Je kinderen worden groot en je zult dit allemaal missen!

Als je jonge kinderen hebt, heb je vaak het gevoel dat de dagen maar door gaan. Maar de waarheid is dat de jaren voorbij zullen vliegen en dat je alle tijd die je nu met je kinderen doorbrengt, zult gaan missen naarmate je kinderen ouder worden.
Je kinderen worden groot en je zult dit allemaal missen!

Laatste update: 10 juli, 2021

Als je een ouder wordt, realiseer je je dat je dagen er wat anders uit gaan zien. De tijd begint met verschillende snelheden te gaan. Het klopt dat sommige dagen kunnen voelen alsof ze voortslepen. Maar de realiteit is dat de jaren gewoon voorbij vliegen. Kinderen zijn vermoeiend en uitputtend, maar ze geven ons ook het leven en de energie om alles aan te pakken wat op ons pad komt. En als de kinderen groot zijn, zal het leven weer veranderen.

We zullen in ons leven niet altijd het gevoel hebben dat we altijd rennen om bij te blijven en dat we altijd achterop raken. Het ouderschap zal niet altijd zo chaotisch zijn!

We zullen niet altijd stapels wasgoed hebben om schoon te maken. We zullen ook niet altijd onze weekenden hoeven gebruiken om het hele huis op te ruimen. Zonder een kans om uit te rusten, omdat we door alle verantwoordelijkheden nauwelijks tijd hebben gehad doordeweeks.

Als je kinderen groot zijn

Er komt een moment in je leven dat je kinderen beginnen op te groeien. Ze maken je niet langer om twee uur ‘s nachts wakker, wanhopig op zoek naar je hulp of troost. En de tijd zal komen dat je je baby niet urenlang hoeft vast te houden omdat ze krampen hebben en je rustgevende stem en streling nodig hebben.

Een meisje dat kruipt.

Je hoeft je ook niet te haasten om je kind vast te houden, zodat het niet van de trap valt terwijl het leert naar boven en naar beneden te gaan. Deze tijden gaan sneller voorbij dan je je ooit zou kunnen voorstellen!

Je zult niet altijd je gedachtegang verliezen en helemaal vergeten wat je ging zeggen! Ook word je niet altijd gevraagd waarom helikopters anders klinken dan vliegtuigen, of ze naar het park kunnen, naar muziek kunnen luisteren en dansen, terwijl je tegelijkertijd om je heen kijkt en je afvraagt hoe er in hemelsnaam nog zo veel kleren om op te bergen zijn.

Je zult ook niet altijd je etenstijd besteden aan het vragen van je kinderen om alsjeblieft nog een lepel te eten (ja, geloof ons echt!) En je zult ze ook niet altijd moeten helpen bij het nemen van een bad en dan alle handdoeken en speelgoed oprapen die ze in het bad hebben achtergelaten.

Het leven zal veranderen

Het leven zal veranderen als de kinderen ouder worden. Je zult je niet langer zo moe voelen dat je niet eens weet hoe laat het is, of zelfs welke dag het is. Ook wordt je ‘s ochtends niet altijd uitgeput wakker omdat de kinderen je ‘s nachts meerdere keren hebben gewekt en je vroeg moet opstaan voor je werk.

Je zult niet altijd het gevoel hebben dat je aan het eind van een lange dag niet veel energie meer over hebt om aan je partner te besteden. Waarom? Omdat je geduld niet elke dag zo intens op de proef wordt gesteld. Het zal niet altijd zijn zoals het nu is.

Op een dag zullen je kinderen groot worden en je minder nodig hebben. Ze zullen minder tijd met je doorbrengen en je zult je verdrietig voelen. Ze zullen meer tijd met hun vrienden willen doorbrengen om te sporten en het leven te ontdekken. En het feit is dat ze het gevoel zullen hebben dat je er altijd voor hen zult zijn als ze je nodig hebben. Dat zal hen de kracht geven om te vliegen. En je zult ze gaan missen…

Op dit moment heb je alles wat je nodig hebt

Misschien heb je dan eindelijk meer tijd om het huis schoon te houden en af te spreken met je vrienden. Dat heb je allemaal, en misschien kijk je er al naar uit. Maar als het zover is, mis je je kinderen. Die kinderen die je midden in de nacht roepen om een glas water vragen. Of je een hand geven voordat ze de straat oversteken.

Een meisje met zacht stuk speelgoed.

Op dit moment heb je alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Nu heb je het wonder van het leven zelf in huis en alle vreugde die het met zich meebrengt. Je hebt het geluk binnen handbereik. Dus in plaats van te denken dat de dagen te langzaam gaan, is het beter om te bedenken hoeveel geluk je hebt dat je het leven hebt dat je hebt. Het geluk dat je kinderen je elke dag van je leven omarmen.

Als de kinderen groot zijn, mis je…

Je mist zondagse familiefilmsessies terwijl je kinderen ze in je armen bekijken. Je zult ze missen dat ze bij je in bed willen kruipen. Ook zul je hun gevechten en gelach missen. En ja, je zult de geïmproviseerde dansen in de woonkamer en de recepten die fout gingen, missen, wetende dat dit je allemaal heeft geholpen om quality time samen door te brengen als een gezin.

De knuffels voor het slapengaan en net na het wakker worden waren je dagelijkse energie. Als je kinderen opgroeien, zul je dit echt gaan missen. Je zult ook met plezier terugkijken op weekendtrips en het lezen van verhalen voordat je je kinderen naar bed bracht.

Het is dus tijd om te lachen om de dagelijkse frustraties en te genieten van het leven met je kinderen! Geniet nu van hun kusjes en knuffels, en vergeet niet te vertellen hoeveel je van ze houdt. Waarom? Omdat ze de drijvende kracht van je leven zijn.

Maar om ze echt klaar te maken om hun leven te leven, moet je voor hun jeugd zorgen alsof het de kostbaarste schat is die je hebt… en dat is het natuurlijk ook. Wellicht ook interessant voor jou

Mijn dochters hoeven nooit gered te worden door een prins
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Mijn dochters hoeven nooit gered te worden door een prins

In de afgelopen jaren hebben we een gouden eeuw gehad wat betreft gendergelijkheid en vrouwenrechten. Er is iets ook heel duidelijk voor de moeders...