Mijn kleinkind is een stukje hemel op aarde

De band tussen de grootouders en de kleinkinderen is heel speciaal. Door hen wordt het leven verlengd met hoop en dromen.
Mijn kleinkind is een stukje hemel op aarde
Elena Sanz Martín

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Laatste update: 22 december, 2022

Mijn kleinkind is een stukje hemel dat het leven me heeft gegeven. Het is als een tweede kans die de goden mij hebben gegeven. Mijn kans om zonder grenzen en zonder extra zorgen lief te hebben. Dus een kans om dingen goed te doen, om verder te bouwen aan de toekomst.

Mijn kleinkinderen, vruchten van liefde, de kleine wezens die ik geboren zag worden, zijn vandaag mijn alles. Ze geven me namelijk de aanmoediging om het lijden en de pijn van ouderdom te overwinnen. Zij zijn het ook die me een reden geven om op deze wereld te blijven.

Mijn kleinkinderen zijn de zuurstof geworden die me in staat stelt elke dag intens te leven. Ze zijn bronnen van bewondering en diepe aanbidding. Bij elk bezoek vullen ze mijn huis met kleur en de laatste stukjes van mijn bestaan ​​met geluk.

Mijn kleinkind is het beste geschenk dat ik heb gekregen

Mijn kleinkind is het beste geschenk dat ik heb gekregen

Mijn kleinkind is het beste geschenk dat mijn eigen kind mij kon geven. De liefde die ik voor hem voel, is zo uniek, zo anders dan de immense liefde die ik voelde toen ik de eerste keer mijn eigen kind zag. Mijn kleinkind is namelijk de erfgenaam van al mijn tijd. Hij deelt met mij zijn glansende ogen en die aanstekelijke glimlach.

Mijn kleinkind heeft mijn vermogen tot verwondering opnieuw aangewakkerd, door mijn leven te verlengen met hoop en dromen. Hij is de meest perfecte droom die uitkomt. Vandaag is het geluid van zijn onschuldige stem mijn hymne geworden. De foto’s die ik van hem heb in huis zijn als trofeeën voor het leven.

Mijn kleinkind is de beste prijs die ik had kunnen ontvangen, nadat ik met zoveel liefde mijn eigen kleine zonnestraaltje heb opgevoed. En vandaag gaf hij mij het mooiste geschenk van allemaal. Zoveel geluk voor deze oma die niet moe wordt om al haar liefde, kussen en knuffels te geven aan deze kleine, die zoveel genegenheid heeft om te geven.

Mijn kleinkind is mijn verleden, mijn heden, mijn toekomst. Mijn geschiedenis, mijn familie en mijn bloed. Daarom zal ik hem nooit een van zijn wensen kunnen ontzeggen. Vanwege hem kan ik het onmogelijke mogelijk maken. Hij is mijn verwende kind, mijn handlanger en mijn favoriete speelkameraadje.

Deze kleine is een manier voor mij om terug te reizen naar het verleden. Om die mooie kindertijd te herinneren. Herinneringen ophalen over die oude spellen. Om mijn onschuld, verbeeldingskracht en jeugd te herinneren. Om terug te denken aan de puurheid die ik met me meedroeg en te kijken naar alles wat ik in de loop der jaren heb verloren.

Mijn kleinkind, mijn droom, mijn reden om te zijn

Dit kind dat ik voor mijn ogen zie opgroeien, heeft me in staat gesteld om weer te dromen, om deel uit te maken van zijn dromen. Hij liet me ook zien dat ik nog zoveel te leren heb. Daardoor ontwaakte er nieuwe passies in mij die ik onmogelijk achtte. Hij kwam naar deze wereld om mijn hart te verzachten.

Mijn kleinkind is mijn droom en mijn reden om te zijn

Om te kijken naar wat hij fantastisch vindt, om te luisteren naar de verhalen die hem fascineren, om hem te zien glijden van de glijbaan, dat is als pure magie. Dit schattige gezicht en de zoete manier waarop hij ‘oma’ zegt, zijn genoeg om me aan het lachen te maken.

Ik beloof je de maan naar beneden te halen, je de zon te geven en al je middagen met zoetheid te vullen.

Toegeven aan al zijn grillen, hem al mijn liefde geven, hem begeleiden in elk aspect van zijn leven. Dat is mijn sport geworden. Herinneren hoe je luiers moet verschonen, huilbuien kunt verlichten, hem op mijn schoot laten zitten om hem te vermaken, is mijn nummer één prioriteit geworden sinds mijn kleinkind deze wereld binnenkwam.

Begrip voor de liefde voor een kleinkind

En wat dan nog als mijn zoon, schoonzoon of schoondochter deze diepe liefde niet kunnen begrijpen? Wat doet hun voorbijgaande woede ertoe?

Ik weet nog precies dat ze me gisteren ook niet begrepen, maar nu dat ze zelf ouders zijn, doen ze dat wel. Dus wanneer de dag aanbreekt waarop zij grootvader en grootmoeder zullen zijn, dan zullen zij ook mijn gedrag begrijpen.

Mijn kleine stukje van de hemel, mijn wereld, mijn universum en mijn alles. Dat is mijn kleinkind sinds ik ontdekte dat hij op deze wereld was gekomen.

Ik wens hem een vol en gelukkig leven en ik hoop er zo lang mogelijk samen met hem van te genieten. Want als er een gevoel van verdriet of pijn dreigt, wil ik degene zijn die zijn tranen droogt en een glimlach tevoorschijn tovert. 
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.