AppTK: de app-aanbeveler voor kinderen

Weten welke de beste apps voor je kinderen zijn, is dankzij het verschijnen van deze app-aanbeveler geen probleem meer.
AppTK: de app-aanbeveler voor kinderen

Laatste update: 02 november, 2020

We worden dagelijks overspoeld met nieuwe apps die we kunnen downloaden. Zou het daarom niet geweldig zijn om een app-aanbeveler voor kinderen te hebben om ons te helpen beslissen welke de beste zijn? Nou, de hulp is nu nabij!

De nieuwste technologieën en de verschillende elektronische apparaten die als gevolg van de internetrevolutie zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat apps, zowel voor volwassenen als voor kinderen, een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden.

Door het succes van deze apps zijn er ook gespecialiseerde apps voor kinderen in opkomst. Velen van hen missen echter wat kwaliteit, zowel qua inhoud als qua uiterlijk. Er zijn er ook veel die vol met ongewenste reclame staan en zelfs andere die ronduit onbetrouwbaar zijn.

Om deze problemen op te lossen en om te weten welke de beste apps voor kinderen zijn, gaan we je wat over een app-aanbeveler met de naam AppTK vertellen.

AppTK, de app-aanbeveler voor kinderen

Apps op een tablet

Kinderen zijn gewend om in verschillende digitale formaten op elektronische apparaten en apps te lezen. Het probleem is echter dat ouders vaak niet de beste apps voor kinderen kunnen vinden.

Dit is de reden waarom experts AppTK hebben gemaakt. Het is een app die door een groep onderzoekers is gemaakt die helpt om de beste apps voor kinderen en jongeren aan te bevelen. AppTK heeft momenteel meer dan 300 app-recensies voor kinderen en jongeren. Ze bevelen kwaliteitsapps aan die zeer geschikt voor kinderen en jongeren zijn.

AppTK structuur

De structuur van het AppTK-platform is heel eenvoudig en het stelt je in staat om naar verschillende kenmerken te zoeken, afhankelijk van wat je zoekt.

App-aanbeveler voor kinderen, volgens leeftijdsgroep

Allereerst moet je op basis van de leeftijd van je kinderen naar de meest geschikte apps zoeken. De leeftijden zijn in de volgende categorieën onderverdeeld.

 • Van 0 tot 5 jaar
 • 6 tot 8 jaar
 • Van 9 tot 11 jaar
 • 12 tot 14 jaar
 • En tot slot van 15 tot 18 jaar

Categorieën

De apps voor kinderen op dit aanbevelingsplatform hebben verschillende hulpprogramma’s. Je zult dun zeker apps kunnen vinden die de nodige kenmerken hebben om ze in de favorieten van je kinderen te veranderen.

De meest populaire apps zijn de apps die kinderen gebruiken om games te spelen, dingen te maken, naar muziek of informatie te luisteren of om te lezen. Dit hangt natuurlijk allemaal af van de smaak van je kind en wat je kind echt nodig heeft.

Onderwerpen

Het onderwerp is in elke app een essentieel zoekelement en vooral in apps die met lezen of boeken te maken hebben. De meeste kinderen voelen zich bijvoorbeeld erg tot dieren aangetrokken en je kunt in de keuzelijsten naar de favoriete onderwerpen van je kind zoeken.

Op deze manier kun je een kwaliteitstoepassing vinden waar je kinderen dol op zullen zijn. Deze zal dan zeker alle functies hebben die het een echte favoriet bij je kind maken.

Onderscheidingen

Als je alle beschikbare apps doorzoekt, dan zul je zien dat er veel van hen een prijs hebben gewonnen. Dit zal je helpen om de apps te zien die hoog aangeschreven staan en die van uitzonderlijke kwaliteit zijn en de AppTK app-aanbeveler benadrukt deze.

Feitenbestand van de app-aanbeveler voor kinderen

Alle meer dan 300 apps waaruit deze app-aanbeveler bestaat, gaan met een beschrijvend en informatief feitenbestand over de app in kwestie vergezeld. Dit zal zowel ouders als opvoeders helpen om meer over de app te ontdekken en om te weten of deze nuttig voor hen kan zijn.

Naam en beschrijvende afbeeldingen

Het eerste dat we tegenkomen als we door de apps kijken, is natuurlijk de naam. Naast de naam zullen we verschillende schermafbeeldingen van de app kunnen zien die ons een beter idee zullen geven van hoe het is.

Op deze manier kunnen we een idee krijgen van de app en meer over de kenmerken ervan te weten komen. Dit is erg nuttige informatie, vooral als er kosten aan het downloaden van de app zijn verbonden.

We zullen met al deze informatie een beter oordeel kunnen vellen of we de app willen kopen. We zullen dan ook een goed idee hebben of deze bij onze smaak en behoeften past.

Informatieve symbolen

App-aanbeveler voor kinderen

De volgende beschrijving van de app is een reeks symbolen die ons allerlei nuttige informatie over de app zullen bieden:

 • De talen waarin je de app kunt gebruiken.
 • De besturingssystemen waarop je het kunt gebruiken.
 • De aanbevolen leeftijd voor gebruik.
 • Een sterbeoordeling gegeven door de experts die op het platform werken.
 • De categorie waartoe de app behoort.

Meer informatie over de app

Tenslotte, net als wanneer we een fysiek boek aanschaffen, bevat AppTK een recensie van de app waarin de belangrijkste aspecten worden uitgelegd. Het bevat ook andere informatie, zoals het jaar van uitgave, het formaat en de ontwikkelaar die het heeft gemaakt. Op deze manier worden we dus volledig over de app geïnformeerd die we raadplegen.

Tot slot bevatten ze een beoordelingsgedeelte waar je de app kunt beoordelen nadat je deze hebt gedownload en gebruikt. Je krijgt dan de kans om opmerkingen achter te laten om andere gebruikers te helpen weten of het een geschikte app voor hen is.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Apptk. Apptk: recomendador de apps para niños y jóvenes. (última consulta mayo de 2019). Recuperado de: https://apptk.es/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.