5 Apps om over het menselijk lichaam te leren

Mis deze apps niet waarmee jij en je kinderen meer kunnen leren over het menselijk lichaam - ze zullen zich prima vermaken terwijl ze leren!
5 Apps om over het menselijk lichaam te leren
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 22 december, 2022

Kennis van het menselijk lichaam is fundamenteel voor ieder mens, want het is een volmaakte, door de natuur ontwikkelde machine. Door alle botten, spieren en organen te leren kennen, kunnen we rekenschap geven van het leven dat we hebben. Daarom delen we vandaag met jou enkele menselijke anatomie apps voor kinderen om plezier te beleven terwijl ze meer over hun lichaam leren.

Als we weten hoe het menselijk lichaam werkt, willen we er meer en beter voor zorgen. Daarom zijn deze lessen zo belangrijk. En als het om kinderen gaat, weten we dat leren via een digitaal hulpmiddel dubbel zo nuttig is. Mis het niet!

Apps om over het menselijk lichaam te leren
De visualisatie van het menselijk lichaam in 3 dimensies zorgt voor een beter begrip van het verband tussen de verschillende organen en systemen. Het helpt kinderen ook een idee te krijgen van de afmetingen van elk van hen en hun werkelijke structuur.

1. Essential Skeleton 4

Dit is een app die vooral gericht is op het skelet en, met 3D technologie, kun je heel goed elk deel van het menselijk lichaam zien. Het is een zeer intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken toepassing waarmee je de afzonderlijke botten kunt waarderen.

2. IMAIOS e-Anatomie

Dit is een zeer complete app die duizenden anatomische delen van het menselijk lichaam laat zien. In feite richt het zich vooral op het hoofd, de hals, de borstkas, het abdomen, het bekken en het bewegingsapparaat.

Het is heel gemakkelijk te gebruiken, want door met je vinger te slepen kun je inzoomen en elk deel beter zien. Het is een gratis toepassing (Spaanse link), hoewel als je je jaarlijks abonneert, je meer inhoud te zien krijgt. Dus zeker de moeite waard!

3. 3D Organen

Dit is een app die bedoeld is voor kinderen vanaf 12 jaar. Het heeft namelijk meer verfijnde informatie. Het toont je in 3D technologie alle organen van het menselijk lichaam en een beschrijving van elk ervan.

Het mooiste van deze toepassing, en wat gebruikers meestal het leukst vinden, is dat je het hele lichaam kunt draaien en zo de meest relevante informatie over de verschillende organen kunt verbergen of tonen.

4. Visuele Anatomie app om het menselijk lichaam te ontdekken

We kunnen zeggen dat deze toepassing een van de meest complete is als het gaat om het menselijk lichaam. Het stelt de gebruiker in staat alles te bestuderen wat er in ons binnenste gebeurt. De beelden hebben een uitstekende resolutie en alle delen worden benoemd en beschreven. Het nadeel is dat je moet betalen, want de gratis versie is zeer beperkt.

Ontdek het lichaam van verschillende oogpunten
Kinderen menselijke anatomie bijbrengen gaat gemakkelijker met een digitaal hulpmiddel dan met een gedrukt hulpmiddel. Met het eerste kun je de verschillende holtes doorlopen en elk van de invalshoeken van het lichaam en zijn organen zo vaak onderzoeken als nodig is om de complexiteit ervan te begrijpen.

5. Anato Trivia

Dit is een toepassing ontworpen in de vorm van een spel waarmee de gebruiker zijn kennisniveau over het menselijk lichaam kan testen. Er zijn verschillende niveaus, zodat je het niveau kunt kiezen dat het best bij de cliënt past. Vervolgens kunnen ze in een beperkte tijd vragen beantwoorden om punten te krijgen. Het is leuk en is meestal erg populair.

Neem audiovisuele middelen op om je kinderen over het menselijk lichaam te leren

Zoals je ziet zijn dit allemaal onderhoudende toepassingen om leerlingen plezier te laten beleven aan het leren over een onderwerp dat zo belangrijk is als het menselijk lichaam. We hebben je opties laten zien die geschikt zijn voor alle leeftijden, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij je kinderen past, of zelfs bij jou, als je zelf over dit onderwerp wilt leren! Wellicht ook interessant voor jou

5 geweldige Apps om scheikunde te leren
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
5 geweldige Apps om scheikunde te leren

Sommige schoolvakken kunnen moeilijker zijn dan andere, maar het kan makkelijk zijn om scheikunde te leren met een paar leuke apps.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Equipo Susaeta. (2017) El Cuerpo humano. Editorial: Susaeta

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.