Bewegingsapps voor kinderen om thuis te gebruiken

Apps en geautomatiseerde apparaten dragen vaak een negatief stigma als het gaat om het gebruik door kinderen. Ze kunnen echter ook voordelig zijn. Ontdek deze bewegings-apps die kinderen thuis kunnen gebruiken.
Bewegingsapps voor kinderen om thuis te gebruiken
Andrés Felipe Cardona Lenis

Geschreven en geverifieerd door de leraar lichamelijke opvoeding en sport Andrés Felipe Cardona Lenis.

Laatste update: 22 december, 2022

Als ouder word je misschien overweldigd door de hausse in technologie van de afgelopen jaren. Gedurende deze tijd zijn er meer entertainment-achtige gadgets verschenen die een echte uitdaging zijn voor kinderen – en hun ouders. Te veel technologie vermindert echter de tijd voor fysieke activiteit. Je moet dus manieren zoeken om je kind aan het sporten te krijgen. Daarom willen we je vertellen over onze favoriete bewegingsapps die kinderen thuis kunnen gebruiken.

Het is meestal aan te raden voor kinderen om regelmatig buiten te sporten. Het comfort van thuis, gekoppeld aan technologie, kan echter een goed alternatief bieden voor jou en je kind.

Dit betekent niet dat je altijd binnen activiteiten met je kind moet doen. Je kunt echter profiteren van de tools die technologie biedt. Bovendien kan je huis je kind een veilige omgeving bieden tijdens het gebruik van een computer of mobiel apparaat.

Bewegingsapps voor kinderen: apps om thuis te sporten

Technologische hulpmiddelen hebben programma’s en toepassingen die op een groot aantal verschillende manieren zeer nuttig kunnen zijn. Allereerst moet je je dus niet afsluiten voor het idee van technologie, denkend dat het altijd schadelijk is of dat het je opvoedingsproces belemmert.

Je primaire doel als ouder is dat je op deze hulpmiddelen vertrouwt om je kinderen op te voeden. Thuis bewegen met deze apps kan je veel helpen. Het kan zelfs een andere manier zijn om het ze te leren. Daarom laten we je enkele bewegingsapps zien die kinderen thuis kunnen gebruiken.

Een moeder en haar jonge kind doen teenaanrakingen terwijl ze een oefeningsroutine op de computer volgen.

Sworkit Kids

Deze applicatie is bedoeld voor kinderen tussen ongeveer vijf en 14 jaar oud. Het is gebaseerd op een reeks video’s waarin andere kinderen de activiteiten leiden en jij probeert ze na te doen.

Via deze video’s test Sworkit Kids de motoriek van kinderen tijdens sessies van vijf minuten. Ze stimuleren zelfs hun fantasie door ze in avontuurlijke omgevingen te plaatsen.

Bewegingsapps voor kinderen: Yoga voor kinderen

Yoga is een van de meest aanbevolen activiteiten voor kinderen van alle leeftijden dankzij de voordelen ervan. Het is echter het beste dat je professioneel advies en begeleiding krijgt, vooral om het samen met je kind uit te voeren.

Dat gezegd hebbende, kan Yoga for Kids je een extra handje helpen. Het is een app die beschikbaar is op mobiele apparaten en wordt aanbevolen voor kinderen ouder dan vier jaar, ongeveer.

Het is samengesteld uit redelijk complete inhoud; de structuur is gericht op asana’s, mantra’s, muziek en dierlijke houdingen. Dergelijke inhoud is speels voor kleintjes en maakt het een goede optie om thuis te oefenen.

Revolution, nog een van onze favoriete bewegingsapps voor kinderen om thuis te gebruiken

Dit is een van de meest complete apps die er zijn voor kinderen om thuis te bewegen. Daarnaast is het ontworpen door professionals uit verschillende gebieden die te maken hebben met de ontwikkeling van kinderen (kinderartsen, specialisten en trainers).

Revolutie heeft twee hoofdcomponenten: de eerste is het motorische of fysieke ontwikkelingsaspect en de tweede is cognitief. In de fysieke ontwikkelingscomponent heeft het systeem een reeks punten die toenemen naargelang de uitgevoerde oefening. Op deze manier wordt er meer belang gehecht aan de motoriek van elk kind.

Wat betreft de cognitieve component zijn vragen het hoofdingrediënt. Het idee is om de geest van kinderen te stimuleren door middel van vragen over lichamelijke activiteit en trivia waarin ze kunnen informeren naar de sport die hun aandacht trekt.

Een moeder en dochter die zich uitstrekken over oefenballen.

Technologie en beweging thuis

Zoals in het begin vermeld, moet technologie niet in een kwaad daglicht worden gesteld. Als ouders moet je het gebruik van technologische elementen niet verbieden; integendeel, het is aan te raden ze te gebruiken als leermiddelen.

Op de een of andere manier moet je je aanpassen aan wat er om je heen gebeurt. Als je dat niet doet, zal je kind je ver vooruit zijn en verlies je waarschijnlijk de kans om een band op te bouwen. Het gaat er niet om dat je een genie bent op dit gebied, maar als je het met wat knowhow benadert, heb je voordelen.

Een voorbeeld is thuis trainen met behulp van technologische hulpmiddelen, waar je kind van zal genieten en je ook een handje kan helpen als je weinig tijd hebt om naar het park te gaan. Zoek een balans in het gebruik van technologie, stel regels op en beperk de gebruikstijd ervan, maar verbied het niet. Wellicht ook interessant voor jou

Manieren om creativiteit te stimuleren met technologie
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Manieren om creativiteit te stimuleren met technologie

Omdat het zo belangrijk is, laten we hier zien of je iets kunt doen om de creativiteit te stimuleren met technologie en hoe je het kunt doen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Arboleda Naranjo, L. H. (2003). Beneficios del Ejercicio. Hacia Promoc. Salud.
  • OMS. (2016). Comisión para acabar con la obesidad infantil. Organización Mundial de La Salud.
  • La obesidad infantil y los efectos de los medios electrónicos de comunicación. (2006). Investigación En Salud.

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.