Het inrichten van de babykamer, 6 nuttige ideeën

De babykamer is iets waar alle ouders aan denken terwijl ze wachten op de komst van de baby. Hier geven we je enkele ideeën voor het inrichten van die speciale kamer die toebehoort aan het toekomstige familielid.
Het inrichten van de babykamer, 6 nuttige ideeën

Laatste update: 25 april, 2020

Als je een kleintje op komst hebt en niet weet wat je met zijn of haar toekomstige kamer moet doen, geeft dit artikel je een paar ideeën voor het inrichten van de babykamer.

De slaapkamers van kinderen zijn de ruimtes in het huis waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen, vanaf het moment dat ze geboren worden. Daarom moeten we het decor zorgvuldig selecteren als we de babykamer in gaan richten. We moeten ook het meubilair voor deze ruimte met de grootste zorg uitkiezen.

Ideeën voor het inrichten van de babykamer

1. Flexibel meubilair

Als we het hebben over flexibel meubilair, verwijzen we naar het hergebruik van stukken zodra ze niet langer nodig zijn voor hun oorspronkelijke doel. Als je de kans krijgt, raden we aan meubels te kopen die zich aanpassen aan de behoeften van kinderen naarmate ze groeien.

Je baby heeft bijvoorbeeld niet altijd een wieg nodig. Je kunt dat meubelstuk nog een paar jaar gebruiken als het om te bouwen is. Het kan een klein bedje worden voor zijn of haar peuterjaren.

Een ander voorbeeld is het hergebruik van de voedingsstoel, waar we het in het volgende idee over zullen hebben. Je kunt de voedingsstoel in dezelfde kleuren en stijl kiezen als de rest van het huis. Later wanneer het niet langer nodig is voor de baby, kun je het in een andere ruimte gebruiken.

2. Comfort boven alles bij het inrichten van de babykamer

Het belangrijkste in de babykamer is dat alles comfortabel is – ten eerste voor de baby, die zich ontspannen en zo kalm mogelijk moet voelen, maar ook voor de mensen die voor de baby zorgen.

Een baby heeft de hele dag lang veel zorg nodig, of het nu ochtend, middag of nacht is. Het is dus noodzakelijk dat de ouders ook een comfortabele ruimte hebben om voor de baby te zorgen.

Als de kamer groot genoeg is, is de beste optie om een ​​fauteuil te kopen en deze naast de wieg te plaatsen. Op deze manier kun je basistaken uitvoeren, zoals de baby helpen in slaap te vallen of hem voeden terwijl je lekker zit.

Flexibel meubilair

3. Houd alles wat je nodig hebt binnen handbereik

Een van de beste ideeën die we je kunnen geven voor het inrichten van de babykamer is om alles wat je nodig hebt binnen handbereik te hebben. Gebruik een grote verschoontafel waar je alle hygiëneproducten voor de baby kunt bewaren.

Houd de babykleding ook dichtbij. Bewaar de items die je vaak gebruikt indien mogelijk op de planken of in laden onder de wieg.

Als je niet veel ruimte hebt om dit soort meubels te passen, kunnen rieten manden of versierde dozen je beste bondgenoten zijn om alle babybehoeften op te slaan.

Deze objecten dienen ook als decoratie voor de kamer als je ze goed kiest, op basis van kleur en stijl. Het voordeel is dat je ze kunt gebruiken voor het opbergen van speelgoed als het kind groter is.

4. Gebruik multifunctioneel meubilair bij het inrichten van de babykamer

Als de kamer niet erg groot is of als je gewoon niet te veel meubels in de kamer wilt, is multifunctioneel meubilair een van de beste ideeën voor het decoreren van de babykamer. Zoals de naam al aangeeft, vervullen ze verschillende functies tegelijk.

Het beste voorbeeld is de verschoontafel. Probeer een commode te kopen die in het onderste gedeelte planken heeft of een kleine ladekast. Dit geeft je meer ruimte voor de spullen van de baby.

5. Versier een muur met een speciaal thema voor de babykamer

Baby’s houden van vormen en kleuren. Dus een van de ideeën is om een ​​muur te decoreren met een speciaal thema.

Het thema kan bijvoorbeeld een ontwerp zijn dat je leuk vindt, of het kan gewoon iets zijn waarvan je denkt dat de baby het leuk zal vinden. Vlinders, wolken en bomen zijn enkele van de ontwerpen die ouders tegenwoordig veel gebruiken.

Als je daarentegen niet van knutselen houdt, kun je behang gebruiken en het direct op de muur plakken. Op die manier stimuleer je de baby ook visueel wanneer hij kleuren en vormen begint te herkennen.

Daarnaast raden we aan om pastelkleuren met kleine patronen of prints te selecteren. De kamer zal een genot zijn voor de kleine.

Complete babykamer

6. Verlichting

Tot slot is een van de ideeën voor de babykamer het gebruik van decoratieve verlichting. Dit zal de aandacht van de baby trekken vanwege de vormen en het zal ook helpen de kamer te decoreren. Vergeet ook niet dat de verlichting zacht en ontspannend moet zijn om rust en slaap te bevorderen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.