mei, 2022

Er zijn enkele heerlijke recepten voor baby’s van 18 maanden, die ideaal zijn omdat ze niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook heel voedzaam. Ze kunnen regelmatig in het dieet worden opgenomen om een goede werking van het lichaam te verzekeren. Ze zijn ook heel gemakkelijk thuis te bereiden.

Alvorens te beginnen is het belangrijk op te merken dat indien mogelijk borstvoeding tot minstens 12 maanden oud gegeven moet worden. Op die manier worden essentiële voedingsstoffen en antilichamen toegediend om de afweer van de zuigeling te versterken. Tegelijk is deze voeding optimaal om groei en ontwikkeling te bevorderen, en om allergieën of intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen te voorkomen.

Ben je klaar om je baby te verblijden met deze heerlijke gerechten? Laten we beginnen!

Super voedzame recepten voor baby’s van 18 maanden

Hier zijn de beste recepten voor baby’s van 18 maanden, die je thuis op een eenvoudige manier kunt klaarmaken. Let dus goed op!

1. Yoghurt met granen en bosbessen

Dit is een bereiding die erin slaagt een grote hoeveelheid antioxidanten van enorme kwaliteit te leveren. Deze elementen neutraliseren de vorming van vrije radicalen en voorkomen dat ze zich daarna in het lichaam van het kind ophopen. Dit is in verband gebracht (Engelse link) met een geringere kans op het krijgen van chronische en complexe ziekten op middellange termijn.

Om een optimaal resultaat te krijgen kun je eenvoudig een natuurlijke yoghurt kopen of thuis zelf maken. Voeg dan een combinatie van muesli op basis van haver toe en werk af met wat verse bosbessen.

Het is van essentieel belang dat je zorgvuldig het etiket van muesli leest om te controleren of het geen enkelvoudige suikers als hoofdbestanddeel bevat. Is dat wel het geval, dan is het geen kwaliteitsvoedsel.

Heerlijke recepten voor baby's van 18 maanden met onder andere bosbessen

2. Spinaziecrème

Spinaziecrème is een uitstekende optie om ijzer in het dieet van je kleintje op te nemen. We hebben het hier echter over een voedingsstof die een lage opname heeft, nog erger als de bron een plantaardig voedingsmiddel is. Om de beschikbaarheid in het organisme te verbeteren is het altijd aan te raden het samen met een flinke dosis vitamine C (Engelse link)te consumeren.

Wil je een heerlijke spinaziecrème? Dan moet je eerst 150 gram van deze groente koken met een paar geschilde en in stukken gesneden aardappelen. Pocheer tegelijk een halve ui met extra vierge olijfolie.

Als de groenten klaar zijn, doe je alles in het glas van een blender, samen met natuurlijke, ongezoete yoghurt. Blend alles tot een homogene textuur.

3. Bananenvla

Kinderen genieten erg van zoete desserts. Er zijn echter gezonde alternatieven om dit soort recepten uit te werken met een goede voedingsbijdrage en een ingeperkte aanwezigheid van natuurlijke yoghurt. Een voorbeeld zou de bananenvla zijn, die behalve lekker ook heel gemakkelijk thuis te maken is.

Je moet beginnen met het pellen van een paar rijpe bananen en ze dan in kleine stukjes snijden. Meng in een aparte steelpan een halve liter melk met 4 eetlepels suiker en een kaneelstokje. Voeg dan de banaan toe en verwarm het op het fornuis.

Als het mengsel begint te koken, roer je het goed door en laat je het 5 minuten koken. Verwijder als laatste het kaneelstokje en klop de rest van de ingrediënten los met 4 eidooiers.

Rest alleen nog het mengsel opnieuw op laag vuur te koken tot het begint te stremmen. Giet het dan,, als de gewenste textuur verkregen is, in de verschillende bakjes en laat het afkoelen.

Heerlijke recepten voor baby's van 18 maanden zoals bananenvla
Bananen zijn een vrucht die rijk is aan vezels en ze zijn het ideale ingrediënt om bereidingen op natuurlijke wijze zoeter te maken.

4. Geroosterde kip

Kip is een van de beste bronnen van eiwitten. Deze voedingsstoffen zijn bepalend als het erom gaat de juiste groei van de kleintjes te verzekeren en ervoor te zorgen dat de spieren altijd functioneel blijven. Daarom is het belangrijk dat in hun dagelijkse behoeften wordt voorzien, iets wat niet alle diëten bereiken.

Om een gebraden kip te bereiden, begin je met de oven voor te verwarmen op 200 graden en giet olie in de bak voor later. Doe dan zout, peper en tijm over de hele kip en leg 3 teentjes knoflook en een halve citroen op het vlees.

Bedek dan de bodem van de schaal met in plakjes gesneden aardappelen en leg de kip er meteen bovenop. Giet er een beetje kippenbouillon bij om de smaak af te maken. Zet het product tot slot minstens een uur in de oven.

Bereid heerlijke recepten voor baby’s van 18 maanden

Zoals je gezien hebt, is het gemakkelijk om thuis heerlijke en voedzame recepten voor baby’s van 18 maanden te bereiden.

Zo wordt in de dagelijkse voedingsbehoeften voorzien en tegelijk een goede acceptatie bij de kleintjes bereikt. Natuurlijk zal het belangrijk zijn om te zorgen voor afwisseling op voedingsgebied, waarbij de hele week door verschillende gerechten worden gegeten.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat het nodig is een reeks goede gewoonten in te stellen om de gezondheid te verbeteren. Het is niet voldoende om alleen maar goed te eten.  Het is namelijk ook nodig om te zorgen voor regelmatige lichaamsbeweging en goede rust. Wellicht ook interessant voor jou

3 Zeer voedzame recepten met aardbeien voor kinderen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
3 Zeer voedzame recepten met aardbeien voor kinderen

Recepten met aardbeien voor kinderen zijn uitstekend als het de bedoeling is de aanwezigheid van fruit in hun dieet te vergroten. Blijf lezen!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Jenkins, D., Kitts, D., Giovannucci, E. L., Sahye-Pudaruth, S., Paquette, M., Blanco Mejia, S., Patel, D., Kavanagh, M., Tsirakis, T., Kendall, C., Pichika, S. C., & Sievenpiper, J. L. (2020). Selenium, antioxidants, cardiovascular disease, and all-cause mortality: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. The American journal of clinical nutrition112(6), 1642–1652. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa245
  • Li, N., Zhao, G., Wu, W., Zhang, M., Liu, W., Chen, Q., & Wang, X. (2020). The Efficacy and Safety of Vitamin C for Iron Supplementation in Adult Patients With Iron Deficiency Anemia: A Randomized Clinical Trial. JAMA network open3(11), e2023644. https://doi.org/10.1001/jamanetworkopen.2020.23644

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.