Wanneer je baby voor de eerste keer op de grond valt

22 juni, 2018

Plotseling valt je baby op de grond. Je wenst dat je tijd net voordat hij landt kon bevriezen. Alsof je een film bekijkt die je een miljoen keer zou kunnen pauzeren en terugspoelen, zou je willen dat je het moment waarop je kind op de grond valt niet zou zien.

Maar aangezien dat niet mogelijk is, ben je veroordeeld om toe te kijken hoe het kleine lichaam van je kleintje de grond raakt terwijl je wereld mistig wordt.

Manieren om een val te vermijden

Er is geen manier om de val van een eenjarig kind dat leert lopen te voorkomen. Evenmin kan je een val voorkomen wanneer je kind aan het hardlopen, klimmen of ronddansen is. Maar er zijn duizenden manieren om te voorkomen dat een baby die nauwelijks in de armen van zijn moeder kan bewegen valt.

Dan moeten we eenvoudigweg deze dingen in gedachten te houden.

Laat je baby nooit alleen op bed liggen

Niemand wil graag dat hun kind op de grond valt. Het merendeel van de valpartijen wordt echter veroorzaakt door dingen die voorkomen hadden kunnen worden.

Een van de belangrijkste redenen waarom baby’s vallen is, omdat iemand ze alleen achterlaat op het bed.

Veel moeders leggen hun baby’s op het bed om ze aan te kleden, luiers te verschonen, om schone lakens in de wieg te leggen, enz. En op die momenten hebben ze niet altijd alles wat ze nodig hebben bij de hand. Dus ze lopen weg bij de baby die dan maar een seconde op het matras ligt.

Als de baby nog niet weet hoe hij zich om moet draaien of als hij zich nauwelijks bewegen kan, dan houdt de moeder geen rekening met de mogelijkheid dat het kind op de vloer kan vallen. De baby verrast haar echter. Terwijl hij zijn moeder zoekt of probeert om iets te zien waar zijn oog op viel, rolt hij magisch ineens om. En tdan valt de baby in een fractie van een seconde op de grond.
Dus mama, als je niet wil dat je baby op de grond valt, laat hem nooit alleen op je bed liggen.

Huilende baby op de grond

Zorg ervoor dat je badkamer veilig is

Baddertijd is een ander moment waarop baby’s vaak vallen. Die kleine beweeglijke lichaampjes, ingezeept met zeep en wiebelend in je handen, zijn een reëel gevaar.

Om die reden moet vanwege het gevaar van valpartijen, baddertijd zo veilig mogelijk worden gemaakt.

In het verleden, toen badkamers nog niet bestonden, deden mensen hun baby’s boven het bed in bad. Maar nu, met zoveel vooruitgang, lijkt deze methode heel ouderwets. Toch is het een van de veiligste methoden.

Met een stuk nylon op het bed om te voorkomen dat het kussen nat wordt, plaatst je de badje op de nylon. Bereid een bak met warm water voor, een glas of een potje en de badgel van je baby. Op deze manier zal hij, zelfs als je baby uit je handen glijdt, niet op de grond vallen.

Als je kind in je armen ligt, moet je je op hem concentreren

Tot slot  hebben we allemaal de neiging om diverse taken te doen terwijl wij onze baby’s vasthouden. Dit is natuurlijk niet alleen een neiging, maar een noodzaak.

In deze tijd zijn moeders niet langer de huisvrouwen van het verleden. De 24 uur op een dag zijn niet genoeg om het werk in het huis, persoonlijke behoeften, rust en verzorging van de baby bij te houden.

Baby wordt getroost door moeder

Wanneer je iets moet doen terwijl je je baby vasthoudt, vergeet dan niet om aandacht aan hem te geven. Niets is belangrijker dan dat.

Baby’s groeien niet alleen op basis van de hoeveelheid melk die ze binnenkrijgen, maar ook – en vooral – vanwege emotioneel contact met hun moeder.

 – Laura Gutman –

Hoe te reageren als je baby op de grond valt

Als je baby om de een of andere reden toch op de grond valt, moet je weten hoe je moet reageren. Dus om af te sluiten, bieden we het volgende advies: