Tips bij het kopen van luiers voor je kindje

Het aanschaffen van luiers is niet goedkoop. Gelukkig kun je met een beetje budgeting en wat extra moeite al een hoop verschil maken als het gaat om het kopen van luiers voor je kindje.
Tips bij het kopen van luiers voor je kindje

Laatste update: 07 december, 2022

De tijd waarin je kindje een luier nodig heeft is voor veel mensen een dure periode. Het kopen van luiers is nou eenmaal niet goedkoop. Gelukkig kun je met een beetje budgeting en wat extra moeite al een hoop verschil maken. De tips in dit artikel helpen je besparen waar het kan. Zo kom jij zo voordelig mogelijk de luierperiode door!

Handig inkopen

De duurste manier om luiers aan te schaffen is door bij de wekelijkse boodschappen elke keer een nieuw pak te halen. Veel mensen doen dit onbewust toch, terwijl het vooruitdenken een hoop bespaart. Vergelijk online de beste deals en laat jouw bestelling gemakkelijk thuisbezorgen, dat scheelt ook een hoop gesjouw. Vooral voor grote bestellingen zoals pakken van 200+ luiers is bezorging ideaal. Vergeet niet rekening te houden met het feit dat jouw baby gaat groeien, dus koop ook alvast wat grote maten als je voor langere tijd inkoopt.

Maten ruilen

Denk bij het kopen van luiers aan de maat. Groot ingekocht maar per ongeluk in de verkeerde maat? Of heeft jouw kind opeens een enorme groeispurt gekregen? Ongeopende pakken kunnen vaak worden teruggebracht of geruild worden voor een grotere maat. Een andere optie is om te ruilen met andere ouders, zeker als je een geopend pak hebt liggen!

Prijzen vergelijken bij het kopen van luiers

Het kan vaak lijken alsof de pakken met de laagste prijs het voordeligst zijn, maar vaak zitten hier gewoon minder luiers in. Op de zijkant van deze pakken en bij product omschrijvingen in webshops staat vaak de prijs per luier en de hoeveelheid luiers in een pak.

Als je luiers laat bezorgen is het ook handig om te checken wat de bezorgkosten zijn. Bijvoorbeeld bij Kruidvat is de bezorging na het besteden van 50 euro gratis! Met een beetje rekenwerk kun je dus een stuk voordeliger uit zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

Nachtluiers

Mand met luiers

Alhoewel je natuurlijk altijd wil dat jouw luiers zo lang mogelijk meegaan is dat ‘s nachts extra belangrijk. Hiervoor zijn nachtluiers met extra bescherming erg handig, maar wel wat duurder. Let dus goed op welke luiers jouw kindje overdag om heeft en gebruik de nachtluiers echt alleen voor het slapen.

Het kopen van luiers: ga voor duurzaam

Klaar met je maandelijks stuk betalen aan grote pakken wegwerpluiers? De aankoop van wasbare luiers is in het begin duurder, maar doordat je deze voor langere tijd kunt gebruiken is het uiteindelijk vaak voordeliger. Wasbare luiers zijn daarnaast niet alleen duurzaam voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Het zorgt voor een stuk minder afval en wordt vaak gemaakt van betere materialen zodat ze langer mee kunnen gaan.

Zijn wasbare luiers voor jou echt geen optie? Kijk dan zorgvuldig naar de wegwerpluiers met de langste gebruiksduur, vaak te vinden als ‘Premium’ of ‘Premium Protection’ luiers.

Sommige wegwerpluiers zullen na een enkel plasje al verschoond moeten worden, terwijl andere best meerdere kunnen doorstaan zolang het niet om een grote boodschap gaat. Vaak staan er online handige reviews van andere ouders met hun ervaringen over bepaalde merken en soorten luiers. Een beetje onderzoek kan dus een hoop schelen!

Zindelijkheidstraining

Onderschat niet het belang van zindelijkheidstraining. Alhoewel dit pas vanaf een bepaalde fase gedaan kan worden en het forceren of te snel starten hiervan averechts werkt, zal een succesvolle zindelijkheidstraining uiteindelijk een hoop geld en moeite besparen. Geef jouw kindje de tijd om te leren en ontwikkelen en de (financiële) vruchten zullen zich vanzelf afwerpen.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.