Ontdek de meest gesproken talen van de toekomst

Engels, Spaans, Mandarijn Chinees, Russisch... Er zijn tegenwoordig wat betreft het aantal sprekers en gebruikers veel belangrijke talen in de wereld. Wanneer onze kinderen zich op de werkende wereld gaan voorbereiden, dan is het een goed idee om een van deze krachtige talen te leren.
Ontdek de meest gesproken talen van de toekomst
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 15 oktober, 2019

H e t wordt steeds waardevoller om meer dan één taal te kunnen spreken. Dit geldt zowel op academisch gebied als op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven. Wat zijn de meest gesproken talen van de toekomst?

De meeste bedrijven en werkgevers willen niet alleen een tweede taal op een cv of diploma zien. Integendeel, ze willen er zeker van zijn dat sollicitanten een geavanceerd niveau hebben dat aan hun verwachtingen voldoet.

Sollicitanten voeren hun eigen evaluaties of interviews in de doeltaal uit. Engels blijft bovenaan de lijst staan als het gaat om functie-eisen en is de op twee na meest gesproken taal ter wereld. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk allemaal veranderen.

Hieronder zullen we verschillende elementen bekijken om te ontdekken wat de meest gesproken talen in de toekomst zullen zijn. Wat dacht je ervan om een van deze talen zelf te leren? Of je kind uit te nodigen om hetzelfde te doen?

Ontdek de 6 meest gesproken talen van de toekomst

Mandarijn Chinees

Chinees kindje is aan het schrijven

De studie van Mandarijn Chinees is de laatste jaren over de hele wereld omhooggeschoten. Het is de moedertaal van een miljard mensen en is de meest gesproken taal ter wereld.

In de toekomst zal Mandarijn Chinees de meest gesproken en gewaardeerde taal zijn. Dit komt, omdat het de officiële taal is van het land met de grootste demografische groei op aarde. De verwachting is dat China het economisch meest krachtige land ter wereld zal worden.

Experts schatten dat Chinees over een paar jaar de tweede meest vereiste taal na het Engels is als het gaat om aannemen van mensen. Niet lang daarna wordt het de eerste. De economische activiteit van China is op elk gebied steeds belangrijker, vooral op het gebied van technologie.

De meeste Chinese zakenmensen en vrouwen die in internationale bedrijven werken, spreken Engels of gebruiken tolken. Het zou echter zonder twijfel een zeer gewaardeerd voordeel zijn om hun eigen taal te kunnen spreken. Als je overweegt om een taal te leren, dan is Mandarijn Chinees een uitstekende optie.

Engels

Engels blijft een van de meest gesproken en belangrijkste talen ter wereld. Het is de moedertaal van 400 miljoen mensen en de meest bestudeerde taal ter wereld. Als het gaat om zaken doen en internet, dan is het zonder twijfel een uiterst belangrijke taal.

Hoewel het lijkt alsof Mandarijn Chinees uiteindelijk zijn plaats in zal nemen, blijft Engels nog steeds een belangrijke taal. Het is de officiële taal van enkele van de grootste economische machten ter wereld. Tegelijkertijd is het de taal van diplomatie – en de verwachting is dat dit zo blijft.

Spaans is ook één van de meest gesproken talen van de toekomst

Spaans is ook een van de meest gebruikte talen ter wereld (tweede). Het is de moedertaal van 500 miljoen mensen en de officiële taal van 22 landen. Het is na het Engels ook de tweede meest bestudeerde taal.

Experts zijn van mening dat het belang van de Spaanse taal op de lange termijn zal blijven bestaan en zelfs zal groeien. Veel Spaanssprekende landen behoren inderdaad tot de groeiende economische grootmachten, vooral in Latijns-Amerika. Spaans zal daarom ongetwijfeld een van de meest gesproken talen van de toekomst zijn.

“Experts schatten dat Chinees over een paar jaar de tweede meest vereiste taal na het Engels is als het gaat om aannemen van mensen. Niet lang daarna wordt het de eerste.”

Arabisch

Momenteel is Arabisch de vijfde meest gesproken taal ter wereld en de officiële taal van 23 landen. De toekomst van de Arabische taal ziet er veelbelovend uit.

Het Midden-Oosten maakt een indrukwekkende economische ontwikkeling door, vooral in Dubai. Als gevolg hiervan richten veel bedrijven hun aandacht op deze regio van de wereld. Arabisch leren is geen gemakkelijke taak, maar het is een geweldige investering voor de toekomst.

Hindi is ook één van de gesproken talen van de toekomst

Hindi is tegenwoordig de vierde meest gesproken taal op de aarde – 380 miljoen mensen spreken deze taal. Experts verwachten dat Hindi in de toekomst een van de meest gebruikte talen zal zijn. Dit zal gebeuren, omdat India, naast zijn snelgroeiende bevolking, één van de opkomende economieën is met het grootste groeipotentieel.

Russisch

Kinderen zeggen in verschillende talen hallo

Momenteel is Russisch de zevende meest gesproken taal op aarde. Tegelijkertijd is het volgens de Wereldbank de officiële taal van Europa’s grootste economie en de 5e grootste economie ter wereld.

De Russische economie zal naar verwachting sterk blijven en een grote groei doormaken. De toename van de levensstandaard van Rusland heeft de bevolking er ook toe aangezet om zakelijke, toeristische en entertainmentactiviteiten in Europa en Amerika te zoeken.

Concluderend, wanneer de tijd komt dat onze kinderen een taal kiezen om te leren, dan zijn er veel opties en variabelen om te overwegen. Onthoud altijd dat dit een factor is die een grote invloed kan hebben op hun academische toekomst en daarbuiten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.