Apps om een tweede taal te leren: 8 geweldige opties

Download de beste apps om het leren van een tweede taal gemakkelijk en leuk te maken. Lees dit artikel voor meer informatie.
Apps om een tweede taal te leren: 8 geweldige opties
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 23 april, 2024

Apps om een tweede taal te leren zijn ongelooflijke hulpmiddelen om het onderwijsproces interactiever te maken. Technologie helpt kinderen te motiveren om nieuwe vaardigheden te verwerven op basis van ervaring. Met behulp van deze apps kunnen je kinderen zien dat leren leuk is.

“Wanneer school afloopt, moet verder onderwijs onafhankelijk zijn. Zelfstandig leren kan worden bevorderd als ‘leren leren’ als een hoofdaspect van het leren van talen wordt beschouwd, gericht op studenten die zich steeds bewuster worden van de manier waarop ze leren, van de opties die ze hebben en wat hen het meest uitkomt.”
-Raad van Europa-

De apps om een tweede taal te leren die in dit artikel worden beschreven, zijn nuttig voor kinderen van jonge leeftijd en bieden ook verschillende perspectieven.

Houd er echter rekening mee dat hoe eerder je je kinderen motiveert om een ​​tweede taal te leren, hoe gemakkelijker het voor hen is om het aan te leren. Door deze tools te gebruiken, kun je dus de basiscommunicatievaardigheden van je kids helpen te stimuleren.

Apps om een tweede taal te leren

1. Duolingo

Een van de meest populaire apps dankzij de bruikbaarheid en effectiviteit is Duolingo. Dit programma biedt kinderen de mogelijkheid om Spaans, Frans, Duits en Russisch te studeren met behulp van enkele zeer eenvoudige functies.

Deze app kan het beste worden gebruikt als kinderen al kunnen lezen en schrijven, zodat ze het op elk niveau kunnen voltooien.

Duolingo

2. Fun English

Fun English is bedoeld voor kinderen tussen de drie en tien jaar. De app richt zich vooral op het leren en verwerven van woorden en korte zinnetjes in het Engels.

Je kunt ook de moeilijkheidsgraad en het accenttype kiezen. De gratis app is ook verkrijgbaar voor het leren van andere talen, zoals de Fun Chinese app, Fun Spanish, en nog meer.

3. Learn English Kids

Een van de populairste apps voor het leren van Engels is Learn English Kids, ontworpen door de British Council. Met dit platform kunnen kinderen video’s bekijken, vragen beantwoorden en bovendien hun woordenschat, uitspraak en luistervaardigheid oefenen.

4. Rosetta Stone Kids heeft een serie apps om een tweede taal te leren

Deze serie apps van Rosetta Stone richten zich op het begrijpen van eenvoudige teksten in het Spaans en ook andere talen. Het biedt ook de mogelijkheid om lettergeluiden en alledaagse woorden te herkennen, en om iemands uitspraak te verbeteren.

Het wordt aanbevolen voor kinderen op de kleuterschool en de lagere school. Je kunt het vinden in de Apple Store, Google Play and Amazon.

5. Gus on the Go

Met deze app kunnen kinderen Russisch, Italiaans, Mandarijn, Frans, Hebreeuws, Portugees, Duits en Arabisch leren. Het biedt een verscheidenheid aan activiteiten die kinderen aanmoedigen om cijfers, kleuren, voedingsmiddelen en vele andere nieuwe woorden te leren.

Het bevat ook multimediabronnen die leren gemakkelijker maken. Dit is een betaalde app, beschikbaar op Android, Kindle en iOS-apparaten.

Andere apps om een tweede taal te leren

6. Mindsnacks

Met dit programma kunnen kinderen verschillende talen leren, waaronder Frans, Japans en Portugees, via games en oefenzinnen. Daarbij heb je de mogelijkheid om audiotracks te openen die zijn gemaakt door native speakers van over de hele wereld. Deze app is  echter alleen beschikbaar op iOS-telefoons en -tablets.

7. LingoKids

Met behulp van LingoKids kunnen je kinderen oefenen met wat zij op school leren bij Engelse les, zodat ze zelfstandig verder kunnen. Het bevat games, liedjes en ook tal van interactieve activiteiten om je kinderen constant te motiveren. Ze vinden het dus leuk en gemakkelijk om een ​​paar minuten per dag te besteden aan hun tweede taal.

Kind met letterblokken

8. Chinese Skill

Als je je kinderen wilt motiveren om Mandarijn te leren, is dit een uitstekende optie. Het is namelijk een interactieve cursus gebaseerd op games en verdeeld in niveaus. Bovendien is het ontworpen om te voldoen aan goedgekeurde normen voor het beheersen van de taal. Je kunt Chinese Skill uiteraard vinden bij Google Play en de Apple Store.

Behalve deze apps om een tweede taal te leren zijn er ook efficiënte manieren om je mobiele apparaat te gebruiken om gebarentaal en braille te leren. Hoewel ze niet zo vaak worden gebruikt, is het een belangrijk onderdeel van het universeel kunnen communiceren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.