Goede kinderfilms gebaseerd op speelgoed

Kan je je voorstellen dat je een film maakt waarin de helden de favoriete speelgoedfiguren van je kinderen zijn? Vandaag zullen we de beste kinderfilms gebaseerd op speelgoed bespreken.
Goede kinderfilms gebaseerd op speelgoed

Laatste update: 19 februari, 2020

Vandaag gaan we kijken naar verschillende goede kinderfilms gebaseerd op speelgoed zijn. Speelgoed en spelletjes zijn een essentieel deel van het leven van een kind. Spelen helpt de ontwikkeling van hun fantasie, creativiteit en zelfs hun unieke persoonlijkheden.

In feite is speelgoed zo belangrijk voor kinderen dat sommige klassiekers van de ene op de andere generatie over zijn gegaan. Daarnaast hebben sommige speelgoedfiguren ook de filmindustrie geïnspireerd.

Zonder twijfel heb je nu al wat oude speelgoedfiguren uit je jeugd voor je gezien… En dat is vooral leuk als jouw kinderen daar nu ook mee spelen! Dus, blijf lezen om erachter te komen welke klassieke speelgoedfiguren nu ook in films te zien zijn.

Kinderfilms gebaseerd op speelgoed

1. Trolls, een kinderfilm gebaseerd op speelgoed

Deze leuke en kleurrijke poppen met haar dat omhoog staat zijn één van de meest populaire en iconische speelgoedfiguren uit 1990. Een feitje dat je echter misschien niet weet, is dat de figuren helemaal uit 1959 komen!

Toen waren ze al net zo populair zoals ze in de jaren 90 waren. Maar dat is niet het enige. Trolls zijn uiteindelijk op het witte doek verschenen in 2016 toen er een film gemaakt werd door DreamWorks met de naam Trolls.

Het succes van de cinematografische versie hebben de Trolls-poppen weer een favoriet onder de kinderen gemaakt. En natuurlijk zijn er in de winkel allemaal spullen te kopen met het Trollsthema, zoals schoolspullen en kleren.

De Trolls film
© DreamWorks Animation

Laten we eens eerlijk zijn, wie houdt er niet van deze geweldige karakters? Hun favoriete bezigheid is tenslotte dansen, zingen en knuffelen! Als jij en je kinderen fan van ze zijn, dan hebben we goed nieuws. Er gaat een gerucht in de rondte dat er een vervolg van Trolls in de bioscoop komt! Oh, en je kunt ook de Trolls cartoon-serie op Netflix kijken!

2. De Lego Film

Als we het gaan hebben over klassiek, traditioneel speelgoed kunnen we Lego natuurkijk niet vergeten. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je nou een kind of een volwassene bent, Lego blijft verleidelijk. Lego begon als een paar bouwblokjes, maar tegenwoordig bestaat het uit een hele wereld die kinderen – en volwassenen – kunnen ontdekken.

Lego biedt eindeloze opties als het gaat om constructie, fantasie en innovatie. Van kastelen tot wolkenkrabbers, van ruimteschepen tot miniatuurversies van nationale monumenten… Je kan alles wat je maar kunt verzinnen maken.

Aangezien het speelgoed een gigantisch succes is, kwam het niet als een verassing dat De Lego Film uit 2014 een groot succes was. De film maakte ongeveer 500 miljoen dollar winst. We raden aan om met je hele gezin te genieten van deze film en de verschillende karakters.

De Lego Film is een leuk origineel avontuur dat iedereen (onafhankelijk van leeftijd) zou moeten ervaren op het grote scherm in 3D.”
– Kofi Outlaw-

3. Playmobil: De Film

Als derde op onze lijst van films die gebaseerd zijn op speelgoed hebben we Playmobil: De Film. Hierboven hebben we gezegd dat Lego één van het bekendste speelgoed is, maar toch moet Lego deze plek delen met Playmobil. De evolutie van deze poppen en hun accessoires is net zo goed als de ruimtes die erbij komen kijken… Een boerderij, een winkelcentrum, een vliegtuig, een ziekenhuis, een piratenschip, en nog veel meer.

Filmregisseurs zagen dus weer een kans om de aandacht van de kinderen van tegenwoordig, maar ook van hun voorgaande generatie, te trekken. Animation Studios heeft eerder vorig jaar de film uitgebracht, en de stemmen worden ingesproken door onder andere Daniel Radcliffe en Meghan Trainor.

4. Bratz

Als je rond 2000 een kind of een puber was, weet je zeker wat Bratzpoppen zijn. Deze poppen werden gelijk een favoriet van vele kinderen nadat ze in 2001 uitgekomen waren. Kinderen waren gefascineerd door de mogelijkheid om elke pop, hun kleding, en zelfs hun voertuigen te verzamelen.

Bratzpoppen lijken sterk op Barbiepoppen, maar zijn gedurfder. Hun succes heeft geleid tot de productie van meerdere animatiefilms waarin de Bratzpoppen de hoofdrol spelen. Daarnaast hebben de producenten naar aanleiding van het succes van de animatiefilms in 2007 ook een live-actie gemaakt.

5. Barbie, nog een film gebaseerd op speelgoed

Nog een klassieker waar vele generaties mee gespeeld hebben is zonder twijfel Barbie. De collectie van deze iconische poppen bestaat uit bijna 40 films. De eeste film Barbie in de Notenkraker kwam uit in 2001 dankzij Mainframe Entertainment.

Barbie in de Notenkraker
© Lions Gate Entertainment

Deze films zijn echter nooit in de bioscoop gekomen. Ze werden in plaats daarvan gelijk geproduceerd voor VHS en daarna voor DVD. Je vraagt je nu misschien af hoe de meest bekende pop nooit een film in de bioscoop heeft gehad met haar naam erop. Gelukkig komt daar nu verandering in. Dit jaar zal Barbie haar eigen film hebben waar echte acteurs en actrices in spelen. En we kunnen niet wachten om het te zien!

6. Transformers

Deze fantastische robots die slechts in een paar seconden kunnen veranderen zijn sinds 1980 al een hit bij kinderen. In 2007 waren de karakters echter pas op het grote doek te zien. En natuurlijk was dit een groot succes. Sindsdien zijn er nog 5 films geproduceerd met deze heroïsche robots die in de bioscoop te zien waren.

Dus, of je kinderen nou fan zijn van deze klassieke speelgoedfiguren of je je gewoon nostalgisch voelt, wacht niet met het kijken van deze films die gebaseerd zijn op speelgoed!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.