3 van de beste geografie-apps voor kinderen

Nieuwe technologie heeft de deur geopend naar een nieuwe wereld van leermogelijkheden voor kinderen. Vandaag vertellen we je over 3 geweldige geografie-apps voor kinderen waarmee ze tegelijkertijd kunnen leren en plezier hebben. 
3 van de beste geografie-apps voor kinderen

Laatste update: 30 mei, 2021

Elektronische apparaten zijn de laatste tijd de belangrijkste leermiddelen geworden, of het nu gaat om puur entertainment of om kennis op te doen. Met computers, mobiele telefoons en tablets kunnen kinderen over de hele wereld leren door middel van video’s, didactische activiteiten en apps voor kinderen. Met dit in gedachten willen we het daarom hebben over 3 van de beste geografie-apps voor kinderen.

Apps voor kinderen worden steeds gewoner. Ze zijn niet alleen leerzaam en aantrekkelijk voor de kleintjes, ze bieden ouders ook gemoedsrust als het om veiligheid gaat.

Met behulp van deze applicaties kunnen kinderen allerlei soorten informatie leren en een breed scala aan vakgebieden verkennen. Het enige dat je hoeft te doen is wat meer te weten te komen over de app in kwestie en je zult meteen zien of het de moeite waard is om te downloaden.

Zoals we al zeiden, willen we ons vandaag specifiek richten op apps die kinderen over geografie leren. Met elk van de onderstaande apps kunnen kinderen nieuwe plaatsen ontdekken, evenals de kenmerken ervan. Het beste van alles is dat ze het allemaal goed kunnen doen vanuit het comfort van je woonkamer.

3 van de beste geografie-apps voor kinderen

de beste geografie-apps voor kinderen

GeoExpert – Wereldgeografie

Op het eerste gezicht lijkt de eerste van onze 3 geografie-apps voor kinderen helemaal niet op een app voor kinderen. Dat komt door hoe grondig en compleet deze app is. Speciaal ontworpen voor oudere kinderen, zijn er twee verschillende versies:

  1. De lite-versie, met veel gratis informatie.
  2. Een betaalde versie die alle inhoud bevat.

De game bevat alle volgende aspecten voor alle landen die in de wereld bestaan:

  • Landen en gebieden.
  • Hoofdsteden.
  • Vlaggen.
  • Rivieren.
  • Bergen.

Het formaat van deze applicatie biedt kinderen een unieke en handige manier om alle bovenstaande informatie te leren. Bovendien bevat het een studiemodus voor alle landen, met gegevens over het gebied en de bevolking van elk land. Deze informatie wordt voortdurend bijgewerkt om nauwkeurig te blijven.

Seterra Geografie

Net als GeoExpert, bevat Seterra informatie over alle landen ter wereld. Met behulp van deze app kunnen kinderen allerlei informatie ontdekken. Bijvoorbeeld de verschillende steden in elk land en hun autonome gemeenschappen. Maar dat is niet alles.

Jonge leerlingen zullen ook in staat zijn om hun rivieren, zeeën en bergen te ontdekken door de vermakelijke uitdagingen die de app biedt. Seterra Geografie is nuttig voor zowel kinderen als volwassenen, dankzij de vele leeropties.

Apps zijn leerzaam en leuk

Geografie-apps voor kinderen: World Geography

De volgende selectie van de beste geografie-apps voor kinderen is World Geograpy (Wereld Geografie). Onze lijst zou niet compleet zijn zonder deze app, en de reden is simpel. Deze applicatie heeft alles wat kinderen (en volwassenen) nodig hebben om aardrijkskunde te leren en tegelijkertijd plezier te hebben.

De structuur verdeelt het spel in vier verschillende moeilijkheidsgraden, elk met meer dan 6000 vragen. Naast de vragen heeft het spel ook meer dan 2000 afbeeldingen van vlaggen van landen en meer opvallende iconen.

Wat betreft de landen in deze app, kunnen spelers 26 belangrijke kenmerken van 4000 verschillende landen leren. Bijvoorbeeld hun taal, valuta, de gemiddelde leeftijd van de inwoners, levensverwachting en nog veel meer.

Merkwaardigheden, belangrijke details en verrassende feiten zijn precies wat je zult tegenkomen in deze geweldige geografie-app. Zodra je kinderen het gebruiken, worden ze expert op dit gebied, aangezien de applicatie gebruikers de mogelijkheid biedt om alle informatie te bekijken die ze tijdens het spel fout hadden.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er talloze opties die je naar je digitale apparaten kunt downloaden om je kleintjes te helpen meer te weten te komen over geografie. Dus, waar wacht je op? Wellicht ook interessant voor jou

Verhalen over vrouwelijke wetenschappers voor kinderen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Verhalen over vrouwelijke wetenschappers voor kinderen

In dit artikel laten we je drie prachtige verhalen zien van drie geweldige vrouwelijke wetenschappers die je met je kinderen kunt lezen.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.