Gezond menu om mee te nemen naar het strand of het zwembad

Een gezond menu klaarmaken om met kinderen op het strand of aan het zwembad te eten is heel eenvoudig en levert een goede voedingsinname op.
Gezond menu om mee te nemen naar het strand of het zwembad

Laatste update: 07 september, 2022

Om een zomerse dag te plannen, is het belangrijk dat je een gezond menu uitwerkt om aan het strand of bij het zwembad te eten. Vooral als je met kinderen reist. Het is namelijk belangrijk voor een hoogwaardige toevoer van essentiële voedingsstoffen te zorgen. Bovendien moet gedacht worden aan bereidingen met een laag microbiologisch risico, om onnodige schrik te voorkomen. Lees verder en neem kennis van deze suggesties!

Het is belangrijk er rekening mee te houden dat tijdens de warmere maanden meer en meer mensen het huis verlaten en op reis gaan. Maar dat betekent niet dat je de mogelijkheid om elke dag goed te eten moet opgeven. Met goede voedingsrichtlijnen kun je door de jaren heen goed opletten en je gezondheid op peil houden.

Klaar om te gaan koken?

De eerste gang van het gezonde menu om met de kinderen mee naar het strand te nemen

Het eenvoudigste om als voorgerecht te eten is een wrap, omdat dit voedsel een dosis koolhydraten levert met een lage glykemische index. Je moet er wel een bron van eiwitten in opnemen. Deze voedingsstoffen zijn van cruciaal belang voor een goede groei tijdens de kindertijd en de adolescentie, zoals blijkt uit onderzoek (Engelse link) dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Nutrients.

Gezond menu om mee te nemen naar het strand of het zwembad
Wraps met kip en saladebroodjes zijn ideale maaltijden om op warme dagen op het strand of aan het zwembad te nuttigen. Kinderen zijn er over het algemeen dol op!

Kip avocado wrap

Een van de beste opties is een kip avocado wrap. Hij is gemakkelijk te maken en bevat eiwitten die een hoge biologische waarde hebben. Ze bevatten alle essentiële aminozuren en hebben ook een uitstekende verteerbaarheidsscore. Daarom worden ze optimaal benut en vervullen ze al hun functies.

Avocado is ook een bron van onverzadigde vetzuren en vitamine E. Deze laatste voedingsstof heeft een sterk antioxidant karakter, dus is het de sleutel tot het neutraliseren van de vorming van vrije radicalen en het voorkomen van hun latere ophoping in de lichaamsweefsels. Dankzij dit alles kunnen in de loop der jaren veel chronische en complexe ziekten voorkomen worden.

Als tweede gang, een salade

De beste optie voor de tweede gang van het gezonde menu om met de kinderen bij het zwembad of aan het strand te eten is een salade. Die is niet alleen heel verfrissend, maar garandeert ook een hoge concentratie vitaminen. Daaronder bevat het vitamine C, een element waarvan is aangetoond (Engelse link) dat het het immuunsysteem versterkt en het optreden van infecties vermindert.

Bovendien kun je er altijd nog een portie complexe koolhydraten aan toevoegen om voldoende energie voor de hele middag te garanderen en het niveau van lichamelijke activiteit te verhogen.

Eiwitten en kwaliteitsvetten mogen ook niet vergeten worden. Een voorbeeld om te overwegen is quinoa salade met tonijn uit blik en kerstomaatjes. Het is erg smakelijk en voedzaam, en bovendien gemakkelijk te bereiden.

Voedingsmiddelen om te vermijden

Als je nadenkt over een gezond menu om in de hitte van te genieten, moet je de consumptie vermijden van voedingsmiddelen met een hoog microbiologisch risico, zoals rauw voedsel. Ook kun je alle gerechten het beste in een thermische transportzak doen, met ijs erin, om ze koud te houden.

In het algemeen kun je bij hoge temperaturen het eten van de volgende voedingsmiddelen beter vermijden:

  • Gerookte zalm
  • Rauwe vis
  • Sausjes op basis van eieren, zoals mayonaise
Kinderen eten een ijsje bij het zwembad
In de zomer grijpen kinderen naar ijs, en daar is niets mis mee! Jekunt er het beste van genieten als toetje na het eten van een gezond menu.

Dessert is een must

Aan het eind van de maaltijd zullen kinderen zeker om een toetje vragen. Op warme dagen kun je het beste fruit of yoghurt eten. In elk geval kunnen ze kiezen voor een zoetere optie als uitzonderlijke traktatie, zoals ijs.

Plan een gezond menu om met de kinderen mee te nemen naar het strand of naar het zwembad

Zoals je gezien hebt, is het gemakkelijk om in korte tijd een gezond menu klaar te maken, dat een bijdrage aan essentiële voedingsstoffen garandeert, en het mee te nemen naar het strand of naar het zwembad. Het belangrijkste is dat ultrabewerkte voedingsmiddelen niet vaak op het menu voorkomen, maar er is geen probleem mee ze af en toe te consumeren. Tot slot moeten we bedenken dat als het plan is de hele dag onder blootstelling aan zonlicht door te brengen, een reeks preventieve maatregelen genomen moet worden.

Het is altijd van essentieel belang natuurlijk mineraalwater voorhanden te hebben om een goede staat van hydratatie te handhaven. Evenzo is het altijd van cruciaal belang je tegen zonnebrand te beschermen met een UV-filter. Houd rekening met deze tips en maak je klaar om samen met je kinderen van een mooie zomermiddag te genieten! Wellicht ook interessant voor jou

Zomerkleren voor baby’s: 5 tips en aanbevelingen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Zomerkleren voor baby’s: 5 tips en aanbevelingen

Ongeschikte kleding kan bij je kind irritatie en ongemak veroorzaken. Leer hoe je zomerkleren voor baby's kunt kiezen.
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.