Wat neem je mee als je met je baby op stap gaat?

Hoewel elke baby heel uniek is, zijn er bepaalde dingen die alle baby's nodig hebben wanneer ze het huis verlaten. Ontdek wat je mee moet meenemen als je met je baby op stap gaat.
Wat neem je mee als je met je baby op stap gaat?

Laatste update: 04 maart, 2019

Baby’s hebben een groot aantal dingen nodig. Daarom is het heel gewoon om je af te vragen wat je in je tas mee zou moeten nemen als je met je baby op stap gaat.

Als je een nieuwe moeder bent en de tas van je baby klaarmaakt, dan moet je echt eerst bedenken hoeveel dingen je echt gebruikt, vooral als je maar een eventjes weg bent.

Essentiële dingen om in je tas te hebben als je met je baby op stap gaat

Luiers

Essentiële dingen om in je tas te hebben als je met je baby op stap gaat zoals luiers

Je hoeft niet een heel pakket luiers mee te nemen, maar bedenk wel even hoe lang je van huis bent. Pak vervolgens de hoeveelheid luiers die je nodig hebt. Als je gewoon met je baby gaat wandelen, dan zijn 2 of 3 luiers voldoende.

Speen

Het kan nooit kwaad om een speen en een reserve speen mee te nemen. Baby’s gooien ze altijd op de grond of verliezen ze.

Meeneem verschoonmat

Een meeneem verschoonmat is een van de dingen die je in je tas mee moet nemen. Het is kort gezegd om een goede hygiëne te handhaven wanneer je de luier van je baby verschoont als je niet thuis bent.

Vochtige doekjes

Je kunt vochtige doekjes in elke situatie gebruiken, zoals voor schoonmaken, vlekken, enz. Deze pakjes nemen nauwelijks ruimte in en ze kunnen je in veel verschillende situaties helpen.

Valkruid voor verwondingen

Als je baby net begint te lopen, dan zijn vallen en verwondingen een onderdeel van je dagelijkse leven. Daarom is het altijd een goed idee om een klein beetje valkruid in je tas te hebben.

Een slabbetje

Als je tijdens de wandeling ook maar iets gaat eten of drinken, dan is een slabbetje belangrijk, zodat hij zijn kleren niet besmeurt.

Extra kleding

Vaak kan zelfs een slabbetje vlekken niet voorkomen. Neem daarom extra kleding voor je baby mee. Het is een van de essentiële dingen om mee te nemen als je met je baby op stap gaat.

Zonnebrandcrème

Het is in de zomer erg belangrijk, maar je hebt het ook het hele jaar nodig. Hoewel de zonnestralen in de zomer krachtiger zijn, zijn ze een constant gevaar voor de huid van de baby.

Wegwerpzakken

Het kan nuttig zijn om 2 of 3 wegwerpzakjes mee te nemen als je met je baby op stap gaat, omdat je ze overal voor kunt gebruiken. Je kunt er vuile kleren in opbergen, in geval van nood kun je er luiers in weggooien en nog veel meer.

Water

Neem een volle fles water mee voor als je kind dorst krijgt.

Dingen die je niet nodig hebt als je met je baby op stap gaat

Luiers en vochtige doekjes moet je zeker meenemen
  • Medicijnen. Als je baby ziek is en je gewoon even gaat wandelen, dan hoef je niet veel medicijnen of een thermometer mee te nemen.
  • Specifieke doekjes voor elk deel van het lichaam. Zoals we eerder al zeiden, is het altijd goed om vochtige doekjes mee te nemen. Neem echter degenen mee die multifunctioneel zijn.
  • Kam. Veel moeders vinden dit belangrijk om in hun tas te stoppen, maar het is echt niet nodig. Als je kind zijn haar verprutst, maak je dan geen zorgen. Het is een kind en je kunt het gewoon met je handen weer in orde maken.
  • Veel speelgoed. Het is normaal dat kinderen, als ze ouder worden, wat speelgoed mee willen nemen. Laat je kind er echter maar een of twee kiezen om mee te nemen.
  • Luchtje. Het beste is om elke vorm van parfum of eau de cologne toe te passen voordat je het huis verlaat. Anders kan het in je tas gaan lekken.

Nu je weet wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt, kun je dit gebruiken om een eigen lijstje te maken. Elke baby is een wereld op zich en heeft veel dingen nodig. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.