3 manieren om je baby de hele dag te vermaken

Wanneer baby's nog klein zijn, kunnen ze zichzelf nog niet verplaatsen en kunnen ze ook niet begrijpen wat je tegen ze zegt. Je baby zal echter graag tijd met je doorbrengen en zich dicht bij je willen voelen.
3 manieren om je baby de hele dag te vermaken

Laatste update: 14 juni, 2018

In dit artikel willen we enkele ideeën met je delen die je kunt gebruiken om je baby de hele dag te vermaken.

De eerste stimulatie die een baby ontvangt, is het fysieke contact met zijn moeder. Een baby voelt de zachte stem van zijn moeder en de warmte van haar armen en borst.

Er zijn echter momenten waarop je baby meer dan dat zal vragen. En dat is het moment waarop hij zijn eigen kunnen moet ervaren en zijn eigen vaardigheden begint te ontwikkelen.

De behoefte aan vermaak

Mensen hebben een aangeboren behoefte om een ​​vermakelijk leven te leiden.

Vermaak houdt ons emotioneel in leven en baby’s zijn daarop geen uitzondering. Gelukkig heeft je baby al twee geweldige opties voor leuke interactie.

Ten eerste kan je baby zijn eigen lichaam leren kennen. Ten tweede kan hij zijn omgeving verkennen.

Je kan van deze twee onbekende gebieden gebruik maken om je baby de hele dag te vermaken.

Op deze jonge leeftijd zal interactie, spel en plezier je kleintje helpen een band te vormen met de mensen om hem heen.

Als je baby nog maar een paar weken oud is, dan heeft hij waarschijnlijk nog geen objecten met zijn handen vastgegrepen. En hij zal ook nog geen spelletjes hebben ontdekt.

Daarom raakt je pasgeborene misschien verveeld of angstig als je niet in de buurt bent. Zonder jouw gezelschap en zonder interactie.

Voel je echter niet overweldigd door de noodzaak om elke seconde van elke dag aandacht te schenken aan je baby. Je kleintje heeft ook tijd nodig om gewoon te rusten en te ontspannen.

In deze tijden kan je baby zijn handen, zijn voeten, enz. ontdekken. Hij zal ook tijd hebben om de wereld om hem heen te observeren en nieuwe stimuli te verwerken.

Manieren om je baby de hele dag te vermaken

Natuurlijk, hoe meer liefde je je baby kunt laten zien, des te groter is het positieve effect dat je op zijn ontwikkeling zult hebben. Snel genoeg zal hij je knuffels, glimlachen en taal teruggeven.

Er zijn verschillende manieren om je baby de hele dag te stimuleren en te vermaken. Hier zijn een paar suggesties:

  • Je gezelschap: je moet op zoek gaan naar verschillende manieren om je aanwezigheid leuk en aangenaam te maken voor je baby. Zorg ervoor dat je baby niet overweldigd raakt.
  • Je armen: als je baby in je armen zit, dan heeft hij een beter zicht op wat er om hem heen gebeurt. Als iets hem beangstigt of overweldigt, dan ben je er om je troost te bieden en hem te laten schuilen.
  • Je omgeving: er zullen altijd nieuwe dingen zijn die je baby kan waarnemen en ontdekken.
Moeder en baby doen dutje op de bank

Ideeën om je baby de hele dag te vermaken

Om je baby te laten genieten van het gezelschap van vrienden en familie, kan je hem ergens laten liggen waardoor hij mee kan doen. Je kunt bijvoorbeeld een draagbaar ledikant of wieg in dezelfde kamer bij de gasten plaatsen.

Je kunt ook een deken op een kleed leggen en je baby vanaf de vloer laten kijken. Natuurlijk moet je in de buurt blijven om hem te beschermen.

Vergeet niet dat het geen goed idee is om je kleintje gedurende een langere tijd in de autostoel te laten als hij slaapt.

Een draagdoek is ook een geweldige manier om je baby te betrekken bij je dagelijkse activiteiten. Door een ergonomische draagzak te gebruiken kun je je kleintje dichtbij je houden. Dit herinnert je baby aan de tijd die hij doorbracht in de baarmoeder, door de bewegingen en je hartslag.

Tegelijkertijd zal je baby je acties observeren alsof hij een live actiefilm bekijkt. Op deze leeftijd is alles een nieuwe en opwindende ontdekking.

Als het weer het toelaat, dan is wandelen een uitstekende activiteit die je samen met je baby kunt doen.

Als je baby al rechtop kan zitten, dan zal het bijzonder spannend zijn om een ​​wandeling in een kinderwagen te maken. Op die manier kan hij het uitje vanuit een nieuw perspectief meemaken.

Nog een heel simpel ding dat je kunt doen om je baby te vermaken. Verplaats de wieg naar een nieuwe plek. Dit geeft je baby een nieuw gezichtspunt op zijn omgeving.

Je kunt ook de details in de inrichting van een kamer veranderen. Dit alles zal zeker je kleintjes aandacht trekken.

Extra tips voor het vermaken van je baby

Zelfs door de eenvoudige bewegingen die een zacht briesje op een gordijn kan maken, zal je kleintje iets nieuws ontdekken.

Hetzelfde geldt voor een lichtstraal die door de jaloezieën komt of het geluid van vogels die buiten fluiten.

Dit zijn uitstekende manieren om de zintuigen van je baby te stimuleren en hem natuurlijk te vermaken.

Ook een eenvoudig spel van schaduw maken op de muur kan zorgen voor opwindend vermaak voor je baby. Een mobiel boven de wieg van je baby ophangen, zal ook zijn blik vangen.

Door een ergonomische draagzak te gebruiken om je kleintje dichtbij te houden, herinneren je bewegingen en hartslag je baby aan de tijd die hij doorgebracht in de baarmoeder. Tegelijkertijd zal je baby je acties observeren alsof hij een live actiefilm bekijkt.

Terwijl je kind groeit, is het beste speelgoed dat je hem kunt geven alles wat hij met zijn handen kan pakken. Het grijpen van speelgoed en andere voorwerpen helpt baby’s hun tastzin te ontwikkelen.

Als je de objecten verplaatst en items met verschillende vormen, kleuren, texturen en formaten kiest, dan draag ​​je nog meer bij aan de ontwikkeling van de zintuigen van je kleintje.

En natuurlijk zal je kind het geweldig vinden!

Moeder steekt tong uit baby lacht

Vermaak je baby met een goed boek

Als laatste is lezen een uitstekende manier om je kind te vermaken, te stimuleren en een band te krijgen, ongeacht zijn leeftijd.

Niets is aantrekkelijker dan het horen van een verhaal, zelfs als hij de woorden of de plot niet begrijpt.

Je kind zal zich niet alleen concentreren op je stem en zich getroost voelen. Je zult ook bijdragen aan de ontwikkeling van zijn zintuigen. En een liefde voor lezen blijven geven die hem zijn hele leven bij zal blijven. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.