Badaccessoires voor baby's voor tijdens het badderen

Hier zijn enkele badaccessoires voor baby's die je leven gemakkelijker zullen maken. Heb je ze allemaal?
Badaccessoires voor baby's voor tijdens het badderen
Ana Couñago

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Ana Couñago.

Laatste update: 22 december, 2022

Badtijd en badaccessoires voor baby’s zijn belangrijke onderdelen van de babyverzorging en is de sleutel tot een goede hygiëne. Maar naast een verzorgingsritueel moet het ook een moment van ontspanning, kalmte en zintuiglijke stimulatie zijn.

Om dit te bereiken, zullen we enkele badaccessoires voor baby’s aanbevelen die, naast het vergemakkelijken van je leven, je zullen helpen om optimaal te genieten van dit speciale moment.

De lijst die we hebben opgesteld bevat geen dure of vreemde items of gadgets. Het zijn simpele en goedkope voorwerpen waarvan we denken dat ze nuttig kunnen zijn om van badtijd een leuke bezigheid te maken, voor zowel je baby als jou.

Badtijd is een moment van intiem contact tussen baby’s en de ouders.

Badaccessoires voor baby’s die je leven gemakkelijker zullen maken

Het belangrijkste item dat je nodig hebt om een baby op de juiste manier te wassen, is een draagbaar badje van goede grootte. Hier kun je je baby veilig en comfortabel in wassen.

Een baby in een badje

Zodra je eenmaal een bad hebt aangeschaft die geschikt is voor je baby, kun je je concentreren op het aanschaffen van badaccessoires die je zullen helpen bij deze essentiële dagelijkse taak. Hier zijn een aantal ideeën voor je!

Een thermometer voor babybadjes

Wil je zeker weten dat het badwater van ideale temperatuur is voor je baby? Dan is het een goed idee om een thermometer bij de hand te houden. Het helpt je ervoor te zorgen dat het water tussen de 36 en 37 graden Celsius (97-98 graden Fahrenheit) is. Dit is namelijk de ideale temperatuur voor je baby.

Ook is het belangrijk om de temperatuur van de badkamer in de gaten te houden. Het moet een aangename temperatuur zijn tussen 20-25 graden Celsius.

Een spoelbakje

Met een spoelbakje kun je water over het hoofdje van je baby gieten zonder dat de shampoo of het water in de ogen komt.

Dankzij de groeven aan de binnenkant kun je de waterstraal geleiden en onnodige narigheden en huilen voorkomen. Dit is ongetwijfeld een geweldig item om ervoor te zorgen dat badtijd veilig en leuk blijft.

Natuurlijke sponzen

Zoals je weet, is de huid van baby’s erg gevoelig. Deze kan dan ook gemakkelijk geïrriteerd raken. Daarom raden we aan om bij het badderen natuurlijke sponzen te gebruiken. Deze worden gekenmerkt door hun zachtheid en flexibiliteit.

Je moet deze echter wel regelmatig vervangen, omdat ze na een tijdje bacteriën kunnen bevatten.

Ook is het aanbevolen om minimaal twee natuurlijke sponzen te hebben om je baby te wassen; een om zijn of haar billen schoon te maken en een om de rest van het lichaam te wassen.

Een handdoek met capuchon

Als je klaar bent met het badderen van je baby, is het tijd om hem of haar af te drogen. We raden aan om een handdoek met capuchon te gebruiken om dit op een veilige en comfortabele manier te doen. Op deze manier kun je het hoofd en lichaam van je baby snel bedekken, zonder dat hij of zij het koud krijgt.

Een baby met handdoek

Bovendien is de huid van een baby erg gevoelig, zoals we al eerder zeiden. Het is dus belangrijk om te letten op het materiaal waarvan de handdoek met capuchon is gemaakt voordat je deze koopt. Het moet hypoallergeen en antibacterieel zijn, zacht aanvoelen en goed absorberend zijn.

Het belang van goede badaccessoires voor baby’s

Baby’s moeten met tederheid, zorg en aandacht worden behandeld. Dit geldt vooral tijdens het badderen, wanneer hun kleine lichamen volledig ontbloot zijn. Om deze taak goed uit te voeren zonder dat jij of de baby zich onzeker, gespannen of overweldigd voelt, is het belangrijk om verschillende badkameraccessoires bij de hand te hebben. Je kunt bijvoorbeeld de accessoires gebruiken die we in dit artikel genoemd hebben.

Tegenwoordig zijn er talloze bronnen en handige en betaalbare voorwerpen die je zullen helpen om veilig voor je kind te zorgen.

Je hoeft geen grote bedragen uit te geven of te investeren in de meest innovatieve technologische snufjes. Het is gewoon een kwestie van voorwerpen kopen die aan bepaalde criteria voldoen.

Je moet er echter zeker voor zijn dat de items die je koopt, je echt zullen helpen bij het verzorgen van je kinderen.

We hopen dat je dit een nuttig artikel vond! Zo ja, bekijk dan ook eens het onderstaande artikel, met informatie over hoe vaak je je baby moet badderen. Wellicht ook interessant voor jou

Hoe vaak moet een baby gebadderd worden?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Hoe vaak moet een baby gebadderd worden?

De huid van baby's is erg gevoelig en kan geen vochtigheid vasthouden. Daarom moeten baby's niet vaak gebadderd worden in de eerste maanden van zij...  • Moreno, J. A. y De Paula, L. (2005). Actividades acuáticas para el primera año de vida del bebé. En J. A. Moreno (Ed.), II Congreso Internacional de Actividades Acuáticas (pp. 171-188). Murcia: Instituto U.P. de Ciencias del Deporte.

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.