4 buitenspellen om kinderfeestjes uitbundiger te maken

Buitenruimtes zijn geweldige plekken om kinderfeestjes te organiseren. Hier zijn enkele eenvoudige en leuke ideeën om deze feestjes uitbundiger te maken.
4 buitenspellen om kinderfeestjes uitbundiger te maken

Laatste update: 17 juni, 2021

Kinderfeestjes in de buitenlucht zijn veel leuker als je dynamiekspelletjes organiseert. In dit artikel gaan we een aantal buitenspellen bekijken om kinderfeestjes nog uitbundiger te maken. Ze zijn heel gemakkelijk om uit te voeren. We hebben spellen geselecteerd die snel uit te leggen zijn en die niet veel voorbereiding vergen.

Deze buitenspellen kunnen worden gebruikt bij kinderfeestjes in een achtertuin, in een park of in een andere buitenruimte. Als je een open ruimte gaat gebruiken, raden we je aan om een manier te vinden om limieten in te stellen zodat de kleintjes niet buiten de grenzen gaan, en dat je voldoende volwassenen hebt om ervoor te zorgen dat de kinderen niet buiten het speelveld komen.

Buitenspellen om  het hele jaar door kinderfeestjes nog uitbundiger te maken

Kinderfeestjes in de buitenlucht zijn favoriet bij kinderen. Ze zijn niet altijd mogelijk, maar als je zo’n feestje kunt geven, is het een goed idee om ervan te profiteren! Het hoeft ook niet warm te zijn, daar zijn warme kleren voor.

4 buitenspellen om kinderfeestjes uitbundiger te maken

Kinderen genieten natuurlijk van het buitenleven, ongeacht het weer. Dit is vooral belangrijk tijdens schoolperiodes, omdat onze kleintjes in deze tijd veel tijd tussen vier muren doorbrengen.

Hier volgen onze ideeën voor buitenspellen voor je kinderfeestje.

Museumbeelden

‘Museumbeelden’ is een leuk spel waar kinderen altijd veel plezier mee zullen hebben. Een van de redenen is dat het ruimte laat voor hun creativiteit en expressie.

Het is een geweldig spel om een feestje mee te beginnen, omdat er altijd muziek is en het individueel wordt uitgevoerd. Op deze manier beginnen ze langzaam hun remmingen te verliezen. Het is vooral een goed spel voor verlegen kinderen.

We beginnen het spel door aan de kinderen uit te leggen dat we in een museum zijn. Het is aan de creativiteit van elk kind om het type museum te kiezen of een verhaal te verzinnen voor hun personage. Dit is het moment waarop de kinderen het standbeeld van hun keuze worden.

Het leuke hier is dat het museum betoverd is, en elke keer dat de muziek klinkt, komen de beelden tot leven en beginnen ze te dansen. Maar als de muziek stopt, worden de kinderen weer standbeelden.

Dit spel kan eeuwen duren omdat de kinderen nieuwe manieren zullen vinden om te bewegen, staan en vormen te creëren. Je kunt variaties toevoegen die je leuk vindt of de kinderen hun eigen suggesties laten bedenken.

Buitenspellen voor kinderfeestjes: Simon zegt

We mogen de spelletjes die van generatie op generatie zijn overgegaan niet uit het oog verliezen, zoals het spelletje Simon zegt. Dit eenvoudige spel heeft zoveel mogelijkheden en zoveel creativiteit, kinderen zijn er dol op! Daarnaast past het spel zich aan de dynamiek van de groep en de kenmerken van elk kind aan.

Iemand die weet hoe te spelen neemt de rol van Simon op zich en geeft een instructie, beginnend met de zin “Simon zegt!” De groep moet doen wat Simon vraagt: rennen, klappen, springen, een aap nadoen, enz. Als de zin niet eerst wordt gebruikt, moet de groep de genoemde actie niet uitvoeren.

Dit spel wordt meestal gespeeld door degene te elimineren die de acties uitvoert wanneer dat niet zou moeten. Maar om het feest niet te bederven, is het een leuke afwisseling om degenen die ‘uitgeschakeld’ zijn te vragen iets grappigs te doen of iets dat extra inspanning vereist. Degene die Simon speelt, kan blijven veranderen, zodat alle kinderen de kans krijgen om de leiding te nemen.

Schatzoeken

Schatzoeken is altijd een leuke teamactiviteit. Om dit spel te spelen, worden kinderen in groepen verdeeld en krijgen ze een reeks aanwijzingen of voorwerpen die ze moeten vinden. Wie binnen een bepaalde tijd de meeste voorwerpen vindt, is de winnaar.

Dit spel vereist veel voorbereiding, maar het hoeft niet te ingewikkeld te zijn. Er zijn veel bronnen op internet met vooraf ontworpen speurtochten die vaak erg nuttig zijn.

Touwtrekken is ook een leuk spel voor een kinderfeestje

Buitenspellen voor kinderfeestjes: spelcircuit

Een spelcircuit bestaat uit verschillende ruimtes waar de kinderen specifieke activiteiten moeten uitvoeren. Het is als een sportcircuit, maar de activiteiten zijn speelser.

Het hoeven ook geen ingewikkelde activiteiten te zijn. Het is echter belangrijk dat ze gevarieerd en creatief zijn. Om je een idee te geven, fysieke activiteiten zoals rennen, springen, kruipen, enz. kunnen worden gecombineerd met handmatige activiteiten, zoals schilderen, zoeken, enz.

Conclusie

Kortom, het is niet nodig om te ingewikkeld te gaan doen als het gaat om het bedenken van buitenspellen voor kinderfeestjes. Hoe eenvoudiger ze zijn, hoe beter. Zo krijgen de kinderen de kans om al hun creativiteit te uiten.

Als je ziet dat de kinderen het spel op een andere manier uitvoeren, is dat oké. Laat ze doen wat ze doen totdat je merkt dat de interesse begint af te nemen. Dan is het tijd om het spel te veranderen. Wellicht ook interessant voor jou

Spelletjes voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Spelletjes voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar

In dit artikel bieden we een lijst met leuke spelletjes voor kinderen die hun groei en ontwikkeling helpen stimuleren. Ze zijn ook leuk, natuurlijk...