5 jongensnamen geïnspireerd door Disneypersonages

14 oktober 2019
Er zijn veel jongensnamen geïnspireerd door Disneypersonages die je misschien aanspreken. Onthoud dat namen veel macht hebben, daarom is het een beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen.

Verwacht je een jongetje? Zo ja, hier is een lijst met geweldige jongensnamen geïnspireerd door Disneypersonages die je misschien leuk vindt!

Een van de eerste dingen die je doet als je erachter komt dat je zwanger bent, is na te denken over hoe je dit nieuwe gezinslid gaat noemen. Sommige mensen noemen hun kinderen naar familieleden: de vader, grootouders of de moeder. Anderen kiezen een combinatie van beide.

Sommige mensen kiezen echter voor namen die zijn geïnspireerd door Disneypersonages. Als je in deze laatste groep zit, haalt een van deze vijf misschien de laatste ronde.

Het belang van namen

Een naam is de eerste indruk die je helpt een persoon te leren kennen. Het maakt deel uit van onze identiteit en je naam zegt veel over jou en zelfs over je familie, want zij zijn degenen die ervoor hebben gekozen.

Daarom is het belangrijk om de beste naam voor je baby te kiezen. Namen veranderen met de modetrends. Sommige mensen hopen een babynaam te hebben die wordt geassocieerd met goede herinneringen. Disney films behoren voor veel mensen tot deze herinneringen.

Walt Disney studio's

5 jongensnamen geïnspireerd door Disneypersonages

Disney maakt al jaren deel uit van het leven van veel mensen. Disney-shows, films en tekenfilms hebben ons aan het lachen, zingen, dansen … ze hebben een speciale plaats in de jeugdherinneringen van veel mensen.

Daarom zijn ze een van de beste bronnen om te gebruiken als inspiratie voor het kiezen van een naam voor je kind. Hieronder vind je 5 namen geïnspireerd door Disneypersonages. We zullen ook uitleggen waarom ze speciaal zijn.

Erik is een van de meest populaire jongensnamen geïnspireerd door Disneypersonages

Hij is de charmante prins van de kleine zeemeermin. Van Scandinavische afkomst, Eric betekent ‘de enige machtige’ of alleenheerser.

Deze naam geeft herinneringen aan de onvergelijkbare liefde die de twee personages in de film voor elkaar hebben, die alle obstakels overwon.

Sebastiaan

Dit is een naam die kracht aangeeft. In tegenstelling tot ‘Erik’ is de betekenis niet helemaal duidelijk. De meest nabije betekenis is ‘gerespecteerd’. Het verwijst naar de krabvriend van Ariël (de kleine zeemeermin) die, dankzij zijn humor en vriendelijkheid, opvalt als een loyale metgezel.

Men gelooft dat jongens die deze naam hebben gekenmerkt worden door nieuwsgierigheid, kracht en durf.

Pieter

Deze naam betekent ‘rots’ en is een Bijbelse naam, verwijzend naar een persoon waarop je kunt steunen. Pieter is een loyale en goede vriend. Dit is ook de associatie met Pieter, de muizenvriend van Assepoester. Hoewel hij geen hoofdpersoon is, is zijn loyaliteit als vriend uiterst nuttig voor de prinses.

Napoleon

Dit is een jongensnaam die synoniem is aan geschiedenis en kracht. Het komt van een samensmelting van de woorden ‘Napels’ en ‘leeuw’, dus de betekenis ervan zou ‘Leeuw van Napels’ kunnen zijn.

Mensen met deze naam zijn vaak sterk van karakter, aangetrokken tot moeilijke uitdagingen en bereid om te vechten om hun ideeën werkelijkheid te maken. Bovendien zijn ze gevoelig, creatief en worden ze gekenmerkt door een goed humeur.

Daarom werd de naam gegeven aan een van de honden van De Aristokatten, die brommers achtervolgde om ze te bijten.

Roger, de laatste van onze jongensnamen geïnspireerd door Disneypersonages

Roger is een Germaanse naam gerelateerd aan de naam Rutger. Het betekent ‘intelligente krijger’, omdat hij problemen heeft opgelost door zich goed aan te passen aan de omstandigheden. Dit doet dus denken aan Roger, van 101 Dalmatiërs, de Disney-film.

Hij was de muziekcomponist die verliefd werd op Anita en vocht tegen Cruella om de puppy’s te redden. De intelligentie en moed van dit personage maakt Roger een uitstekende naam voor een baby.

Assepoester op ijs

Aan de andere kant zijn er behalve jongensnamen geïnspireerd door Disneypersonages ook meisjesnamen. Favorieten zijn onder andere: Anna, Belle, Giselle en Leah. De eerste naam, van Frozen betekent ‘mededogen’ of ‘genade’.

De tweede (Belle) van Belle en het Beest, betekent uiteraard ‘schoonheid’. Giselle van de film Enchanted betekent ‘wijsheid.’ En ten slotte is Leah een personage uit Doornroosje en betekent ‘moe’.

Kortom, namen geïnspireerd door Disneypersonages zullen nooit uit de mode raken omdat ze bij elke film populariteit winnen.

Laat je beïnvloeden door deze personages en kies een naam die je inspireert.