4 lepel-vriendelijke recepten voor peuters

26 juli 2018
Als je kleintje tussen de 12 en 24 maanden oud is, dan zullen jij en je peuter deze vier heerlijke recepten hieronder graag ontdekken.

Lepel-vriendelijke recepten zijn erg handig als het gaat om het voeden van peuters. De suggesties die je in dit artikel vindt, zijn gemakkelijk te maken. Bovendien bevatten ze gezonde en voedende ingrediënten die voldoen aan de voedingsbehoeften van je kind.

Wanneer kinderen hun eerste verjaardag bereiken, beginnen ze meer onafhankelijkheid te tonen. Een ding dat ze doen in hun zoektocht naar onafhankelijkheid is proberen om zelfstandig te eten, met hun handen.

Het variëren van de voedingsopties van je kind is een essentieel onderdeel van dit nieuwe proces.

Tijdens het tweede levensjaar van een kind beginnen ze een beetje van alles te eten. En nu is het tijd om je kind een hulpmiddel te geven waarvan je zult merken dat het onmisbaar is: een lepel.

Het gebruik van dit gebruiksvoorwerp zal je kleintje helpen om vast voedsel te leren eten. Dit houdt in dat hij moet leren hoe je een lepel vast moet houden en hoe hij dikkere structuren in zijn mond kan verplaatsen.

Tijdens hetzelfde leerproces versterkt je baby de spieren in zijn mond door te kauwen. Hij zal ook zijn hand-oogcoördinatie ontwikkelen.

Fruitpuree

4 lepel-vriendelijke recepten die je baby van 12 tot 24 maanden kan eten

Hier zijn 4 heerlijke lepel-vriendelijke recepten waar je kleintje dol op zal zijn. We zijn er zeker van dat elke lepel een aangename ervaring zal zijn.

1. Andijvie en aardappel

Andijvie is rijk aan vitamine K, heeft stollingseigenschappen en helpt om calcium vast te houden in de botten. Het bevat ook vitamine B9, wat onmisbaar is in tijden van groei.

Ingrediënten

  • Zout
  • Aardappelen
  • Andijvie
  • Room
  • Geraspte kaas
  • Water
  • Olie

Bereiding

  • Was als eerste de andijvie en snijd het in reepjes. Bak daarna de reepjes in een pan met een kleine hoeveelheid olie.
  • Schil dan de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in de hete pan en voeg een kopje water toe.
  • Kook daarna het mengsel gedurende 15 minuten voor het toevoegen van de andijvie, de room en een snufje zout.
  • Schep vervolgens de andijvie met aardappelen op een bord en voeg een beetje geraspte kaas toe.

2. Rijst en melk met een beetje mango

  • 1/3 kop rijst
  • 1/2 mango
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3/4 kop kokosmelk
  • Boter

Bereiding

  • Breng als eerste het water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat 5 minuten koken. Giet het water af.
  • Plaats vervolgens de rijst terug in de pan. Voeg zowel de kokosmelk als de suiker toe.
  • Blijf koken totdat de rijst ongeveer de helft van de kokosmelk opneemt. Plaats vervolgens in de koelkast.
  • Snijd daarna de mango in blokjes en bak ze in een koekenpan met een kleine hoeveelheid boter. Voeg een lepel bruine suiker toe.
  • Voeg als laatste de mango toe aan de rijst en serveer.

“Eten is een noodzaak, maar op een intelligente manier eten is een kunst.”

– La Rochefoucauld –

3. Groentevlaai

Dit is dus nog één van de geweldige lepel-vriendelijke recepten waar je kind van kan genieten. In feite is dit een ideale optie voor je hele gezin. Het is een unieke en smaakvolle manier om groenten te serveren en kan zowel warm als koud worden gegeten.

Ingrediënten

  • Ei
  • 1 kop roomkaas
  • 1/4 kop crème
  • Zout en peper
  • 4 kopjes groenten naar keuze (wortels, courgette, asperges, tomaat, enz.)

 Bereiding

  • Verwarm als eerste de oven voor op 175 C° gedurende 10 minuten.
  • Was daarna de groenten en snij ze in kleine blokjes. Als je baby geen gesneden groenten eet, dan moet je het raspen of pureren.
  • Bak vervolgens de groenten op een ingevette bakplaat gedurende 10 minuten op 175°.
  • Verwijder daarna de groenten uit de oven en meng met het ei, roomkaas, room, zout en peper. Laat de oven aanstaan.
  • Giet vervolgens het mengsel in een vorm en plaats de vorm in een oven-veilige kom met water.
  • Plaats als laatste de kom in de oven en bak gedurende 20 minuten.

Schaal met bananen4. Bananencrème

Dit laatste lepel-vriendelijke recept geeft je kind voldoende voedingsstoffen die hij of zij nodig heeft. Bananen, eieren en koekkruimels.

Je hebt alles wat je nodig hebt om een ​​origineel gastronomisch dessert te maken waar je kleintje zeker van zal houden.

Ingrediënten

  • Suiker
  • Banaan
  • Koekkruimels
  • Eidooier
  • 1/2 kop melk

Bereiding

  • Verwarm als eerste de oven voor op 200° C.
  • Schil de banaan en pureer het daarna goed met een vork.
  • Plaats vervolgens de banaan in een mengkom en voeg het eigeel, suiker en melk toe. Mix daarna de 4 ingrediënten tot je een glad mengsel hebt.
  • Giet daarna het beslag in een vorm of cakevorm en plaats het in een kom met kokend water. Bak gedurende 10 minuten. Laat afkoelen.
  • Strooi als laatste de koekkruimels over de afgekoelde banaancrème

Nu je enkele heerlijke ideeën hebt, ga je gang en probeer deze recepten eens uit! We weten dat je baby zal genieten van de nieuwe uitdaging om met een lepel te eten! 

Bekijk Ook