De beste kook-apps voor kinderen

Recepten, ingrediënten, keukengerei, menu's? Met deze kook-apps voor kinderen kunnen je kleintjes kennismaken met de grote wereld van de gastronomie.
De beste kook-apps voor kinderen

Laatste update: 16 augustus, 2021

In de afgelopen jaren is gastronomie de focus geworden van veel tv-shows, YouTube-kanalen en apps. En de interesse om meer over het onderwerp te leren, heeft zelfs de jongste kinderen bereikt. Als je kleintjes je al vragen om ze te leren koken, kun je dat doen met deze geweldige kook-apps voor kinderen, een leerzame en leuke bron voor kinderen om deze fantastische wereld thuis te ontdekken.

Kook-apps voor kinderen om te leren tijdens het spelen

Een moeder bereidt schoolmaaltijden voor met haar zoon en dochter.

Kinderen koken

Dit is een spel voor kinderen vanaf 8 jaar en is dus ideaal om eenvoudige recepten te leren koken. Het bevat eenvoudige procedures voor het maken van verschillende gerechten, waaronder hamburgers, friet, donuts, soep en je eigen verjaardagstaart !

De app is beschikbaar voor Android-mobiele telefoons via de Play Store.

Toca Kitchen 2, een van de beste kook-apps voor kinderen

Deze app, ontwikkeld door Toca Boca, maakt deel uit van een reeks met veel educatieve thema’s voor kinderen die verband houden met het dagelijks leven (onder andere huisdieren, buurt, school, enz.).

De app is ideaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar en kunnen daarmee heel creatief zijn in de keuken. Het bevat namelijk de mogelijkheid om recepten uit te vinden. Bovendien kunnen kinderen zelfs de reacties van de personages van de apps zien wanneer ze je gerechten proeven: walgelijke gezichten, boeren en nog veel meer zullen je kleintjes hardop laten lachen.

Beschikbaar in de Play Store voor Android-mobiele telefoons en in de AppStore voor iOS-apparaten.

Sago Mini Pet Café

Met schermen vol kleuren, cijfers en vormen om mee te spelen, is plezier en leren gegarandeerd in dit café. De app bevat 3 educatieve activiteiten:

Dit vermakelijke spel is daarom perfect voor de kleintjes tot 5 jaar en is verkrijgbaar in de winkels voor mobiele Android- en iOS-applicaties.

Bamba Burger

De app is ontworpen voor kinderen van 2 tot 8 jaar en heeft eenvoudige interfaces. Het stelt kinderen ook in staat om alleen of samen met hun gezin te spelen.

Natuurlijk zijn hamburgers – een van de favoriete gerechten van kinderen – de hoofdpersonen in deze app! Het spel bestaat uit het opnemen van bestellingen, het maken van hun favoriete hamburgers, het maken van friet en het serveren van heerlijke drankjes, net als in een fastfoodrestaurant.

Je kunt dit leuke spel downloaden naar je Android- of iOS-mobiel.

Tasty World

Dit is een app om gastronomie te leren die is ontworpen voor kinderen vanaf 12 jaar. Hiermee leren kinderen bijvoorbeeld hun eigen restaurant te creëren, hun recepten te koken en buitengewone chef-koks te worden.

De spellen zijn gebaseerd op het verhaal van Roger, die zijn oude restaurant nieuw leven in wil blazen. Hij verbouwt het pand, richt vervolgens de nieuwe keuken in en kiest of hij hamburgers, pizza’s of fijne en elegante gerechten serveert. Creëer vanuit het niets een gastronomisch bedrijf en voeg je beste recepten toe.

Deze app is klaar om te downloaden uit de Play Store, zodat je kinderen nu kunnen beginnen met koken.

Grandma’s Kitchen (oma’s keuken)

Download deze vermakelijke app die kookonderwerpen combineert met een beetje wiskunde en taal. Kinderen van 4 tot 7 jaar zullen blij zijn met de dansende oma, die hen zal begeleiden om een taart te versieren, te weten hoeveel koekjes er nodig zijn, of het verschil tussen desserts te vinden. Daarnaast heeft de app een verscheidenheid aan educatieve inhoud: leren lezen van tijd en kleuren, nieuwe woorden leren met betrekking tot koken en gezond voedsel herkennen.

Beschikbaar voor iOS-mobiele telefoons in de Apple App Store.

Kitchen Scramble: kookspel

Een samenwerkingsspel waaraan het hele gezin kan deelnemen om onder andere gasten te bedienen, heerlijke recepten te maken en fooien te verdienen. De foodtruck rijdt door verschillende locaties naarmate je hoger komt. En bij elke stop heb je nieuwe klanten voor wie je gerechten moet bereiden zoals kip, hamburgers, garnalen, pizza’s, hotdogs en natuurlijk heerlijke desserts.

Download voor Android- of iOS-mobiele telefoons uit de Apple App Store.

Een gezin dat met groenten speelt.

Beste kook-apps voor kinderen: koken zonder rommelig te worden

Met kook-apps voor kinderen kunnen kleintjes dus spelenderwijs leren over voedselgerelateerde onderwerpen, gebruiksvoorwerpen en recepten. En tegelijkertijd kunnen ze zelfs zien hoe ze de bestelling van een klant moeten aannemen of een bedrijf moeten runnen.

De leeftijd van het kind bepaalt welke applicatie je gaat kiezen, maar we verzekeren je dat alle apps in deze lijst met kook-apps voor kinderen veilig zijn voor kinderen en veel spelletjes en educatieve inhoud bevatten. Maar het belangrijkste is dat je ze kunt leren koken zonder de keuken (voorlopig) te vervuilen. Wellicht ook interessant voor jou

3 van de beste geografie-apps voor kinderen
Je bent mamaLees het op Je bent mama
3 van de beste geografie-apps voor kinderen

We willen het hebben over 3 van de beste geografie-apps voor kinderen. Apps voor kinderen worden steeds gewoner. Ze zijn leerzaam en leuk.