3 Recepten met avocado voor kinderen

Recepten met avocado voor kinderen zijn eenvoudig te bereiden en slagen erin een grote hoeveelheid essentiële voedingsstoffen te geven. Ontdek er vandaag drie!
3 Recepten met avocado voor kinderen

Laatste update: 03 april, 2022

Avocado is een hoogwaardig voedingsmiddel dat perfect is voor het dieet van kinderen. Het slaagt erin een aanzienlijke hoeveelheid essentiële voedingsstoffen te leveren, zoals onverzadigde vetzuren. Het regelmatig in het dieet van je kind introduceren wordt als positief ervaren en om je te helpen deze missie te volbrengen, laten we je een paar aantrekkelijke recepten met avocado voor je kleintjes zien.

Voor je begint, is het belangrijk op te merken dat kinderen een zo gevarieerd en evenwichtig mogelijk dieet moeten hebben om een goede groei en ontwikkeling te garanderen. Anders kunnen tekorten optreden die de kans op ziek worden op middellange en lange termijn vergroten.

Lees dus verder en kom meer te weten over het gemak om dit heerlijke ingrediënt in je recepten te verwerken. Laten we beginnen!

De voordelen van avocado

Voor we beginnen te koken, is het van essentieel belang de voordelen van avocado te kennen. We hebben het over een vlezige vrucht, die vetzuren van de omega 3 reeks bevat. Van deze verbindingen is aangetoond (Engelse link) dat ze efficiënte modulatoren van ontstekingen zijn. Daardoor vermindert het risico om in de toekomst aan hart- en vaatziekten te lijden.

Tegelijk is avocado een interessante bron van vitamine E, een micronutriënt met een grote antioxidatieve capaciteit. Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift IUBMB Life (Engelse link) neutraliseert dit element de vorming van vrije radicalen en de daaropvolgende ophoping ervan in de weefsels van het lichaam.

Als gevolg ‘beschermt’ avocado het lichaam van het kind tegen het ontstaan van vele complexe ziekten.

Recepten met avocado voor kinderen

Avocado als hoofdbestanddeel op je tafel

Nu je weet waarom je dit ingrediënt in je gerechten moet verwerken, laten we je een paar verleidelijke recepten zien voor de kleintjes in je huis.

1. Recepten met avocado: op toast met vlaszaad

Dit recept is uitstekend als ontbijt of als tussendoortje. Het levert een flinke hoeveelheid koolhydraten van goede kwaliteit, samen met vezels, een belangrijke stof voor een goede werking van de darmtransit.

Om deze bereiding te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

De te volgen stappen zijn eenvoudig. Allereerst moet je het brood aan beide kanten roosteren in een grillpan of in een broodrooster.

Haal vervolgens het vruchtvlees uit de avocado en prak het met een vork tot een pasta. Smeer tot slot deze bereiding op de toast en breng het op smaak met een scheutje extra vierge olijfolie. Om het geheel af te maken strooi je er tot slot vlaszaden over.

2. Guacamole, het lekkerste recept met avocado

Guacamole is een traditioneel Mexicaans recept dat zich snel over de hele wereld verspreid heeft. Maar als je het voor kinderen bereidt, is het beter een reeks wijzigingen aan te brengen om overdreven pikantheid te vermijden. Normaal wordt jalapeño gebruikt, maar het is mogelijk dit ingrediënt te vervangen door een andere peper met een zoeter karakter.

Om je guacamole te maken heb je de volgende voedingsmiddelen nodig:

 • Eén rijpe avocado
 • De helft van een tomaat
 • De helft van een paarse ui
 • 1/4 van een rode peper
 • Een scheutje citroensap of limoensap

Om te beginnen moet je het vruchtvlees uit de avocado halen, zoals in het vorige recept. Doe de tomaat, rode ui en peper in een kom, alles zo fijn mogelijk gehakt. Dit is een heel belangrijke stap.

Als dit gedaan is, pers je het sap uit een halve citroen of een halve limoen en meng je alles goed door elkaar. Om je guacamole te begeleiden kun je hem bijvoorbeeld op toast of crackers smeren, of met tortillachips eten. Het is ook een uitstekende topping voor taco’s en andere Mexicaanse gerechten.

3. Salade met tomaten, avocado en kaas

De volgende van onze recepten met avocado voor kinderen is een salade. Avocado mengen met andere voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong is namelijk een prima manier om een grotere toevoer van vitaminen en antioxidanten binnen te krijgen. Een salade bereiden met deze vlezige vrucht is een geweldig idee en vereist maar een paar ingrediënten:

 • 1 middelgrote krop sla
 • 2 rijpe tomaten
 • 1 middelgrote avocado
 • Verse kaas naar smaak
 • 1 kleine ui
 • Zout en extra vierge olijfolie

Begin allereerst met de sla en tomaten goed te wassen. Snijd dan de sla en tomaten fijn, waarbij je ervoor zorgt dat de tomaten in middelgrote blokjes gesneden zijn. Doe beide ingrediënten dan in een slakom.

De volgende stap is de ui julienne te snijden en in de kom te doen. Rest alleen nog het vruchtvlees van de avocado voorzichtig te verwijderen, in blokjes te snijden, de in blokjes gesneden verse kaas toe te voegen en tot slot op smaak te brengen met zout en extra vierge olijfolie.

Een lekkere salade met avocado

Bereid recepten met avocado voor kinderen!

Zoals je gezien hebt, is avocado een voedingsmiddel dat verschillende gezondheidsvoordelen heeft, dus moet het regelmatig in de voeding opgenomen worden. Het is gemakkelijk om verschillende gerechten te bereiden met deze vlezige vrucht en zijn uitstekende organoleptische eigenschappen als ingrediënten.

Vergeet tot slot niet dat het van cruciaal belang is om in de kindertijd een reeks goede gewoonten te bevorderen, naast goed eten. Vanaf de eerste levensjaren aan lichaamsbeweging doen is ook belangrijk om een goede gezondheid te behouden, evenals een goede nachtrust. Wellicht ook interessant voor jou

2 Recepten voor kinderen van 2 tot 5 jaar die niet willen eten
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
2 Recepten voor kinderen van 2 tot 5 jaar die niet willen eten

Er zijn verschillende recepten die je kunt klaarmaken voor kinderen die niet willen eten, die voedzaam zijn en die ze goed accepteren. • Ishihara, T., Yoshida, M., & Arita, M. (2019). Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. International immunology31(9), 559–567. https://doi.org/10.1093/intimm/dxz001
 • Miyazawa, T., Burdeos, G. C., Itaya, M., Nakagawa, K., & Miyazawa, T. (2019). Vitamin E: Regulatory Redox Interactions. IUBMB life71(4), 430–441. https://doi.org/10.1002/iub.2008

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.