4 kapsels voor meisjes met kort haar

Alleen omdat je kleine meisje kort haar heeft, wil dat nog niet zeggen dat je niet verschillende mogelijke kapsels kunt onderzoeken. Vandaag zullen we je verrassen met een paar geweldige ideeën om samen te experimenteren.
4 kapsels voor meisjes met kort haar

Laatste update: 26 september, 2018

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot kapsels voor meisjes met kort haar. Kapsels voor meisjes met kort haar vragen om creativiteit van de moeder, zussen, tantes en stylisten. Maar de resultaten zijn geweldig! 

Net zoals bij tieners en volwassenen, zou een kapsel de gezichtsvormen moeten volgen en deze er uit laten springen. Hiervoor kan kort haar net zoveel betekenen als lang haar.

Daarbij laat het korte haar van je meisje haar unieke kwaliteiten nog meer opvallen. Hieronder geven we gedetailleerde beschrijvingen van verschillende kapsels voor meisjes met kort haar. Op deze manier kan je ze thuis uitproberen.

Ga aan de gang met je dochter en kijk welke jullie het leukste vinden!

Kapsels voor meisjes met kort haar

Er is één ding waar we het over eens zijn: Met kort haar heb je minder opties dan met langer haar. Dat maakt het echter juist een grotere uitdaging!

Jouw handen geven net dat beetje extra, waardoor het kapsel van je dochter zich onderscheid van anderen. 

1. Naar één kant gebonden

We beginnen met een makkelijk kapsel voor meisjes. Breng alle haren van je dochter naar een kant.

Maak dan nog een scheiding, een paar centimeter vanaf de haarlijn, tot aan het andere oor.

Neem al het haar wat niet in een van deze twee scheidingen valt en bind dit vast met een elastiekje.

Gebruik een kam om het losse haar rondom de haarlijn de scheiden van de rest.

Om dit voor elkaar te krijgen, maak je met een kam een lijn van de zijde van haar hoofd naar het andere oor, een stukje  van het voorhoofd. Verzamel deze haren met een gekleurde haarband. 

Ga nu verder met het scheiden van het haar wat hier net achter valt. Zet ook deze pluk haren weer vast met een gekleurde elastiek.

Ga door totdat alle losse haren vast zitten en gebruik steeds verschillende kleuren, voor een nieuwe look. Op deze manier heb je een soort Franse vlecht gemaakt.

Als laatste, verbind je deze vlecht met de rest van het haar waarmee je was begonnen.

Je kan dit haar ook gewoon los laten hangen. Hoe dan ook, zal het er mooi uit zien.

Kapsels voor meisjes

2. Vlechten en strikjes

Gebruik een kam om een vierkant te maken bovenop het hoofd van je dochter. Met andere woorden, maak twee zijvlakken en een andere scheiding richting de kruin, vanaf het ene zij-gedeelte naar het andere. 

Bind al het haar vast naar achteren, behalve het haar in de vierkant. Wanneer je kind een pony heeft, zorg dan dat deze niet in de weg zit. Gebruik hiervoor een clipje.

Herhaal de stappen die beschreven werden bij het vorige kapsel. Scheid het vierkant in kleinere plukken en zet ze vast met gekleurde elastieken. Net zoals eerder, bind je de ene pluk met de andere vast.

De volgende stap bestaat uit het pakken van het overige haar (buiten het vierkant). Scheid dit in twee vlechten. Verbind de ‘vlecht’ die je gemaakt hebt met één van deze andere vlechten.

Uiteindelijk, wikkel je een lint rondom elke vlecht en maak je hier een strikje van. 

Het kort haar van je kind zorgt ervoor dat haar unieke kwaliteiten nog meer opvallen.

3. Gekleurde haarbanden met slechts een klein beetje haar

Wanneer je kind nog niet zo veel haar heeft, of wanneer het nog erg kort is, maak je dan niet druk. Op deze lijst van kapsels voor meisjes met kort haar hebben we precies het juist kapsel hiervoor.  

Verdeel het haar van je dochter naar een zijde. Neem pluk na pluk en werk van voor naar achteren. 

Draai elke pluk die je scheid om je vinger. Doe hier een kleiner elastiekje om heen. Naarmate je verder komt, verbind je de plukken en ga je naar de achterkant van het hoofd.

Wanneer je bijna bent aangekomen bij de kruin van het hoofd, zet dit dan nog vast met een elastiekje en laat de rest van het haar los hangen. Je kan ook nog een strikje gebruiken om het af te werken.

Kam de pony en het haar langs de zijkanten en aan de achterkant netjes. Zo maak je dit kapsel voor meisjes helemaal af.

 4. Een gevlochten strik

Wanneer je aan vlechten denkt, denk je wellicht ook meteen aan lang haar. Maar, vlechtjes zijn ook mogelijk bij kortere kapsels.  

Sterker nog, we zullen je een manier laten zien waarop je een vlecht kan maken wanneer je dochter erg weinig haar heeft.

Allereerst, scheid je het haar van de pony van de rest van het haar. Maak kleinere stroken rondom de haargrens en zet deze vast met elastiekjes.

Vervolgens verdeel je elke kleine staart in twee. Voor de derde pluk van de vlecht neem je een andere helft van de volgende kleine staart.

Kapsels voor meisjes met kort haar

Wanneer je van de ene kant naar de andere kant hebt gewerkt, bind dan de laatste plukken samen. Je kan er een strik om heen draaien en het zo laten, maar wij raden je aan om een lintje te gebruiken.

Begin met het lint aan de kant waar je je eerste elastiekje hebt vastgemaakt. Vlecht het mee met het begin van elke vlecht. Wanneer je toe bent aan de andere zijde, kan je het lint vastknopen of er een strik van maken. 

Zoals je ziet zijn deze kapsels voor meisjes en baby’s met kort haar gemakkelijk en mooi. Voor het beste resultaat werk je het beste met nat haar. Probeer deze kapsels uit wanneer ze rustig is. 

Wanneer je kind geen goede bui heeft of erg actief is, wacht dan op een beter moment. Het gaat namelijk niet om de kapsels zelf, maar om de gezellige tijd die je samen met je dochter doorbrengt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.