4 recepten voor het maken van lekker fruitig ijs

Fruitig ijs eten is een gezonde manier om van een heerlijk dessert te genieten. Daarnaast voorkom je dat je voor voedsel kiest dat vol zit met suiker.
4 recepten voor het maken van lekker fruitig ijs

Laatste update: 14 augustus, 2019

Deze simpele recepten voor fruitig ijs zorgen voor een goede middagsnack die elke zoetekauw tevreden stelt. Ook is fruitig ijs een heerlijk natuurlijk dessert dat je met je familie en vrienden kunt delen.

Je hebt daarnaast niet veel nodig om thuis fruitig ijs te maken. Je kan eindeloze recepten en combinaties creëren door verschillende soorten fruit te gebruiken.

Thuis fruitig ijs maken is ook een goede manier om gezonde eetgewoontes aan te moedigen en te voorkomen dat kinderen te veel suiker consumeren. En daarnaast, wie houdt er nou niet van ijs?

Daarnaast is fruit een erg belangrijk deel van het dieet van een kind. Fruit bevat namelijk vitamines en essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een goede werking van het immuunsysteem.

Recepten voor fruitig ijs

1. Aardbeienijs met kokosmelk

Ingrediënten:

  • 200 g aardbeien
  • 200 ml kokosmelk

Bereiding:

  1. Als eerste, was de aardbeien, verwijder de stengel en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Leg vervolgens de aardbeien in de vriezer om ze te bevriezen.
  3. Plaats daarna de kokosmelk in een luchtdichte container en zet deze minimaal 3 uur in de vriezer.
  4. Haal als laatste de kokosmelk en de aardbeien uit de vriezer en plet het fruit met de kokosmelk tot het een romige textuur heeft.
Bolletjes ijs

2. Fruitig ijs met sinaasappel

Ingrediënten:

  • 7 sinaasappelen
  • 4 eetlepels honing
  • 100 ml koud water
  • geschaafde sinaasappelschil
  • 1/2 liter bronwater

Bereiding:

  1. Doe als eerste het water en de honing in een bak samen met de geschaafde sinaasappelschillen.
  2. Kook het vervolgens op een laag vuurtje tot de honing oplost.
  3. Schil de sinaasappelen, verwijder de pitten en pers ze.
  4. Mix daarna de sinaasappelsap in een bak met het honingwater.
  5. Doe dit vervolgens in kleine bakjes en zet ze 4 uur lang in de vriezer.

3. Kokos en bananenijs

Ingrediënten:

  • 1 onrijpe banaan
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels honing of suiker

Bereiding:

  1. Pel als eerste de banaan en zet het in een bakje in de vriezer.
  2. Doe daarna de kokosmelk in een kleine pan en kook het op middelhoog vuur.
  3. Voeg honing of suiker toe wanneer de kokosmelk bijna kookt en zet het vuur lager. Laat het 30 minuten koken en laat het daarna even staan.
  4. Haal de banaan uit de vriezer wanneer je ziet dat de kokosmelk weer op kamertemperatuur is.
  5. Doe naast de banaan ook de geraspte kokos en het kokosmelkmengsel in een blender. Mix het tot het een romige textuur heeft.
  6. Als laatste, plaats het mengsel in kleine bakjes en zet het minimaal 4 uur in de vriezer.

4. Perzik en kersen ijs

Ingrediënten:

  • 750 g rijpe perziken
  • 300 g rijpe kersen
  • 250 g natuurlijke yoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 kopjes magere melk
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
Een ijsbolletje

Bereiding:

  1. Als eerste, verwijder de schil en snijd de perziken.
  2. Haal daarna de pitten uit de kersen.
  3. Doe vervolgens de perziken, kersen en de yoghurt in een blender en mix het.
  4. Haal de deksel van de blender en voeg voorzichtig magere melk, suiker en gemalen kaneel toe.
  5. Blijf mixen tot je een gladde textuur hebt.
  6. Verdeel als laatste het mengsel over bakvormen en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.

Dankzij deze simpele recepten voor fruitig ijs zal je perfecte, gezonde en heerlijke desserts in je vriezer hebben. Je kan aan al deze recepten ook toppings toevoegen, zoals bijvoorbeeld amandelen, pinda’s, pistache of hazelnoten.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Siti HN., Kamisah Y., Kamsiah J., The role of oxidative stress, antioxidants and vascular inflammation in cardiovascular disease (a review). Vascul Pharmacol, 2015. 71: 40-56.
  • Johnson RJ., Sánchez Lozada LG., Andrews P., Lanaspa MA., Perspective: a historical and scientific perspective of sugar and its relation with obesity and diabetes. Adv Nutr, 2017. 8 (3): 412-422.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.