Ontdek de "kijk binnen" boekencollectie van Usborne

Spelen en ontdekken zijn de beste manieren voor kinderen om te leren. Gelukkig heeft uitgeverij Usborne een prachtige verzameling boeken gecreëerd waarmee kleintjes precies dat kunnen doen. Ontdek vandaag nog de “kijk binnen” boekencollectie.
Ontdek de "kijk binnen" boekencollectie van Usborne

Laatste update: 11 juni, 2021

Vandaag willen we eens kijken naar de verzameling boeken van uitgeverij Usborne. De boekencollectie “kijk binnen” zal de verwachtingen van zowel kinderen als ouders overtreffen. Blijf lezen om meer te weten te komen over deze collectie.

Een van de aspecten die kinderliteratuur bij kinderen het meest aanmoedigt, is nieuwsgierigheid. De plots in hun verhalen, de elementen die de pagina’s bevatten, de personages die verschijnen… dit alles stimuleert kinderen om te blijven lezen.

Er zijn enkele basiskenmerken die in alle kinderboeken aanwezig zijn. Er zijn echter boeken, en zelfs boekencollecties, die nog verder gaan om de nieuwsgierigheid en het leren van een kind te maximaliseren.

De “kijk binnen” boekencollectie van uitgeverij Usborne voor de meest nieuwsgierige kinderen

Zoals we al zeiden, heeft uitgeverij Usborne, een uitgeverij die gespecialiseerd is in de wereld van kinderliteratuur, een fantastische collectie gecreëerd die je niet mag missen. Hun “kijk binnen” collectie bestaat uit veel verschillende titels die perfect zijn voor kinderen van 4 of 5 jaar en ouder. Om precies te zijn omvat de collectie 26 verschillende boeken, elk met een ander thema.

boekencollectie van Usborne

De structuur van deze ‘binnenkijk’ boeken

Elke titel in deze collectie heeft een vergelijkbare structuur omdat ze allemaal hetzelfde doel hebben. Dat wil zeggen, ze zijn voor kinderen om te leren en tegelijkertijd plezier te hebben bij het lezen van kinderboeken.

Zoals we hierboven hebben vermeld, heeft elk van deze boeken een ander thema dat de interesse van kinderen zal wekken. Zo leren kinderen meer over het thema. Voedsel, dieren, hoe ziekenhuizen werken… dit zijn slechts enkele van de onderwerpen die je in deze collectie kunt vinden.

Om de nieuwsgierigheid bij kinderen aan te moedigen en tegelijkertijd een veel aantrekkelijkere en leukere dynamiek te creëeren, is veel van de informatie in deze boeken verborgen onder kleppen en vensters die kinderen moeten openen om te ontdekken. Deze boekenspellen stimuleren niet alleen nieuwsgierigheid, maar ook concentratie en aandacht. Ze zitten vol met illustraties met vele details, waardoor ze een prachtig leermiddel zijn.

Welke thema’s komen in deze boekencollectie van Usborne voor?

Het idee achter deze verzameling boeken van uitgeverij Usborne is tweeledig. Enerzijds zijn de boeken bedoeld om de kennis die kinderen in de klas leren te versterken. Tegelijkertijd bieden de pagina’s ook nieuwe aanvullende informatie. Daarom zijn de thema’s die in de boeken aan bod komen interessant en gevarieerd, zodat kinderen de titels kunnen kiezen die hun aandacht trekken.

Naast de onderwerpen die we hierboven noemden, zijn er ook fantastische titels die gaan over het menselijk lichaam, de ruimte en het stenen tijdperk. Er is er zelfs een die alles leert over poep, een geweldige metgezel wanneer kinderen leren het toilet te gebruiken!

Hieronder geven we je een kleine selectie van onze favoriete “kijk binnen” boeken van Usborne. De volledige titellijst vind je natuurlijk op de website van de uitgever.

Kijk in onze wereld

Deze titel wordt beschouwd als een inleiding tot aardrijkskunde, een essentieel onderwerp als het gaat om de opvoeding van een kind. Daarom zullen de pagina’s van dit boek jonge leerlingen in staat stellen onderscheid te maken tussen warme en bevroren delen van onze planeet.

Kinderen zullen ook leren over de verschillende wezens die de verschillende delen van onze wereld bewonen. Bovendien bevat het boek een kaart vol flappen met informatie over elk continent.

Lezen zorgt voor plezier

Kijk binnen hoe dingen werken

Net zoals het vorige boek kinderen kennis laat maken met aardrijkskunde, laat Hoe dingen werken ze kennismaken met techniek. Dit boek, volledig aangepast aan jonge lezers, is een geweldige optie voor nieuwsgierige kinderen. Het laat ze zien hoe een grote verscheidenheid aan historische uitvindingen werkt. Van wasmachines tot brandweerwagens, zelfs onderzeeërs.

Kijk binnen het Stenen Tijdperk van uitgeverij Usborne

De evolutie van onze planeet is een van de onderwerpen waar kinderen het meest enthousiast over worden. Voor kinderen die niet echt geïnteresseerd zijn, kan dit onderwerp echter behoorlijk saai zijn. Dit boek is echter een geweldig hulpmiddel, ongeacht in welke groep het kind zich bevindt.

Het biedt een eenvoudig interactief formaat dat elk kind zal motiveren om interesse te tonen in de geschiedenis van de planeet aarde. Het stenen tijdperk is een essentieel onderdeel van de geschiedenis van onze wereld. Met name dit boek laat kinderen kennismaken met het leven van prehistorische volkeren, de manier waarop ze hun eigen gereedschap maakten en nog veel meer.

Piraten doeboek

Naast titels die culturele verrijking bieden, zijn er ook opties die gericht zijn op het bieden van gewoon en eenvoudig plezier. Piraten behoren tot de personages die de interesse van kinderen het meest trekken. Daarom heeft uitgeverij Usborne dit boek over hun schepen gepubliceerd, met allerlei fascinerende informatie achter de flappen. Wellicht ook interessant voor jou

3 educatieve apps voor kinderen om cognitieve vaardigheden te trainen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
3 educatieve apps voor kinderen om cognitieve vaardigheden te trainen

We stellen educatieve apps voor waarmee kinderen cognitieve vaardigheden kunnen trainen, zoals bijvoorbeeld redeneren, aandacht, geheugen en leessn...  • Bone, E. (2015). Nuestro mundo. Usborne.
  • Lloyd, R. (2018). Cómo funcionan las cosas. Usborne.
  • Conrad, M. (2018). La edad de piedra. Usborne.
  • Lacey, M. (2015). Un barco pirata. Usborne.