Hoe je hoofdbanden met bloemen maakt

Hoofdbanden met bloemen zijn een accessoire waar alle kleine meisjes dol op zijn. Als je er een voor je dochter wilt kopen of maken, blijf dan lezen! We zullen je er alles over vertellen wat je moet weten.
Hoe je hoofdbanden met bloemen maakt

Laatste update: 28 januari, 2021

Hoofdbanden met bloemen zijn populaire accessoires geworden onder meisjes voor allerlei evenementen. Hieronder laten we je verschillende soorten hoofdbanden met bloemen zien, en zelfs hoe je ze zelf kunt maken.

Hoofdbanden zijn altijd een geweldig accessoire voor meisjes geweest. Bloemen zijn een essentieel onderdeel van outfits en accessoires die nooit uit de mode raken.

Kleuren voor hoofdbanden met bloemen

Voordat je de soorten bloemen kiest die je wilt gebruiken, moet je nadenken over welke kleuren je je hoofdband wilt laten hebben. Voor deze hoofdbanden is het het beste om lichte kleuren zoals pastels te gebruiken. Wit en roze zijn twee geweldige kleurkeuzes.

Als je hoofdbanden met bloemen gaat maken voor een speciale gebeurtenis zoals de eerste communie van je dochter, moet je rekening houden met het soort jurk dat ze gaat dragen. Denk daarnaast aan haar haarkleur. Op die manier kun je een geweldige combinatie van kleuren maken.

Aan de andere kant, als je naar een ander soort evenement gaat, zoals een bruiloft, doop of gewoon een feest met vrienden, dan kun je de kleuren van de jurk van je dochter aan de kleuren in de hoofdband toevoegen.

Grootte van bloemen

Bloemenkransje

Een ander element om te overwegen is de grootte van bloemen die je voor je hoofdband nodig hebt. Er zijn veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Je kunt kiezen voor hoofdbanden met bloemen die slechts vier grote bloemen hebben, of je kunt voor bloemen samen met veel kleine bloemetjes kiezen. Dit hangt ervan af of je dochter meer accessoires en veel details heeft, of dat het eenvoudig moet zijn.

Als ze al veel details heeft, dan moet je bloemen kiezen die meer discreet zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hoofdbanden met kleine bloemen en lichte kleuren, zodat deze niet alle aandacht trekken.

Aan de andere kant, als de outfit van je dochter eenvoudiger is, dan kun je hoofdbanden kiezen die grotere en meer opvallende bloemen hebben. Op die manier zal dit accessoire haar uiterlijk heel mooi aanvullen.

Alternatief voor hoofdbanden met bloemen

In plaats van hoofdbanden met bloemen te maken, kun je kranshoofdbanden maken. Hoewel ze erg op elkaar lijken, zijn ze eigenlijk anders. Het belangrijkste verschil is dat hoofdbanden met bloemen bovenop het hoofd gaan, terwijl kransen rond het voorhoofd gaan.

Bloemenclips zijn ook een eenvoudigere accessoire dan hoofdbanden, omdat ze gewoon in haar haren klikken. Je hoeft geen tape of spelden te gebruiken die je dochter de hele dag zullen irriteren.

Doe-het-zelf hoofdbanden met bloemen

Moeder en dochter met bloemenkrans

Als je bepaalde bloemen wilt gebruiken, of als je wilt dat je dochter een speciale hoofdband heeft voor een speciale dag, dan kun je dit zelf maken. Nu laten we je enkele eenvoudige stappen zien om er een aantal te maken.

Om hoofdbanden met bloemen te maken, heb je nodig:

  • Een soepele hoofdband
  • Kunstbloemen in de gewenste kleur en maat. Je kunt ook een enkele kleur kiezen of een combinatie van kleuren die je het leukst vindt.
  • Warme lijm.

We raden je aan dit met een stoffen hoofdband te maken, omdat het gemakkelijker is om bloemen op te lijmen. Daarnaast raden we aan om grote bloemen te gebruiken als je ze nog nooit eerder hebt gemaakt. Hoe groter de bloemen, hoe gemakkelijker het is om ze aan de hoofdband te lijmen.

Zodra je alles klaar hebt, hoef je alleen maar de bloemen een voor een te lijmen en ze aan de hoofdband te lijmen zoals je wilt. Besteed speciale aandacht om ervoor te zorgen dat je de lijm niet kunt zien wanneer je de bloemen aan de hoofdband plakt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.