8 applicaties om de woordenschat te verbeteren

Er zijn nu veel leuke applicaties beschikbaar die eenvoudig te gebruiken zijn en die boeiende thema's gebruiken om de woordenschat te verbeteren. Dit artikel zal je vertellen over 8 applicaties die de woordenschat van je kinderen kunnen verbeteren en hen kunnen leren beter te spreken.
8 applicaties om de woordenschat te verbeteren
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 28 januari, 2021

Applicaties om de woordenschat te verbeteren zijn veelzijdige en waardevolle didactische hulpmiddelen. Ze helpen kinderen om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen en ze vergroten hun kennis.

Kinderen krijgen meer motivatie door op deze manier technologieën te gebruiken. Applicaties voor het opbouwen van woordenschat kunnen ook een aanvulling zijn op wat de kinderen op school leren. Ze helpen kinderen bij het oefenen met het toepassen van hun kennis, waardoor ze meer academisch succes hebben.

Alle applicaties die je hieronder ziet, werken net als een verslavend leuk spel. Ze zijn echter leerzaam en helpen kinderen om nieuwe woorden te ontdekken en hun manier van spreken te verbeteren.

In dit artikel vertellen we je over 8 applicaties die jonge kinderen helpen om hun eerste woorden te leren. De woordenschat van jonge kinderen laten groeien was dus nog nooit zo eenvoudig! De apps gebruiken naadloos bijpassende spelletjes, puzzels en andere bronnen om jonge leerlingen te betrekken.

Laat je kinderen deze apps verkennen en alles leren wat deze technologie hen kan bieden. Met zoveel niveaus om te voltooien, kunnen zelfs jonge kinderen kampioen worden van een goede woordenschat. Ben je er dus klaar voor? Laten we beginnen.

8 applicaties om de woordenschat te verbeteren

BabyFirst

Deze applicatie bevat een groot aantal korte video’s met populaire tv-personages. Het materiaal is gericht op het leren van woordenschat en sets van bijbehorende woorden zoals dieren, getallen, kleuren, enz.

De video’s zijn esthetisch aantrekkelijk en hebben een repetitieve structuur die vooral voor jonge kinderen geschikt is om te leren.

Applicaties om de woordenschat te verbeteren: flashcards

Dit is een andere applicatie om de woordenschat te verbeteren die voor het leren van een tweede taal werkt. Het toont een reeks dia’s met afbeeldingen en het labelt elke dia met een geschreven woord en een audio-opname van het gesproken woord. Het heeft meerdere functies en het is gratis, hoewel het voor de sectie dieren benoemen alleen Engelse woorden bevat.

Wat het meest opvalt aan de applicatie is het menu. Het biedt verschillende functies zoals het selecteren van schermopties om het geluid, volume, enz. te wijzigen. Er is ook de mogelijkheid om kinderen op te nemen om hun uitspraak te evalueren en hun leerproces bij te houden.

5-in-1 Kids Pack HD

Jongen speelt iets op zijn mobiel

Deze applicatie maakt gebruik van variaties op het klassieke bijpassende spelthema waarmee kinderen hun eerste stappen kunnen zetten bij het leren van talen. Het bevat ook visuele raadspellen die een aanvulling vormen op de leersequenties. Kinderen leren de bijbehorende afbeeldingen, woorden en geluiden te identificeren.

Bovendien heeft het vijf moeilijkheidsniveaus en in een van de niveaus is er een optie om in paren te spelen. De onderwerpen van de spellen hebben betrekking op dieren, vormen, letters en cijfers, en zelfs je eigen afbeeldingen.

Kids Animal Match

Een van de toepassingen om de woordenschat te verbeteren, biedt matching-spelletjes met dieren die in moeilijkheidsgraden zijn georganiseerd, afhankelijk van het aantal gemaakte matches.

Deze niveaus zijn toegankelijk afhankelijk van hoe de gebruiker vooruitgaat in het spel of rechtstreeks vanaf de hoofdstartpagina. De namen van dieren zijn in het Engels. Door ze te herhalen leren kinderen namelijk hun naam en uitspraak.

Vocabuland – Engels/Spaans woordenschat

Vocabuland is een applicatie die kinderen helpt om woordenschat te leren in het Engels en in het Spaans. Dat wil zeggen, het heeft termen georganiseerd in inhoudsblokken zoals de volgende:

 • Fruit
 • Boerderij
 • Mijn huis
 • School
 • Strand
 • Transport
 • Mijn lichaam
 • En mijn stad
 • Mijn kleding
 • Apparaten

Bovendien is er de mogelijkheid om te kiezen of de stem die de uitspraak leert, mannelijk of vrouwelijk is. De inhoud kan worden omgeschakeld tussen de leermodus en de uitdagingsmodus. Uitdagingsmodus wordt ook alleen aanbevolen voor gevorderde lezers.

Tozzle

Deze applicatie is gebaseerd op puzzels. De gratis en basisversie heeft vier puzzels en de completere betaalde versie heeft 36 puzzels.

De afbeeldingen die voltooid moeten worden, verschijnen in het midden van het scherm, terwijl aan de zijkanten van het scherm de complementaire tegels verschijnen die het kind moet slepen en op de overeenkomstige plek moet plaatsen om de tegel correct te voltooien.

De app groepeert figuren in themapanelen zoals: dieren, cijfers, de boerderij, enz. En er kunnen ook enkele, niet-gecategoriseerde afbeeldingen zijn die moeten worden voltooid. Elke keer dat het kind een tegel correct volgt, hoort hij vervolgens een geluid zoals de naam van het object, of de onomatopee van het dier, of een ander geluid dat aangeeft wat hij goed heeft.

Toepassingen om de woordenschat te verbeteren: Wordscapes

Een andere applicatie die kan helpen bij het verbeteren van de woordenschat bestaat uit het oplossen van kruiswoordpuzzels. Er zijn meer dan 3700 puzzels die je kinderen kunnen oplossen door de betekenis van woorden te vinden om anagrammen en kruiswoordpuzzels te voltooien. De moeilijkheid van de volgende puzzel neemt vervolgens met elke voltooiing toe.

Words with Friends 2

Jongen is zijn woordenschat aan het verbeteren

Deze applicatie is een van de beste Scrabble-spellen. In de tweede editie van deze app kun je woorden vormen om dan meer punten te verdienen. Dankzij de upgrades in deze versie kunnen je kinderen hun woordenschat vergroten en het vermogen van hun hersenen om te reageren verbeteren, terwijl ze zich met de app vermaken.

Tot slot is het belangrijk om niet te vergeten dat het hebben van een brede en nauwkeurige woordenschat je kind in staat zal stellen om uit te blinken in de academische en werkomgeving en intelligentie en argumentatievermogen te ontwikkelen, naast vele andere voordelen.

Bijgevolg zal een goede woordenschat deuren openen in alles waar kinderen mee te maken zullen krijgen in het leven, zowel als kind als als volwassene.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • O’Sullivan, D. E. (2015). Words with friends, courtly edition: The jeux-partis of Thibaut DE champagne. En Games and Gaming in Medieval Literature (pp. 61-78). New York: Palgrave Macmillan US.
 • ‎Tozzle. (s.f.). Recuperado el 12 de abril de 2022, sitio web de la App Store: https://apps.apple.com/us/app/tozzle/id306169895

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.