De voor- en nadelen van in de winter bevallen

De voor- en nadelen van in de winter bevallen

Laatste update: 22 mei, 2018

Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Ontdek hoe in de winter bevallen de komst van je kleintje kan beïnvloeden.

Wanneer de datum waarop je baby is uitgerekend in de winter valt dan creëert dit een unieke situatie. Wanneer je een winterbaby verwacht, dan zijn de maatregelen die je moet nemen heel anders dan die je in andere seizoenen neemt.

Het is erg belangrijk om op de details te letten. Je wilt tenslotte dat deze ervaring leuk is, ongeacht de tijd van het jaar.

De natuur volgt haar eigen weg en de zwangerschap doet dat ook. Tenzij je van plan bent om een ​​keizersnede te hebben, kun je van tevoren niet zeker weten wanneer de dag en het uur van de geboorte van je kind zal zijn.

Je kan echter een geschatte periode laten bepalen waarin je kleintje ter wereld zal komen.

Hoe moet ik mijn pasgeboren baby kleden als het koud is? Is het oké om met mijn baby naar buiten te gaan in de winter? Dit zijn enkele van de meest gestelde vragen die moeders stellen bij het plannen van een wintergeboorte.

Sommige vrouwen voelen zich overweldigt door het feit dat ze in de winter bevallen. Toch zijn er ook vrouwen die vinden dat dit de beste tijd van het jaar is om nieuw leven te verwelkomen. Elke vrouw heeft haar eigen mening.

De voordelen van in de winter bevallen

“De typische koude temperaturen in de winter helpen moeders om beter om te gaan met de ongemakken van een vergevorderde zwangerschap en postpartum”

De laatste maanden van de zwangerschap betekenen dat het vreugdevolle moment om je kleintje te ontvangen net om de hoek ligt. Maar voor de toekomstige moeder betekent het derde trimester ook een lange lijst van ongemakken die steeds erger worden naarmate de zwangerschap vordert.

In die zin heeft in de winter bevallen zijn voordelen. De typische koude temperaturen in de winter helpen moeders om beter om te gaan met de ongemakken van een vergevorderde zwangerschap en postpartum.

Bijvoorbeeld, opvliegers zijn één van de grootste ergernissen tijdens gevorderde zwangerschappen.

Sommige toekomstige moeders gaan zo ver om te zeggen dat het voelt alsof ze een oven in zich hebben. Deze sensatie is in de winter veel beter hanteerbaar dan gedurende de rest van het jaar.

De winter is ook een perfect moment om te genieten van de warmte van je huis. Ontspannen plannen, lange middagen op de bank met een deken, enz. Ongetwijfeld zijn luie winteractiviteiten precies wat je lichaam op dit moment nodig heeft.

Je kunt jezelf verwennen, uitrusten en je rustig klaar maken voor de komst van je geliefde baby.

Zwangere vrouw in de sneeuw

Als je al een keer bevallen bent, dan is de winter de tijd waarin je minder uitputting voelt. Deze tijd van het jaar heeft een meer ontspannen ritme dat je beter in staat stelt je aan te passen aan nieuwe veranderingen. Je hebt alle tijd om je nieuwe kind te leren kennen en om te genieten van je eerste momenten samen.

Enkele nadelen van in de winter bevallen

De winterkou roept veel vragen op over hoe je je kleintje kunt beschermen. Maar het betekent ook dat we kunnen genieten van de mode en festiviteiten van het seizoen.

Zolang je baby goed is ingepakt, kun je allebei genieten van een korte winterwandeling buitenshuis.

Wat is het eerste probleem dat in je opkomt als je denkt aan de winter? De kou. Met lage temperaturen en een grotere kans op slechte weersomstandigheden kun je jezelf een beetje lusteloos voelen.

In de winter geeft het zonlicht de indruk dat de dagen korter en de nachten langer zijn.

Dus je kunt ook het gevoel krijgen dat er niet genoeg tijd is om iets te doen. Maar dit is een geweldig seizoen om naar buiten te gaan en de lichtjes te zien, wat kerstinkopen te doen en om samen met je kleintje te genieten van de magische festiviteiten van het seizoen.

Slapende baby met kerstmuts op

Ga zo veel mogelijk naar buiten en pak je goed in!

Elk excuus is een goed excuus om naar buiten te gaan. Wandelen is een gezonde manier om te bewegen, die weinig impact heeft en die goed is voor zowel jezelf als voor je baby.

Voor een vrouw die net bevallen is, is naar buiten gaan en bewegen emotioneel en fysiek heilzaam. Zelfs als het koud is hebben pasgeborenen ook frisse lucht nodig om de buitenwereld en het zonlicht te ervaren.

Wat kleding betreft moet je kiezen voor comfortabele en warme artikelen. Gebreide stoffen, zoals zachte wol, helpen je baby lichaamswarmte te behouden.

Tegelijkertijd moet je voor lagen kiezen die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn in het geval je plotselinge temperatuurovergangen tegenkomt. Als je bijvoorbeeld naar de winkel gaat of geliefden bezoekt, dan moet je zodra je binnen bent een laagje kleding bij je baby uit doen.

Als laatste, ga niet naar buiten met vochtige kleding. Het kan in de wintermaanden langer duren om kleding te drogen en het kan vochtigheid gedurende langere tijd vasthouden.

Als jij of je baby met vochtige kleding aan naar buiten gaat dan zijn jullie allebei kwetsbaarder voor een verkoudheid. Daarom moet je heel voorzichtig zijn.

Wanneer je je baby aankleedt dan is de vuistregel dat je hem een laag kleding meer aantrekt dan wat je zelf aan hebt. Zorg ervoor dat het hoofdje van je baby goed beschermd is, want dit is het deel van het lichaam waar veel warmte verloren gaat.

Veel mensen praten over de “ideale tijd van het jaar” om een ​​baby te krijgen. Maar de waarheid is dat het een kwestie van smaak is. Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Maar het maakt niet uit wanneer je kleintje zijn of haar opwachting maakt. Het moment zal zeker worden gevuld met onbeschrijfelijke vreugde. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.