Ontdek 20 meisjesnamen die beginnen met de letter B

De namen die we onze kinderen geven zullen hen voor altijd vergezellen. Wil je er een die begint met de letter B? We geven je wat ideeën voor namen voor je toekomstige dochter.
Ontdek 20 meisjesnamen die beginnen met de letter B
Samanta Ruiz

Geschreven en geverifieerd door de docent Samanta Ruiz.

Laatste update: 27 december, 2022

Ben je zwanger en wil je op zoek gaan naar een bijzondere naam voor je baby? Wil je het noemen naar iemand van wie je houdt of heb je liever iets nieuwers of met een bijzondere betekenis? Weet je het echter nog niet? Maar wat je wel duidelijk is, is dat je meisjesnamen wilt weten die met de letter B beginnen. We zijn er om je bij deze taak te helpen!

Meisjesnamen die met de letter B beginnen

De letter B komt in de meeste alfabetten voor, dus er zijn meisjesnamen die met de letter B beginnen van verschillende herkomst en in alle culturen. Het is een medeklinker met een heel zachte klank, maar met genoeg kracht om op te vallen.

We hebben deze lijst van meisjesnamen die met de letter B beginnen onderzocht en samengesteld, op zoek naar hun betekenis en herkomst. Zo heb je alle volledige informatie. Je vindt er dus zeker een die perfect is voor je kleintje!

Ontdek 20 meisjesnamen die beginnen met de letter B

In alfabetische volgorde opgesomd, namen met de letter B

 • Baia: Galicische vorm van de naam van Griekse oorsprong Eulalia, die ‘welbespraakt’ betekent.
 • Barbara: De oorsprong van dit woord gaat terug tot het Romeinse Rijk, toen vreemdelingen die geen Grieks of Latijn spraken met het woord ‘barbaar’ werden aangeduid. Gewoon, omdat ze hun taal niet verstonden, noemden ze hen bar-bar of bla-blah, op een pejoratieve manier en de klank imiterend van stamelen of stotteren.
 • Basila of Basilia: Spaanse variant van het woord van Griekse oorsprong Basíleios, dat ‘koning of koninkrijk’ betekent. Voor vrouwen betekent het ‘prinselijk of koninklijk’ of de adellijke en aristocratische kaste vertegenwoordigend.
 • Batia of Bithiah: Dit is ook een naam van Hebreeuwse oorsprong die ‘dochter van Yaveh’ of ‘dochter van God’ betekent.
 • Beatriz: Betekent ‘gezegend’ en is afgeleid van de Latijnse namen Benedictrix en Beatrix, die op hun beurt weer afkomstig zijn van het woord beatricem, dat ‘zij die geluk schenkt’ betekent. Het heeft ook te maken met de eigenschap zaligheid, van het werkwoord beare. Dat woord slaat op het ‘geluk van de ziel’, en het Latijnse woord bendictus, dat in het vrouwelijk geslacht vertaald wordt met ‘gezegend’.
 • Becky: Is ook van Hebreeuwse oorsprong en verwijst naar een ‘knoop, das of iets dat verbindt’. Het is een verkorte vorm van Rebecca, de naam van Isaac’s vrouw, zodat het ook verband houdt met de huwelijksverbondenheid en trouw.
 • Beitris: Schotse naamvariant van het Latijnse Beatrix.
 • Bethlehem: Komt van het Hebreeuwse woord Bet lechem, dat het ‘Huis van Brood’ aanduidt en verwijst naar de stad waar Jezus geboren werd.
 • Belinha: Het is een Portugese vorm van Isabel dat op zijn beurt afgeleid is van de Hebreeuwse naam Elizabeth, die ‘degene die God liefheeft’ betekent.
 • Benita: Betekent ‘de gezegende’ en is verwant met Benedicta. Dat komt van het Latijnse woord benedictus, dat ‘gezegend’ betekent.

Meer suggesties nodig?

 • Bernardina: Is het verkleinwoord van Bernarda, een naam van Duitse oorsprong die verwijst naar ‘degene die een krijger is’. In het Germaans betekent berin ‘beer’ en ook ‘hard’, ‘gedurfd en krachtig’. Vandaar dat het verband houdt met een dappere jager die het opneemt tegen grote vijanden.
 • Bess: Is de afkorting van de Hebreeuwse naam Elizabeth.
 • Beth: Verkorte versie van Bethia, ook een Hebreeuwse naam die ‘leven’ betekent. Het wordt ook gebruikt als verkorte vorm van Elizabeth.
Gelukkig stel verwacht een baby
 • Beyoncé – De moeder van de beroemde zangeres veranderde haar eigen achternaam in een naam voor haar dochter. De oorspronkelijke naam was Beyincé, van Creoolse oorsprong en vrij gebruikelijk op de plaatsen van Franse kolonisatie in de Verenigde Staten. Hoewel sommigen verzekeren dat de uitspraak de betekenis heeft van ‘Iemand die boven anderen uitstijgt’.
 • Blanche: Germaanse naam die verwijst naar ‘de blanke’. Een melkwitte huid was een kwaliteit van vrouwelijke schoonheid die in de Middeleeuwen zeer gewaardeerd werd. Het heeft ook te maken met een ‘schitterende vrouw’. De Spaanse variant is Blanca, de Portugese is Branca en de Italiaanse Bianca.
 • Bretagne: Betekent ‘uit het land van de Bretons’. Het origineel in het Engels is Brittany.
 • Britt: Afkorting van Bridget, een Ierse naam die verwijst naar een ‘sterke en krachtige’ vrouw.
 • Bruna: De naam stamt af van het Duitse woord brunne, dat ‘borstplaat’ betekent. Hoewel het in zijn Latijnse betekenis ‘bruine huid’ of ‘donker’ betekent.
 • Brunella: Italiaans verkleinwoord van Bruna.
 • Bryanna: in het Spaans Briana. Het is een naam van Engelse oorsprong die ‘sterke vrouw’ betekent.

De uitdaging van het kiezen van de ideale naam voor je dochter

Het kiezen van een naam voor je dochter is een uitdaging, maar wanhoop niet! De bedoeling is dat je thuis met vertrouwen kunt kiezen. Als je met deze zwangerschap je gezin verder uitbreidt, zal het geweldig zijn om met je andere kinderen de beslissing over de naam van hun nieuwe babyzusje te delen.

Met deze lijst van meisjesnamen die met de letter B beginnen, heb je genoeg om te beginnen en er een te vinden die als een engelachtige melodie in je oren zal weerklinken. Dat zal het signaal zijn. Let dus goed op als je onze lijst leest!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.