17 kinderfilms die in 2019 zijn verschenen

De kinderfilms die in 2019 uit zijn gekomen, brengen al het plezier dat je nodig hebt om je kleintjes bezig te houden. Let op en maak je klaar om ze te bekijken!
17 kinderfilms die in 2019 zijn verschenen
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 28 januari, 2021

De kinderfilms die in 2019 zijn verschenen, zitten vol met geweldige avonturen die jou en je kinderen vol spanning zullen achterlaten. Van nieuwe personages tot de terugkeer van enkele klassiekers die al in ons hart zitten, we zullen ze allemaal op het grote scherm of de televisie kunnen bekijken.

Het jaar 2019 heeft fantastische premières met zich mee gebracht waar je kleintjes al een tijdje op hadden gewacht. En je hebt er zelf waarschijnlijk ook op gewacht!

De voortzettingen van Frozen and Toy Story en nieuwe live-actieversies van De leeuwenkoning, Aladdin en Dombo waren enkele van de films die vorig jaar zijn uitgekomen waar iedereen het meest naar uitkeek.

Naast het aanbieden van entertainment en culturele verrijking, helpen kinderfilms om onze verbeelding te ontwikkelen. Ze stellen kinderen in staat om emoties te begrijpen. Ook leren ze om beter uit te drukken hoe ze zich voelen en wat ze voelen.

Ze helpen ook om familiebanden te verdiepen, de zorgzame relatie te versterken en het gezinsleven te verbeteren.

En nu je enkele voordelen kent van een middagje films kijken, is het tijd om nader te bekijken wat er is uitgekomen. Hieronder geven we daarom een samenvatting van 17 kinderfilms die vorig jaar zijn verschenen.

17 kinderfilms die in 2019 zijn verschenen

De lego film 2

In februari 2014 vond de originele De Lego film zijn weg naar het grote scherm, het bracht miljoenen binnen en won ook een lijst met belangrijke prijzen.

Vijf jaar later, ook in februari, kwamen de personages van de Warner Bros. Pictures terug. Deze keer worden ze door een groep indringers uit de ruimte bedreigd.

Hoe tem je een draak: De verborgen wereld

In februari organiseerden bioscopen de release van het laatste hoofdstuk van de populaire animatiesaga: Hoe tem je een draak.

In deze derde en laatste aflevering van de DreamWorks-trilogie volgen we Hikkie in zijn zoektocht naar een draken-utopie ‘De Verborgen Wereld’ genaamd. De film introduceerde ook een nieuw personage, Licht Furie, die de aandacht en het hart van Tandloos vangt.

Captain Marvel, één van onze favoriete kinderfilms die in 2019 is verschenen

Deze release van 8 maart met in de hoofdrol van het Marvel Universe een vrouw, een superheldin: Captain Marvel.

De film presenteert de oorsprong van het hoofdpersonage van het verhaal, Carol Danvers, als een rekruut voor het elitaire militaire team Starforce met wie ze zich midden in een intergalactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen bevindt.

Wonder Park

Op 15 maart nodigden bioscopen in het hele land kijkers uit om van Wonder Park, een animatiefilm uit Spanje te genieten. De film vertelt het verhaal van een klein meisje dat tijdens het verkennen in het bos de ingang van een pretpark ontdekt met dieren die kunnen praten.

Als je de film, uitgebracht door Paramount Pictures en Nickelodeon Movies, leuk vindt, kijk dan uit naar de gelijknamige tv-serie die bij Nickelodeon te zien is.

Dombo

Met het gezin van een film genieten

Op 29 maart waren filmbezoekers getuige van de langverwachte release van de geliefde klassieke Disney-film Dombo.

Zoals we allemaal weten, was de originele versie van 1941 een geanimeerde cartoon, maar de personages maken in 2019 hun comeback in een live-actiefilm geregisseerd door Tim Burton. Deze nieuwe versie over de innemende olifant met gigantische oren is net zo ontroerend als het origineel. Misschien zelfs wel meer.

Deze stop-motion-animatiefilm van Laika en Annapurna Pictures verscheen op 12 april.

De film toont een onderzoeker van mythen, monsters en legendes die op zoek gaan naar de Missing Link in de Pacific Northwest. The Missing Link is een mysterieus wezen dat half beest en half dier is.

Ugly Dolls

De computeranimatiefilm Ugly Dolls debuteerde op 3 mei in de bioscoop. Het verhaal onthult een botsing tussen twee zeer verschillende werelden, terwijl de inwoners van Uglyville eropuit trekken en naar de stad Perfection komen.

Voor het eerst worstelen de poppen uit Uglyville met wat het betekent om anders te zijn. Ze leren echter ook dat je niet perfect hoeft te zijn. Het is wie je echt bent dat er echt toe doet.

Pókemon Detective Pikachu

Een week later, op 10 mei, verwelkomen bioscopen de release van Pokémon Detective Pikachu, waar mensen en Pókemons in een harmonieuze wereld leven.

Daar bundelt Pikachu zijn krachten met een jonge jongen genaamd Tim. Om zijn vader te vinden, een beroemde detective die op mysterieuze wijze is verdwenen. Terwijl ze zoeken, ontdekken ze een plot die hun harmonieuze bestaan in gevaar zou kunnen brengen.

Aladdin

17 kinderfilms die in 2019 zijn verschenen

Op 24 mei brengt Disney opnieuw een langverwachte live-actie-remake uit… Dit keer, van de populaire animatiefilm uit 1992, Aladdin, gebaseerd op een Arabisch volksverhaal van de Duizend en een nacht.

