Je partner vertellen dat je zwanger bent op een originele manier

Als je op zoek bent naar een originele manier om je partner te vertellen dat je zwanger bent, vind je hier veel leuke ideeën. Blijf lezen!
Je partner vertellen dat je zwanger bent op een originele manier
Elena Sanz Martín

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Geschreven door Mónica Heras Berigüete

Laatste update: 23 april, 2024

Krijg je een baby? Gefeliciteerd! Je staat op het punt aan een van de spannendste avonturen van je leven te beginnen. Als je het nieuws in je eentje hebt ontdekt, hoef je nu alleen nog maar je partner te vertellen dat je zwanger bent. En hoe kun je dat beter doen dan op een originele manier?

In het volgende artikel brengen we je verschillende van de leukste en tederste ideeën om de familie te verrassen met dit blijde nieuws. Personaliseer het en maak er voor iedereen een heel bijzonder moment van.

Hoe vertel je je partner dat je zwanger bent

Voor veel stellen is de wens om de omvang van hun gezin te vergroten zo groot, dat als ze eindelijk zwanger worden, ze overweldigd worden door geluk.

Er zijn vrouwen die er, uit vrije wil of omdat het hen overvalt, alleen achter komen dat ze zwanger zijn. Als dit bij jou het geval is, is de tijd gekomen om het je partner te vertellen, en hoe kun je dat beter doen dan door je creativiteit te gebruiken?

1. Bereid een speurtocht voor

Als jij en je partner van spelletjes houden, dan is er niets beter dan het organiseren van een speurtocht om je partner het nieuws te vertellen. Je kunt overal in huis aanwijzingen neerleggen en hem of haar uitdagen allerlei proeven te doen, met de belofte dat er een onovertroffen prijs is aan het eind. Aan het eind van het spel vind je partner namelijk de zwangerschapstest. Houd je camera bij de hand om dit moment vast te leggen.

2. Wiskunde lessen

Maak een muurschildering op de muur met een foto van jou, een andere foto van je partner, een plusteken tussen de twee, en schrijf na het gelijkteken het getal drie. Het duurt misschien even voor het tot je partner doordringt, maar we weten zeker dat hij binnen de kortste keren staat te springen van vreugde.

3. Vertel je partner dat je zwanger bent met een verborgen boodschap

Je partner vertellen dat je zwanger bent

Heb je wel eens gehoord van belly painting? Het gaat om het maken van mooie tekeningen op de buiken van zwangere vrouwen. Over het algemeen zijn dit ideeën die gedaan worden tijdens babyshowers en je vrienden kunnen de kunstenaars zijn.

Stel in dit geval echter voor dat je een boodschap op je buik schrijft om het nieuws aan te kondigen en je partner het te laten ontdekken. Hoe? Nou, dat is aan jou, gebruik gewoon je fantasie.

4. In de supermarkt

Als je samen boodschappen gaat doen, maak dan van de gelegenheid gebruik om te laten weten dat je wat extra artikelen moet kopen. Probeer een baby product in het karretje te leggen, zoals een pak luiers, zodat het meer opvalt en je partner het eerder opmerkt. Houd je echter in en geef je partner de tijd om te reageren – je partner zal overdonderd zijn!

5. Maak een thuisvideo om je partner te vertellen dat je zwanger bent

Stel je creatieve vaardigheden op de proef en neem een video op om het blijde nieuws te vertellen. Het hangt ervan af hoe goed je bent met beeld en geluid.

Je kunt ook een video maken van je favoriete foto’s en eindigen met een bord dat je zwangerschap aankondigt. Of neem anders je boodschap op voor de camera, daar jij de regisseur bent van de komende film.

6. Vraag je huisdier om hulp

Als je thuis een huisdier hebt, betrek hem dan bij dit bijzondere moment. Bind bijvoorbeeld een klein bordje om zijn nek en laat hem het naar je partner brengen. Zie de blik op zijn gezicht als hij het leest! Bekijk ook eens dit Pinterest idee.

7. Een T-shirt met een boodschap

Een ander idee dat ons geweldig lijkt is om een T-shirt te laten maken om de komst van de baby aan te kondigen. Vertel je partner dat je een cadeau voor hem hebt of dat je gewoon langs een etalage kwam en dat je dacht dat hij het wel leuk zouden vinden. Als hij het opent, ontdekt hij het geheim dat je hebt bewaard. Je kunt natuurlijk ook een shirt voor jezelf maken en het nonchalant door het huis dragen tot hij het merkt!

8. Je partner vertellen dat je zwanger bent met een vreemde decoratie

Je kunt het huis ook vullen met babyvoorwerpen, zoals een fopspeen op de plank in de woonkamer, een flesje op het aanrecht, of een rompertje aan de waslijn. Bestrooi de verschillende ruimtes in je huis met alles wat hun aandacht kan trekken en maak duidelijk dat er binnenkort nog een lid in je gezin komt.

9. Vraag de broers en zussen van de baby om mee te doen

Als het niet je eerste baby is, laat dan de broer of zus degene zijn die je partner vertelt dat je zwanger bent. Op deze foto bijvoorbeeld heeft de grote zus de woorden “big sis” op haar voeten geschreven. Vind je het niet schattig?

Een gelukkig stel met een zwangerschapstest

Geniet op de beste manier van dit onvergetelijke moment!

Je hebt vast al een manier gevonden om je partner te vertellen dat je zwanger bent. Je kunt het zo bijzonder maken als je wilt en wanneer je kunt, leg je het moment vast voor het nageslacht.

Er zijn nog genoeg andere ideeën, zoals het bakken van een taart met een boodschap erop of erin, het ophangen van je eerste echo in de woonkamer, of het versturen van een pakket vol verrassingen. Welke vind jij het leukst? Laat het ons weten in de reacties! En als je te angstig bent om veel planning in de gebeurtenis te stoppen, kun je dit artikel gewoon naar je partner sturen, dan weet je zeker dat de boodschap overkomt!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.