Wat te doen met de oude kleding van je kind

Er zijn verschillende dingen die je met de kleding die je kind niet meer gebruikt kunt doen. Ze variëren van het maken van gerecyclede kleding en speelgoed tot het doneren aan liefdadigheidsorganisaties. Sommige ouders houden echter liever vast aan deze items als zoete herinneringen.
Wat te doen met de oude kleding van je kind
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 28 januari, 2021

Naarmate kinderen ouder worden, groeien ze uit hun kleding en gebruiken ze deze niet langer. Dit leidt ertoe dat veel ouders zich afvragen wat ze met de oude kleding van hun kind moeten doen.

De eerste kledingstukken van je baby laten je glimlachen en zuchten van liefde. Wanneer ouders naar de kleine kleding van hun pasgeboren baby kijken, dan worden ze vaak emotioneel.

In het volgende artikel geven we enkele ideeën over wat te doen met de oude kleding van je kind. Dat kan zijn om ze opnieuw te gebruiken of om ze helemaal weg te doen.

Het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van de oude kleding van ons kind

Over het algemeen hebben moeders en vaders het moeilijk om na verloop van tijd afscheid te nemen van de kleding van hun kind. Bovendien besluiten veel ouders hun babykleertjes in een doos of achter in een kast te bewaren.

Wanneer ouders de kans krijgen om door de kleding te gaan die ooit aan hun baby toebehoorde, dan kan het een gevoel van nostalgie produceren.

Als gevolg daarvan leggen ze de kleding vaak op dezelfde plek terug, in plaats van er iets mee te doen. Met andere woorden, babykleding heeft voor ouders grote emotionele waarde.

Toch worden kinderen groot. En er kan een tijd komen dat ook de ruimte een probleem is. Als gevolg hiervan kunnen ouders besluiten om eindelijk iets te doen met de kleding die hun kinderen niet meer gebruiken.

Een aantal ideeën hebben te maken met het zoeken naar een manier om de kleding te bewaren en opnieuw te gebruiken voor iets speciaals. Sommige ouders kunnen echter besluiten om de kleding helemaal weg te doen.

Wat te doen met de kleding die je kind niet meer gebruikt

Geef de kleding aan vrienden en familie

Zwangere vrouw met een stapel kleding

Vaak verwachten familieleden of vrienden een eigen kind. Een goede manier om de oude kleding van je kind los te laten, is door deze aan de toekomstige ouders te geven. Dit is een uitstekende manier om de liefde die je hebt voor deze speciale items te delen.

Doneer de oude kleding van je kind aan een liefdadigheidsorganisatie

Dit is een geweldige optie voor ouders die niet weten wat ze moeten doen met de kleding die hun baby’s niet meer gebruiken. Als je geen vrienden of familie hebt die een baby verwachten, dan zijn er genoeg organisaties die het aan iemand kunnen geven die het echt nodig heeft.

Maak kleding voor je huisdieren

Een ander alternatief voor het hergebruiken van de kleding die je kleintje niet meer gebruikt, is door het te gebruiken voor het maken van kleding voor je huisdieren. Als je een kleine hond hebt, dan is de kleding die je baby niet meer gebruikt perfect voor het maken van kleine truien en capes om je pup tegen de kou te beschermen.

Gebruik kleding om speelgoed voor je kinderen te maken

Aangezien babykleding in verschillende texturen wordt geleverd, bieden ze de perfecte stoffen voor het maken van didactisch speelgoed. Dit is ongetwijfeld een geweldige manier om aan de kleding van je kleintje vast te houden, terwijl je het ook een nieuwe manier van gebruiken geeft.

Een aantal ideeën voor speelgoed dat je kunt maken zijn onder andere:

  • Poppen
  • Knuffelbeesten
  • Pluche kubussen
  • Ballen
  • Handpoppen
  • Stoffenactiviteitboeken, enz.

Je kind zal zeker genieten van alles wat je maakt.

Over het algemeen hebben moeders en vaders het moeilijk om na verloop van tijd afscheid te nemen van de kleding van hun kind. Bovendien besluiten veel ouders om hun babykleertjes in een doos of achter in een kast te bewaren.

Verkoop kleding die nog in goede staat is

Het komt vaak voor dat ouders met een heleboel kledingstukken blijven zitten, die hun kind slechts een of twee keer heeft gebruikt. Aangezien pasgeborenen vaak kleding als cadeau krijgen, ontgroeien ze vaak bepaalde items voordat ze zelfs de kans krijgen om het te dragen. Wanneer dat het geval is, dan is de verkoop ervan een goede optie.

Het idee is om de kledingstukken, die je baby niet langer past, maar die nog steeds in uitstekende staat zijn tegen een gereduceerde prijs te verkopen. Op deze manier raak je de items kwijt en verdien je er ook wat geld mee.

Versier de kamer van je baby

Kind tussen slingers van kleding

Als je een talent hebt voor creativiteit, gebruik dan je fantasie in je voordeel. Het is een uitstekend idee om de oude kleren van je kind opnieuw te gebruiken om de kamer van je kleintje te decoreren.

Je kunt bijvoorbeeld een muurdecoratie of kussenslopen maken met restjes kleding uit verschillende tijden. Je bespaart geld op de decoratiekosten en voegt een nostalgische tintje toe aan de ruimte van je kind.

Kortom, elk van de bovenstaande opties zal je zeker inspireren om een nieuwe manier te vinden om de oude kleding van je kind te gebruiken.

De items aan iemand geven die ze nodig heeft, is een prachtig gebaar. Als er echter items zijn waar je echt geen afscheid van wilt nemen, dan is een nieuwe manier om ze te gebruiken een geweldige manier om de herinneringen vast te houden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.