8 planten en infusies die de vruchtbaarheid verhogen

Het is voor mannen en vrouwen mogelijk om vruchtbaarder te worden met behulp van bepaalde planten. In het artikel van vandaag zullen we 8 planten en infusen noemen die het meest effectief zijn bij het stimuleren van de vruchtbaarheid.
8 planten en infusies die de vruchtbaarheid verhogen

Laatste update: 24 september, 2020

Naast alle medicinale voordelen van planten en infusies, kunnen deze ook de vruchtbaarheid helpen verhogen op natuurlijke wijze.

Gepaard met een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en genoeg slaap kunnen kruiden onze kansen op een zwangerschap vergroten. Bepaalde botanische elementen hebben namelijk invloed op onze hormonale balans en vergroten onze kans op een zwangerschap.

“Een vrouw is het meest vruchtbaar wanneer ze tussen de 20 en 30 jaar oud is. De vruchtbaarheid neemt geleidelijk af wanneer ze 30 is, vooral na het 35e levensjaar. Elke maand heeft een gezonde, vruchtbare 30-jarige vrouw 20% kans om zwanger te worden.”
– American Society for Reproductive Medicine –

Sommige kruiden die wij hieronder zullen noemen zijn beter voor mannen of voor vrouwen. Elke hiervan richt zich namelijk op een andere oorzaak van onvruchtbaarheid.

Daarom kun je, zodra je weet wat het probleem is, kiezen welke plant het meest geschikt voor jou is. Let op de eigenschappen van deze botanische elementen die je vruchtbaarder kunnen maken.

Planten en infusen om de vruchtbaarheid bij vrouwen te stimuleren

Rubus idaeus

Rubus idaeus, algemeen bekend als de rode framboos. Dit is een plant die de spieren van de baarmoeder kan helpen versterken. Het helpt ook bij het verhogen van de progesteronspiegel. Het voordeel van deze twee factoren is het voorkomen van een miskraam en andere complicaties die verband houden met zwangerschap.

Vruchtbaarheid verhogen met Trifolium pratense

Trifolium pratense, of rode klaver. Deze plant heeft grote hoeveelheiden fyto-oestrogenen die vrouwen met hormonale onevenwichtigheden kunnen helpen. Het is ook goed voor vrouwen met een obstructie in hun eileider of met een onregelmatige menstruatiecyclus, waardoor ze geen nauwkeurige controle hebben over hun vruchtbaarheid.

Urtica dioica

Urtica dioica, of brandnetel. Deze plant is gunstig voor het menselijk lichaam omdat het de baarmoederwanden en de nieren helpt te versterken. Het zorgt voor een detox van het lichaam en zorgt voor de uitdrijving van schadelijke stoffen die de bevruchting kunnen bemoeilijken. Zet de plant in kokend water met honing en laat het een nachtje staan.

Een positieve zwangerschapstest

Angelica sinensis

Angelica sinensis, of ginseng. Dit is één van de planten die het meest wordt gebruikt in de oosterse geneeskunde. Het helpt vrouwen om hun menstruatiecyclus en ovulatie te reguleren en de verzwakte spieren van de baarmoeder te versterken. Vrouwen moeten stoppen met de inname van dit kruid zodra hun menstruatie begint.

Turnera difusa

Turnera difusa, of damiana. Deze plant is ideaal om het seksuele verlangen bij mannen te verhogen, hoewel het ook baat heeft bij vrouwen. De essentiële componenten helpen om de seksuele gezondheid te herstellen, maar ook om voortijdige ejaculatie en erectiestoornissen tegen te gaan. Deze twee problemen maken de bevruchting namelijk een stuk moeilijker.

Tribulus terrestris om vruchtbaarheid bij mannen te verhogen

Tribulus terrestris, of bindii. Dit is een plant die het voortplantingssysteem van mannen versterkt. Het verbetert de kwaliteit van het sperma en de behandeling van erectiestoornissen. Hoewel mannen het in de vorm van thee of infusie kunnen drinken, is bindii ook verkrijgbaar in de vorm van capsules.

Schisandra chinensis

Schisandra chinensis, of de bes met vijf smaken. Dit is ook één van de meest gebruikte kruiden in de Chinese geneeskunde. Net als bindii verhoogt het de productie van zaadcellen. Tegelijkertijd draagt het bij aan de gezondheid van testikels en de nieren. Ze kunnen rauw, gedehydreerd, gekookt of als infusie worden ingenomen.

Zoethout om vruchtbaarheid te verhogen

Zoethout. Dit is een plant die zorgt voor de ontgiftiging en reparatie van de cellen van de lever en het hele endocriene systeem. Het heeft ook een positief effect op het immuunsysteem en helpt bij het reguleren van de hormoonbalans.

Daarnaast is het ook goed voor het in evenwicht houden van de bloedsuikerspiegel, heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en verbetert het de kwaliteit van het bekkenbodemoppervlak.

Een gelukkig koppel

Houd er rekening mee dat deze planten en theeën niet in voor iedereen dezelfde effecten heeft. Als je symptomen ervaart die zorgen opwekken, maak dan een afspraak met uw dokter om een allergische reactie uit te sluiten.

Profiteer van alle voordelen die deze planten en infusies bieden, en geniet van je vruchtbaarheid verhogen met deze medicinale planten. Wellicht ook interessant voor jou

Is de biologische klok van vrouwen een mythe?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Is de biologische klok van vrouwen een mythe?

De meest voorkomende mythe over de biologische klok van vrouwen is dat het verlangen om kinderen te krijgen begint als ze ouder worden.  • Caglar HG., Selek S., Koktasoglu F., Koyuncu I., et al., Effect of camellia sinensis, hypericum perforatum and urtica dioica on kidney and liver injury induced by carbon tetrachloride in rats. Cell Mol Biol, 2019. 65: 79-86.
  • Roaiah MF., Khayat YI., Gamel SF., Salam MAA., Pilot study on the effect of botanical medicine (tribulus terrestris) on serum testosterone level and erectile function in aging males with partial androgen deficiency. J Sex Marital Ther, 2016. 42: 297-301.