Haarsieraden met bloemen voor een bruid: romantische stijlen

Haarsieraden met bloemen zijn een trend geworden onder bruiden. In dit artikel geven we je enkele ideeën, zodat je de stijl kunt kiezen die je het leukst vindt.
Haarsieraden met bloemen voor een bruid: romantische stijlen

Laatste update: 27 mei, 2020

Tot een paar jaar geleden was het zeldzaam om een bruid te zien die haarsieraden met bloemen gebruikte. Tegenwoordig komen haarstukjes met bloemen echter steeds vaker voor en geven ze een romantisch gevoel aan het uiterlijk van de bruid.

Het is momenteel erg in de mode om bloemenprints op kleding te gebruiken. Bloemenprints verschijnen ook op kleding voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften.

Met het gebruik van geprepareerde bloemen zien we elke dag vaker bruiden met haarsieraden met bloemen. Geprepareerde bloemen zijn natuurlijke bloemen die worden behandeld om te voorkomen dat ze worden beschadigd. Ze kunnen hun natuurlijke vorm maanden of zelfs jaren behouden.

In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende haarstukken met bloemen voor bruiden bespreken, zodat je kunt kiezen welke je het leukst vindt voor die speciale dag.

Je haren los dragen, met haarklemmen

Tot voor kort was het bijna ondenkbaar om een ​​bruid haar haren los te zien dragen. Er was altijd het idee dat een bruid haar haar in een formeel kapsel moest dragen. Tegenwoordig dragen veel bruiden hun haar helemaal los en gebruiken ze alleen een klem aan de achterkant.

Als je deze optie leuk vindt, overweeg dan om een klem met een bloemenaccent te gebruiken. Op deze manier geeft je haar een andere touch aan je bruidskleding.

De bloemenklemmen kunnen in neutrale kleuren of zelfs wit zijn, zodat het past bij de jurk. Daartegenover, als je avontuurlijker bent, kun je bloemen met sterke kleuren gebruiken, zodat het accessoire meer opvalt.

Een enkele bloem

Een andere optie voor die speciale dag is om een ​​haarsieraad te gebruiken die slechts één bloem heeft. Dit type haarstukje is handig om te gebruiken als je besluit al je haar in een knot te binden. Je kunt een haarsieraad met één bloem gebruiken, hoog op je hoofd of laag in de nek.

Haarsieraden voor de bruid

Je kunt ook kiezen waar je het haarstuk in je haar draagt. De meeste bruiden kiezen ervoor om het aan een zijkant van de knot te dragen.

Haarsieraden met bloemen en een sluier eraan

Als je haarsieraden met bloemen wilt dragen omdat je van bloemenpatronen houdt, maar je wilt ook een sluier dragen, is dit je beste optie. Je kunt een hoofdtooi gebruiken met een sluier eraan. En je kunt dit soort haarsieraad gebruiken met je haren in een lage knot of in een vlecht.

Op deze manier kun je beide looks combineren. Je hebt ook de mogelijkheid om de sluier er na de ceremonie af te halen en alleen de hoofdtooi met bloemen te gebruiken voor de receptie.

Haarsieraden met bloemen van keramiek

Een ander alternatief voor geprepareerde bloemen en wat veel bruiden nu gebruiken zijn keramische bloemen. Deze soorten bloemen zijn steviger dan echte of zijden bloemen. Bovendien geven ze de bruid een vintage look.

Keramische bloemen zijn vooral mooi bij trouwjurken met eenvoudige snitten en rechte lijnen die niet veel detail hebben om hun elegantie te benadrukken.

Bloemenkransen of halve kransen

Van alle mogelijke haarsieraden met bloemen voor bruiden, denken we dat de halve krans de meest gebruikte is. Het is een haarsieraad dat op de achterkant van het hoofd wordt gebruikt in plaats van ook rond het voorhoofd als de volledige hoofdband. Een halve krans past bij kapsels waarbij de bruid haar haar los draagt ​​of laag op het hoofd vastgebonden.

Als je echt wilt dat de bloemen en het kapsel een grote rol spelen in je bruidsstijl, moet je een volledige bloemenkrans gebruiken. In tegenstelling tot de halve krans gaat de volledige krans ook over het voorhoofd.

Als je de volledige bloemenkrans kiest, moet je wel een de tijd nemen om de juiste kleur en de grootte van de bloemen te kiezen. Want anders heb je namelijk de kans dat het er extravagant uitziet of de elegantie wegneemt.

Bloemen in de haren van een bruid

In een diadeem

Een van de eenvoudigste maar toch mooie haarsieraden met bloemen voor bruiden is een diadeem. Dit soort accessoire raakt nooit uit de mode voor een bruiloft. Met een diadeem kun je je haar los of vast dragen. Je moet gewoon letten op de grootte, het type en de kleur van de bloemen die je kiest.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.