Gezonde recepten voor peuters van 12 tot 24 maanden

· 3 juli 2018

Hier zijn enkele ideale gezonde recepten voor peuters in de leeftijd van 12 tot 24 maanden.

Wanneer onze peuters net nieuwe ingrediënten en smaken beginnen te ontdekken, kunnen we gezonde zelfgemaakte gerechten voor ze maken die fruit en groenten bevatten.

Wanneer we niet veel tijd hebben, kan het verleidelijk zijn om onze toevlucht te nemen tot voedingsmiddelen die niet echt gezond zijn voor onze kinderen. Maar de inname van junkfood kan een negatief effect hebben op de gezondheid van het kind.

Houd in gedachten dat ongezonde eetgewoonten tijdens de kinderjaren kunnen doorgaan in de volwassenheid, waardoor ze kunnen leiden tot levenslange ziekte.

Daarom is het belangrijk dat je gezonde recepten voor je peuters maakt, omdat deze meerdere voordelen met zich mee kunnen brengen.

De voordelen van gezonde recepten voor peuters

  • Gezond voedsel levert energie op.
  • Gezonde voeding helpt om een gezond gewicht te behouden.
  • Gezond eten laat het lichaam op de juiste manier functioneren.
  • Gezonde voeding bevordert een goed humeur.

8 gezonde recepten voor peuters vanaf de leeftijd van 12 tot 24 maanden

Hieronder zijn enkele gezonde en uitgebalanceerde recepten vermeld die je je baby kunt aanbieden

1. Omeletten met champignons

Ingrediënten

  • Eieren.
  • Champignons.
  • Sap van 1 citroen.
  • 2 eetlepels melk.

Voorbereiding

  • Het eerste wat je moet doen, is de champignons op de juiste manier schoonmaken.
  • Voeg vervolgens een paar druppels citroensap en het ei en de melk toe. Ga verder door alle ingrediënten te mengen.
  • Om de omelet homogeen klaar te maken, bereid je hem in een pan.
  • Dek vervolgens de pan af.
  • Stoom dan de omelet gedurende 15 minuten totdat hij gaar is. 

Gezonde recepten voor baby's met champignons2. Tagilette in groenten stijl

Ingrediënten

  • Komkommers.
  • Wortels.
  • Verse kaas.
  • Kerstomaatjes.
  • Zout en peper.
  • Gegaard gehakt (rood of wit vlees).

Bereiding

  • Verwijder eerst de schil van de komkommers en wortels en schil ze in de vorm van noedels.
  • Snij vervolgens de tomaten in kleine stukjes.
  • Voeg daarna het gehakt en de verse kaas toe.
  • Zodra het gerecht is gekruid met zout en peper, is het klaar om te worden geserveerd.

3. Flan met appel, banaan en vanille

Ingrediënten

  • Bananen.
  • Eieren.
  • Appels.
  • 200 ml melk.
  • 15 g vanillesuiker.

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 180°.
  • Schil en snijd eerst de appel en banaan in kleine blokjes.
  • Klop vervolgens het ei, de vanille, de suiker en de melk in een kom.
  • Voeg de stukjes fruit toe aan het mengsel.
  • Vet de bakvorm licht in en plaats het mengsel erin.
  • Plaats het mengsel in de oven en bak ongeveer 20 minuten.
  • Als de flan goudbruin is, haal hem dan uit de oven en laat hem afkoelen.

4. Wortel en bananensalade

Ingrediënten

  • Bananen.
  • Wortels.
  • Basterdsuiker.
  • Sinaasappelsap.
  • Natuurlijke of Griekse yoghurt.

Voorbereiding

  • Spoel en rasp eerst de wortels.
  • Schil vervolgens de banaan en snijd hem in kleine blokjes. Plaats ze samen in een kom met de wortels.
  • Meng daarna de yoghurt, het sinaasappelsap en de suiker in een kleine kom.
  • Giet het mengsel over de wortel en bananen.
  • Zodra alles goed is gemengd, is het klaar om te worden geserveerd en om van te genieten.

5. Wortel en eipuree

Ingrediënten

  • Eieren.
  • Aardappelen.
  • Wortels.
  • Boter.
  • 2 theelepels melk.

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 210 ° C en was de aardappelen en de wortels.
  • Schil en rooster vervolgens de aardappelen en de wortels en voeg een klein snufje zout toe.
  • Meng daarna alles samen met melk en pureer het mengsel met een vork.
  • Plaats een individuele portie in een oven-veilige kom.
  • Maak vervolgens een ​​gat in het midden van de kom en breek het ei erin.
  • Bestrooi ten slotte de kom met plakjes boter en bak 8 minuten.

6. Gekookte artisjok

Ingrediënten

  • Artisjok.
  • Aardappelen.
  • 20 g jam.
  • Witte kaas en geraspte kaas.
  • Ham

Voorbereiding

  • Snijd eerst de aardappelen in stukken en kook ze vervolgens gedurende 15 minuten met de artisjok. Voeg een snufje zout toe.
  • Na het koken, pureer je de aardappel met een vork.
  • Voeg daarna de witte kaas en ham toe (in kleine blokjes gesneden).
  • Plaats vervolgens het mengsel op de bodem van de artisjok.
  • Strooi als laatste de geraspte kaas over de artisjok en zet het dan in de oven.
Gezonde recepten voor baby's: flan

7. Chocolade bananen mousse

Ingrediënten

  • Banaan.
  • Suiker.
  • Eieren.
  • Pure chocolade (zoek naar chocolade met het hoogste percentage cacao).

Bereiding

  • Schil eerst de banaan en snijd deze in plakjes.
  • Kook vervolgens in een pan met 4 theelepels water, suiker en een stuk pure chocolade.
  • Klop daarna het eiwit. Meng het ei met de bananenpuree en laat het in de koelkast afkoelen.
  • Nadat het is afgekoeld, is het klaar om te serveren.

8. Vis met een puree van rauwe spinazie

Ingrediënten

  • 30 g vis.
  • 100 g aardappelen.
  • 50 g rauwe spinazie.
  • Boter.

Voorbereiding

  • Stoom eerst de aardappelen 20 minuten.
  • Voeg vervolgens de vis toe aan de stomer.
  • Doe als laatste alle ingrediënten in de blender en mix.

Zoals gezegd zijn er veel gezonde recepten voor peuters in de leeftijd van 12 tot 24 maanden die je je kind kunt aanbieden.

Je moet gewoon avontuurlijk zijn om ze uit te proberen, probeer onder andere met de ingrediënten te spelen om te voorkomen dat de gerechten eentonig worden.