Ontdek deze 7 interactieve tekenfilmseries voor kinderen

Interactieve tekenfilmseries zijn uitstekend vermaak voor de kleintjes in huis, we vertellen je over enkele ervan in het artikel van vandaag.
Ontdek deze 7 interactieve tekenfilmseries voor kinderen
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 22 december, 2022

Tot nog maar een paar decennia geleden was de verscheidenheid aan tekenfilmseries die voor kinderen beschikbaar waren zeer beperkt. Veel kinderen uit het verleden stonden vroeg op om naar die afleveringen te kijken die van tijd tot tijd op de televisie verschenen.

Ze moesten zelfs wachten op een bepaalde datum en tijd om van hun favoriete personages te kunnen genieten . Tegenwoordig is dat allemaal veranderd. Ze kunnen nu zelf kiezen wat ze willen zien en wanneer ze het willen zien. En bovendien hebben ze een ruime keuze aan interactieve tekenfilmseries om uit te kiezen.

Veel van de streaming platforms zijn speciaal voor kinderen ontworpen, zoals YouTube Kids, Netflix en Dinsey +. Via deze kanalen is het mogelijk om hele seizoenen van de verschillende tekenfilms die je kinderen het leukst vinden te bekijken, vanaf elk mobiel apparaat en overal. Laten we dus, met dat in gedachten, eens kijken naar enkele van de beste interactieve tekenfilmseries voor kinderen.

Interactieve tekenfilmseries

Als we het over interactieve tekenfilms hebben, hebben we het over die programma’s waaraan kinderen actief deelnemen. Sommige kleintjes hebben zelfs het gevoel dat ze er deel van uitmaken en dat motiveert hen enorm.

Door de verschillende gebeurtenissen kunnen ze hun aandacht oefenen en de aanwijzingen opvolgen die de personages in de tekenfilms voorstellen.

Er zijn honderden van dit soort mogelijkheden, die behalve onderhoudend ook erg leerzaam zijn. Daarom hebben we vandaag een kleine selectie gemaakt van de meest voortreffelijke tekenfilmseries om als gezin van te genieten.

1. Mickey Mouse’s Clubhuis

Deze serie is meestal een van de favorieten voor kinderen en dat is geen verrassing. Via Disney + heb je toegang tot alle seizoenen en zonder reclame.

De afleveringen bestaan uit allerlei thema’s en duren elk niet langer dan 20 minuten. Daarin geven de beroemdste muis ter wereld en zijn vrienden de kinderen proefjes en geven ze de tijd om te antwoorden. Ze zetten ook aan tot beweging door spelletjes en dansen.

2. Interactieve tekenfilmseries: Dora de ontdekkingsreizigster

Ook dit is een van de meest bejubelde series als het om kleintjes gaat, omdat ze niet alleen interactief zijn, maar hen ook super interessante begrippen bijbrengen.

In elke aflevering vraagt de kleine ontdekkingsreizigster haar kijkers haar te helpen verschillende doelen te bereiken. Het meisje neemt dus de beslissingen, maar staat haar jonge kijkers toe aan al haar successen deel te nemen.

3. Zoobabu

Deze interactieve tekenfilmserie is ideaal omdat kinderen de dieren moeten raden die achter een doos verborgen zitten.

Deze tekenfilm is helemaal in 3D gemaakt en er zijn veel afleveringen beschikbaar om van te genieten.

De dynamiek is eenvoudig, zodat ook het kleinste lid van je huishouden er plezier aan zal beleven. Bovendien is het interactief en ideaal voor kinderen tot 10 jaar.

4. Calliou

Deze serie is niet per se interactief, maar wel bij iedereen bekend. Kinderen gaan op een meer onbewuste manier met het personage om, dankzij alles wat ze in elke aflevering leren.

In Calliou werkt men in elke aflevering aan de emoties en waarden die nodig zijn om je als mens volledig te ontwikkelen. In het algemeen wordt het aangeraden voor kinderen tot 5 jaar.

5. Jelly Jamm

Net als in de vorige series gaan kinderen ook in deze serie onbewust met elkaar om. Jelly Jamm is namelijk een leuke muzikale tekenfilm om op te zingen en te dansen.

Het is een ideale optie voor jongens en meisjes tussen 3 en 6 jaar. In elke aflevering worden waarden als kameraadschap, empathie, en verantwoordelijkheid voor je eigen daden bijgebracht.

6. Interactieve tekenfilmseries: Word Party

Deze serie is te vinden op Netflix en bestaat uit vier seizoenen. De hoofdpersonen van de show nodigen kinderen uit om met hen te leren en het is ideaal voor het begin van taalverwerving. In dit programma kunnen kleintjes namelijk aan hun woordenschat werken en nieuwe woorden leren.

Het is ideaal voor elke leeftijd, want kinderen kunnen op een leuke manier met elkaar omgaan: door middel van spelletjes, dansjes en aanstekelijke liedjes.

7. Peppa pig

Hoewel het op zich geen interactieve serie is, doen kinderen mee door de dynamiek en de herhaling. Met Peppa kan men werken aan de verschillende concepten van het leren op jonge leeftijd.

Kies de serie die jij het leukst vindt!

Na het ontdekken van deze 7 interactieve tekenfilmseries voor kinderen, welke denk je dat jouw kinderen het leukst zullen vinden?

Ze zullen zich vast en zeker met elk van deze series vermaken! Begin met kijken naar degene die je het meest geschikt vindt, naar gelang de leeftijd en belangstelling van je kleintjes. Je zult niet teleurgesteld zijn! Wellicht ook interessant voor jou

Kunnen kinderen een taal leren door naar ondertitelde films te kijken?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Kunnen kinderen een taal leren door naar ondertitelde films te kijken?

Als je je kinderen een taal wilt leren met ondertitelde films, leggen we uit hoe je deze bron optimaal kunt benutten. Lees dus verder!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.