Waarom zijn kinderen zo dol op PAW Patrol?

Heb jij kleine kinderen? Als dat zo is, dan zijn ze waarschijnlijk geobsedeerd door PAW Patrol! Ontdek waarom deze serie zo succesvol is.
Waarom zijn kinderen zo dol op PAW Patrol?
Ana Couñago

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Ana Couñago.

Laatste update: 22 december, 2022

PAW Patrol is tegenwoordig een van de meest populaire series onder kleine kinderen. Maar waarom is het zo’n groot succes? Waarom vinden kinderen deze serie zo leuk? In dit artikel proberen we deze vragen te beantwoorden.

We moeten er rekening mee houden dat dankzij streamingplatforms de meeste kinderen nu een brede catalogus met animatieseries hebben om van te genieten. Velen van hen vragen echter keer op keer om PAW Patrol te kijken. Blijf lezen en ontdek enkele van de factoren die dit fenomeen verklaren.

Waarom zijn kinderen zo dol op PAW Patrol

De serie Paw Patrol

PAW Patrol is een kinderserie over een groep puppy’s en een 10-jarige jongen die een expert is in technologie. De honden waaruit het team bestaat, hebben allemaal hun eigen specifieke persoonlijkheid en elk heeft een speciale vaardigheid. Hierdoor kunnen ze met succes de problemen oplossen die zich voordoen in Adventure Bay, de plek waar ze wonen.

De puppy’s werken dus samen met hun leider, Ryder, als een team voor het welzijn van de burgers en staan elke dag voor een andere missie of uitdaging.

Waarom vinden kinderen PAW Patrol zo leuk?

Een van de redenen waarom PAW Patrol zo’n succes is geworden, is het nummer dat aan het begin van elke aflevering wordt afgespeeld. Het valt namelijk op door het feit dat het erg pakkend en gemakkelijk te leren is. Dit betekent dat kleintjes het non-stop zingen en dat de ouders die met hun kleintjes naar de serie kijken deze bekende melodie ook niet uit hun hoofd kunnen krijgen.

Een andere factor die deze serie zo betoverend maakt voor kinderen, is het feit dat aan elk van de pups een kleur, een ras, een beroep en een vaardigheid is toegeschreven die hen definieert (Engelse link). Daarom kunnen kinderen de pups gemakkelijk herkennen. Ze hebben daardoor de neiging om een voorkeur voor een van de pups te hebben.

De manier waarop het verhaal wordt verteld, is ook belangrijk bij het analyseren van de populariteit van de serie. Alle afleveringen van PAW Patrol volgen hetzelfde patroon, dus ze zijn heel gemakkelijk te volgen:

  • Er doet zich een probleem voor in Adventure Bay.
  • De puppy’s en Ryder komen samen en analyseren het probleem.
  • Ze selecteren een of meer leden van de PAW Patrol om het probleem op te lossen, afhankelijk van de vaardigheden die nodig zijn om de missie te overwinnen.
  • De gekozen honden voeren de taken uit die nodig zijn om het probleem op te lossen.
  • Ze lossen het probleem op en iedereen is blij.

Bovendien vinden er in elke aflevering altijd verschillende grappige situaties plaats, die een vleugje humor aan de plot toevoegen.

De marketingcampagne achter de serie

Aan het bovenstaande moeten we ook het belang van de marketing- en advertentiecampagne achter deze serie toevoegen. Het enige dat je hoeft te doen is naar een speelgoedwinkel gaan om dit in te zien.

De planken staan namelijk vol met verschillende soorten speelgoed en producten met de gezichten van de pups uit PAW Patrol. Ze trekken zonder twijfel de aandacht van de kleintjes binnen je gezin.

De hoofdrolspelers uit de serie
Uitgezonden door Nickelodeon Network; Spin Master studio’s/Guru Animation Studio

De perfecte ingrediënten van PAW Patrol

Ondanks het feit dat er tegenwoordig veel animatieseries en films over dieren zijn, lijkt het erop dat PAW Patrol iets speciaals heeft. Er zijn namelijk miljoenen kleintjes die over de hele wereld de avonturen van deze puppy’s onvoorwaardelijk volgen. Daarom wordt dit momenteel beschouwd als een van de beste kinderseries.

Zoals we hebben gezien, heeft PAW Patrol de perfecte ingrediënten om niet alleen kinderen te charmeren, vooral die tussen de 2 en 7 jaar oud, maar ook hun moeders en vaders, die graag met hun kleintjes naar elke aflevering kijken.

Kortom, deze serie markeert een hele generatie en nu weet je waarom dit gebeurt. Wellicht ook interessant voor jou

Films die kinderen leren om dieren lief te hebben
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Films die kinderen leren om dieren lief te hebben

Eén van de belangrijkste waarden die we onze kinderen zouden moeten leren is om dieren lief te hebben. Deze films helpen kinderen hierover te leren...  • Lapuente Calvo, A. (2018). Análisis de la serie infantil de dibujos animados” La Patrulla canina” en clave de educación de valores (Trabajo de Fin de Grado). Universidad de Valladolid, España.
  • Morales Marcos, P. (2020). Análisis de las series infantiles que más les gustan a los niños de 4 y 5 años. (Trabajo de Fin de Grado). Universidad de Valladolid, España. http://uvadoc.uva.es/handle/10324/42857
  • Rajadell, N., Pujol, M. A., & Violant, V. (2005). Los dibujos animados como recurso de transmisión de los valores educativos y culturales. Comunicar, 13(25).
  • Villanueva, M. C., & Pelegrín, J. (2018). Los dibujos animados como recurso didáctico en Educación Infantil. https://core.ac.uk/download/pdf/289997097.pdf

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.