7 Netflix kinderseries met educatieve waarde

Ontdek deze 7 Netflix kinderseries met educatieve waarde om geschikte en leuke inhoud voor je kinderen te vinden.
7 Netflix kinderseries met educatieve waarde
Pedro González Núñez

Geschreven en geverifieerd door de kinderdocent Pedro González Núñez.

Laatste update: 15 november, 2022

In het verleden hadden we als moeders beperkingen om toegang te krijgen tot educatieve series die waarden lieten zien volgens de gewenste opvoeding van onze kleintjes. Maar tegenwoordig hebben onze kinderen dankzij online platforms een enorme hoeveelheid opties te zien. Daarom is het belangrijk om deze 7 kinderseries met educatieve waarde voor kinderen te kennen die Netflix aanbiedt voor je kleintjes. Ben je klaar om te ontdekken wat ze zijn?

De generatie van content on demand

Het is belangrijk om te weten dat de kleintjes van nu geboren zijn met deze on demand televisieplatforms. En daarom hebben Netflix en enkele andere platforms ervoor gekozen om de mogelijkheid te bieden om een gebruikersprofiel voor kinderen aan te maken, zodat je de geschikte inhoud voor hun leeftijd kunt selecteren.

Telkens als ze toegang krijgen tot het platform, hebben ze onbeperkt toegang tot geschikte series of films en hoef je je geen zorgen te maken over het risico dat ze toegang krijgen tot gewelddadige of volwassen programma’s.

Hoe dan ook, dit platform zet in op zowel kwantiteit als kwaliteit. Daarom is het een ideale plek voor de kleintjes om te genieten en zich te vermaken terwijl ze fundamentele lessen leren.

Netflix kinderseries met educatieve waarde

Ontdek deze kinderseries met educatieve waarde van Netflix

Behalve dat ze een bron van vermaak zijn, kunnen kinderseries kinderen helpen aantrekkelijke waarden zoals moed, kameraadschap, solidariteit of vriendschap te internaliseren. Maak kennis met onze speciale selectie.

1. Once upon a time… life

Dit is een van de grote animatieseries uit de geschiedenis. Decennia geleden genoten we er als moeders van, en nu zijn onze kleintjes aan de beurt.

Je zult zien hoe ze op een prettige en plezierige manier hun lichaam kunnen leren kennen. Van de hersenen tot de voeten maken kinderen een epische en leuke reis door de werking van de bloedsomloop, cellen, zenuwen, bloedplaatjes en alle organen van ons lichaam.

2. PAW Patrol

In deze serie speelt een groep puppy’s de hoofdrol die unieke avonturen beleven terwijl ze anderen proberen te helpen.

Terwijl je kinderen lachen om het kattenkwaad van de hoofdpersonen, leren ze tegelijkertijd over teamwork, respect, gelijkheid en probleemoplossing.

3. Beat Bugs

Deze Netflix originele serie volgt de avonturen van een groep grappige beestjes die nooit ophouden met in de problemen komen. Ze genieten van een weelderige tuin waarin ze waarden als vriendschap, solidariteit en kameraadschap verkennen.

En dat alles op het ritme van onovertroffen muziek, want de liedjes van The Beatles klinken vertolkt door wereldberoemde zangers, zoals Pink en Robbie Williams.

4. Pocoyo

Nu hebben we het over een televisieklassieker die, geboren in Spanje, de grenzen heeft overstegen om over de hele wereld op Netflix te belanden.

Hier volgen we de avonturen van een driejarige jongen, vergezeld door zijn onafscheidelijke vrienden en speelgoed Pato, Elly, Nina, en meer. Samen met hen leert en ontdekt hij zijn omgeving, begrijpt hij hoe hij zijn emoties moet beheersen en verdiept hij zijn gevoel voor vriendschap.

5. Ben and Holly’s Little Kingdom

Een klassiek verhaal over elfen en feeën dat zich afspeelt in een wereld vol magie. Hier leren de hoofdpersonen over conflictoplossing door intellect, kennis en verbeelding. En tegelijkertijd worden actuele onderwerpen als ecologie, sociale klassen en dergelijke besproken.

6. Go! Go! Cory Carson

In deze Netflix kinderserie volgt je kind de avonturen van Cory, een raceauto die zich prima vermaakt tijdens het racen door de wegen van Bumperton Hills. Door de afleveringen heen verkennen onze kleintjes interessante waarden zoals vriendschap, het gezinsleven en de beloning die komt na inspanning.

7. Julie’s Greenroom

Een prachtige serie met in de hoofdrol de beroemde actrice Julie Andrews, die de theaterwereld dichter bij kinderen wil brengen. Daartoe zien we de beroemde Greenies, poppen die grote avonturen beleven. Daarnaast laten ze kinderen zien wat de wereld van circus, muziek, dans en improvisatie is.

Voed je kinderen op met waarden met alle middelen die je hebt

Dit zijn naar onze mening 7 uitstekende kinderseries met educatieve waarde voor kinderen die beschikbaar zijn op Netflix.

De verscheidenheid aan programmering op dit platform via streaming is echter zeer groot en met een catalogus die kwaliteit boven alles stelt.

Dus, als je nadenkt over wat je met je kinderen kunt doen, maak dan gebruik van andere titels zoals Just in time, Storybots, Wild Kratts, Skylanders Academy, Trollhunters, of Tarzan and Jane. Al deze opties zullen je kleintjes en jou plezieren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Randolph, M., (2019). Eso nunca funcionará: El nacimiento de Netflix y el poder de las grandes ideas. Barcelona: Grupo Planeta.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.