Mam, vergeet niet om naar me te luisteren, me te kussen en om te genieten

9 mei 2018

Alle goede ouders weten dat vandaag de beste dag voor hun kinderen zou kunnen zijn. Net als gisteren het de beste dag was en morgen zal dat ook zijn. Deze ouders luisteren naar hun kinderen, omhelzen ze, maken ze aan het lachen. Bovendien weten ze dat dit de tijd om te genieten van hun kinderen.

In de afgelopen jaren hebben we allemaal gemerkt dat filosofieën zoals mindfulness ons zijn gaan herinneren en zelfs waarschuwen dat we moeten vertragen. De belangrijkste dingen gebeuren altijd in het ‘hier en nu’.

Misschien is het juist daarom dat steeds meer gezinnen een nieuw en nauwkeurig concept aannemen als het gaat om het opvoeden van hun kinderen.

“Een van de meest gelukkige dingen die je in je leven kan overkomen, is een gelukkige jeugd hebben “

– Agatha Christie-

Tegenwoordig horen we een heel interessante term: “Zen moeders.” Ze zijn een groep vrouwen die een beweging zijn begonnen die verder gaat dan yoga- en meditatielessen. Ze bevorderen de ontwikkeling van een houding die kalm, geduldig en vooral gericht is op meer aanwezig zijn bij hun kinderen.

Hier leren ze luisteren en leren ze dat elk gebaar telt. Dat elk woord, elke streling, stilte of afstand een blijvende stempel op de hersenen van een kind kan drukken.

Wat moet je vermijden?

Het is van essentieel belang om algemene dynamiek te vermijden, zoals:

  • ze zo snel mogelijk moeten stoppen met het gebruik van luiers
  • dat ze te snel vast voedsel moeten eten,
  • hen te vroeg leren hoe ze zich moeten aankleden,
  • dat ze hun ontbijt zo snel mogelijk moeten opeten
  • dat ze zelfs moeten kunnen lezen op 3-jarige leeftijd!

Er zijn ouders die ongetwijfeld zijn vergeten hoe het is om een ​​kind te zijn. Kinderen zijn echter geen kleine volwassenen. Het zijn menselijke wezens die alles van hun ouders nodig hebben. Om voor hen te zorgen, maar het belangrijkste voor hen is wat er nu gebeurt.

Vandaag is de beste dag om je kind gelukkig te maken, maar… weet je hoe?

Meisje met lollie

Om je kind gelukkig te maken, hoef je ze geen geschenken te geven, naar de kermis te gaan of een voorschot te geven op hun verjaardag die pas over een maand is. Het is eenvoudiger dan dat; het gaat allemaal om ‘weten hoe je aanwezig kunt zijn’. Dit kan worden bereikt, zelfs als je lange dagen werkt, omdat de tijd die we aan onze kinderen besteden, moet worden gemeten in kwaliteit, niet in kwantiteit.

In dit artikel geven we je tips over waar je op moet reflecteren. Om te garanderen dat je quality time doorbrengt, zodat je je kunt hechten aan je kinderen.

Geef ze liefde, laat het ze zien

  • Een beetje kietelen op de buik waardoor ze gaan lachen.
  • Geef ze je aandacht. Laat ze zien dat alles wat ze zeggen, denken of bedenken belangrijk voor je is.
  • Streel ze met je armen, je liedjes en die nachtelijke kussen. Laat hen weten dat ze magisch, speciaal en geliefd zijn bij hun ouders. Al deze gebaren zijn geschenken van oxytocine die een stempel drukken op de hersenen van je kind.

Je bent nooit te groot om te spelen of om te genieten

Vandaag kan een geweldige dag zijn om piraatje te spelen. Je kunt ook een beetje vies worden tijdens het planten van zaden die later reusachtige bomen worden en ons meenemen naar een wereld van bloemen en kleuren.

Cartoon strand en walvis

Vandaag is een geweldige dag om je kind bij de hand te nemen om te genieten van de tijd in het park of op het strand. Je kunt zelfs thuis plezier hebben met het schilderen van een prachtig schilderij met waterkleuren. Je kunt zelfportretten maken of je huisdier schilderen.

Vandaag zullen we kleine dingen groot maken

Laat vandaag, net als gisteren en ook morgen, je kind zien dat de kleine dingen altijd het belangrijkste zijn. Dit is hoe je hen zult leren over nederigheid, respect en hoe je het geschenk van vriendschap, liefde en de natuur kunt waarderen. Ze zullen de waarde van een glimlach leren kennen, het zeggen van “dank je”, “Ik hoor je”, “Ik respecteer je” en “Ik begrijp je mening”.

“Wat een persoon liefheeft in zijn jeugd blijft voor altijd in zijn hart “

– Jean Jacques Rousseau-

Onze kinderen opvoeden met ‘Zen’-vakmanschap, waar we in het hier en nu leven, om te genieten van de tijd met hen, van huid-op-huid contact en waar we de adem en het lachen van onze kleintjes van dichtbij kunnen voelen, dat is hoe we een gelukkig leven creëren voor onze kinderen. Een leven waarin we het zonlicht en de energie in de ogen van onze kinderen kunnen zien. De kinderen waar we zo veel van houden.

Liefde tussen moeder en baby

Vergeet echter niet dat vandaag de belangrijkste dag is voor je kinderen. Vandaag moeten ze worden gehoord. Er moet van ze genoten en gehouden worden. Houd emotionele geschenken voor hen niet tegen, geschenken die veiligheid en geluk opbouwen in hun gedachten en harten.