Will Smith speelt de rol van de Geest. De film bevat nieuwe nummers, maar het originele verhaal blijft hetzelfde. Alan Menkel, componist en co-schrijver van de originele muziek van de film, keert ook terug voor de 2019-versie.

Huisdierengeheimen 2

Dierenliefhebbers zullen vooral blij zijn om te ontdekken dat de schattige personages uit Huisdierengeheimen ook naar het grote scherm terug zijn gekeerd.

Terwijl de eerste film (2016) zich richtte op wat huisdieren doen wanneer hun eigenaren weg zijn, kijkt het vervolg in 2019 naar een ander aspect van het dierenleven: naar de dierenarts gaan. De film is op 7 juni verschenen.

Kinderfilms die in 2019 zijn verschenen: Toy Story 4

Op 21 juni van vorig jaar verschenen Woody, Buzz en al hun vrienden in de bioscoop in hun 4e film, Toy Story 4. 24 jaar na de release van de eerste film van Sara, bevindt het speelgoed zich nu bij een nieuwe eigenaar, Bonnie.

Een reeks ongelukken tijdens een roadtrip met Bonnie’s familie bracht Woody ertoe herenigd te worden met een liefde uit het verleden. Jij en je kinderen willen zeker weten dat je deze film niet mist. Er wordt namelijk gezegd dat het de laatste Toy Story-film is.

De Leeuwenkoning

Twee maanden na de release van Aladdin heeft Disney nog een nieuwe live-actie-remake uit gebracht: De leeuwenkoning. Op 19 juli, 25 jaar na de release van de originele animatiefilm, zullen zowel volwassenen als kinderen zeker versteld hebben gestaan.

De film bevat vier nummers van het origineel, waaronder “The Circle of Life” en “Hakuna Matata.” James Earl Jones keert terug om het karakter van Mufasa te laten horen, en Beyonce Knowles neemt de stem van Nala over.

Dora and the Lost City of Gold

Oorspronkelijk een avontuurlijk personage in de Nickelodeon-tekenfilmserie Dora the Explorer (2000), is Dora nu voor het eerst op het grote scherm verschenen.

Op 31 juli leidde de nieuwsgierigheid van Dora haar in een zoektocht om het mysterie achter de oude Inca City of Gold op te lossen. Dora bevindt zich op de middelbare school. Haar beste vriend Boots en haar neef Diego staan ook nog steeds aan haar zijde in deze live-actiefilm.

Angry birds 2

Gebaseerd op de populaire videogame en het vervolg op de originele 2016 Angry Birds-film. Angry Birds 2 verscheen op 16 augustus.

Playmobil: De film

Op 22 november maakte dit klassieke speelgoedmerk zijn bioscoop debuut in een animatiefilm met dezelfde naam.

De film vertelt het verhaal van Marla. Een jong meisje dat naar de magische wereld van Playmobil reist op zoek naar haar broer Charlie. Onderweg wordt Marla door een aantal heroïsche nieuwe vrienden vergezeld.

Kinderfilms die in 2019 zijn verschenen: Frozen 2

Mysterie omhulde de release van Frozen 2, zes jaar na de release van het bekroonde origineel. Disney zei niet veel, maar de hoofdpersonen van het verhaal zullen zich ver van Arendelle wagen, diep in het bos.

Nieuwe personages voegen zich bij Anna, Elsa en Kristoff en je kon ze in 2D, 3D en IMAX 3D zien. De film werd op 22 november uitgebracht.

Shaun het schaap film 2

Gezin kijkt naar een spannende film

Deze stop-motion geanimeerde sci-fi komedie is dus een vervolg op de 2015-film, Shaun het schaap, de film. De film vertelt het verhaal van een buitenaards wezen met superkrachten die in de buurt van de Mossy Bottom Farm crasht.

Ondertussen profiteert Shaun van de gelegenheid om een buitenaards avontuur te ervaren. Het schaap en zijn vrienden gaan op een missie om de bezoeker naar huis te sturen voordat een sinistere organisatie haar vangt.

Een Shaun het schaap film: Het ruimteschaap verscheen op 13 december in de bioscoop.

Star Wars: Episode IX – The Rise of the Skywalker

De laatste 2019-film op onze lijst is de negende en laatste aflevering van de Stars Wars-filmfranchise. En terwijl kinderen zeker van de film zullen genieten, zullen hun ouders en grootouders ook genieten. Ze zijn al genietend van deze epische saga opgegroeid. De film zal ook zeker de geschiedenis ingaan.

Zoals je kunt zien, zat 2019 boordevol allerlei kinderfilms waarvan jij en je gezin nu nog lekker kunnen genieten. Over welke film zijn je kleintjes het meest enthousiast?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Cano Calderón, A. (1993). El cine para niños, un capítulo de la Literatura infantil. Revista Interuniversitaria de Formación Del Profesorado.
  • Graham Walters, John Lasseter y Andrew Stanton, Lee Unkrich. (2003). Buscando a Nemo. Estados Unidos: Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios.
  • Bonnie Arnold, Ralph Guggenheim, Steve Jobs, Edwin Catmull y John Lasseter. (1995). Toy Story. Estados Unidos: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures.
  • John Lasseter, Dorothy McKim y Stephen J. Anderson. (2007). Descubriendo a los Robinsons (La familia del futuro). Estados Unidos: Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.