Je kinderen helpen om productieve studenten te zijn

4 september 2019
Als je wilt dat je kinderen productieve studenten zijn, hebben ze meer nodig dan alleen tijd om te leren. Hun succes is afhankelijk van vele factoren, die we zullen benoemen in dit artikel.

Hoe kan je kinderen helpen om productieve studenten te zijn? Opvallen op academisch gebied is niet zo makkelijk als je misschien zult denken. Veel mensen geloven dat het genoeg is als kinderen naar een goede school gaan en al hun huiswerk maken. Wanneer hun kinderen dan echter hun rapport meenemen, zal het ze misschien opvallen dat ze middelmatig of onder het gemiddelde scoren.

Alleen studeren of een hoog IQ hebben is niet genoeg voor je kinderen om productieve studenten te zijn. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zoals of er goed voor de kinderen gezorgd wordt en of ze wel de steun krijgen die ze nodig hebben. 

We weten dat dit een ingewikkeld onderwerp is. Loop daarom onderstaande tips niet mis om oplossingen te vinden die echt voor je kinderen werken.

Wat houdt een productieve student zijn in?

Productiviteit en succes op school zijn door alle vakken verbonden. Echter, om productiviteit te begrijpen moeten we het linken aan efficiëntie. Stap van het idee af dat productiviteit betekent dat je meer moet doen of altijd maar druk moet zijn.

Daarom is het belangrijk om te weten dat de tijd die je kinderen gebruiken om te studeren niet lang hoeft te zijn om productief te zijn. Je kinderen moeten zich gewoon concentreren en gefocust zijn zodat ze de informatie onthouden. Daarnaast moeten ze begrijpen wat ze lezen. Ze moeten hun aandacht actief houden bij wat ze lezen.

Om dit te bereiken zijn er een aantal factoren om te zorgen dat je kind zich op zijn gemak voelt en alle materialen heeft. Op deze manier kunnen ze alles doen wat ze moeten doen. Hier volgen een aantal manieren waarop je je kinderen kan helpen om productieve studenten te worden.

Een groepsproject op school

Manieren om je kinderen te helpen om productieve studenten te worden

1. Goede voeding en genoeg rust

Als eerste moet je beginnen met de basis, zoals een goed dieet en genoeg slaap. Zorg ervoor dat ze hun ontbijt niet overslaan. Het ontbijt bevat 25% van de calorieën die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Kinderen die niet eten voordat ze naar school gaan hebben minder energie in de les. Ook hebben ze problemen met hun aandacht, hoofdpijn en onthouden ze de informatie niet. Hetzelfde gebeurt wanneer ze ’s nachts niet genoeg slapen.

We bevelen hetzelfde aan voor activiteiten in de middag. Zorg ervoor dat ze genoeg eten tijdens de lunch en geef ze een snack in de middag voordat ze gaan leren. Als het mogelijk is kunnen ze ook nog even een dutje doen.

2. Een goede leeromgeving zorgt voor productieve studenten

Kinderen moeten een bureau of tafel hebben om hun huiswerk op te doen. Zo kunnen ze comfortabel werken zonder afleidingen, zoals bijvoorbeeld de televisie. Onthoud dat je ook zo min mogelijk decoratie ophangt.

Zorg ervoor dat het bureau een computer of laptop heeft als dit nodig is, maar ook pennen, schriften en tekstboeken. Het is belangrijk dat er niks anders is. Pak hun mobiel, tablet of ander speelgoed dat ze mogelijk kan afleiden af.

Het is belangrijk om te weten dat de tijd dat je kinderen studeren niet lang hoeft te zijn om productief te zijn.

3. Gebruik een ergonomische stoel om te studeren

Het is belangrijk om goede, comfortabele meubels te hebben in de leerruimte zodat kinderen lekker kunnen zitten. Dit is bijvoorbeeld een ergonomische stoel. Veel ouders vergeten dat kinderen veel zullen bewegen als de stoel niet lekker zit. Als gevolg houden ze niet bij wat ze hebben gelezen. Dit maakt het erg moeilijk om productief te zijn.

Help je kinderen met hun husiwerk

4. Help je kinderen

  • Je moet er klaar voor zijn en je kinderen laten weten dat je ze wilt helpen. Wimpel ze niet af wanneer ze hulp nodig hebben.  Als ze bijvoorbeeld hulp nodig hebben met een groepsproject, laat de rest van de groep dan naar je huis toe komen.
  • We raden ook aan om af en toe je kinderen hun ogen te testen om te kijken of ze een bril nodig hebben.
  • En als laatste, onthoud om je kind emotionele vitamines te geven. Kinderen met veel zelfvertrouwen geloven namelijk in hun eigen capaciteiten.

Zelfverzekerdheid en de factoren die we zojuist genoemd hebben zullen helpen bij het behalen van betere cijfers op school.