Een enorm groot bed voor een echtpaar en hun kinderen

4 september 2018

Een voormalige rugbyspeler uit Belfast en zijn vrouw, een yogalerares, delen een enorm groot bed van 5.5 meter met hun vier kinderen.

Dit lijkt voor veel mensen misschien ongebruikelijk, maar dankzij het nieuwe kamerontwerp, zijn de nachten leuker en amusanter voor het hele gezin.

Ryan en Kim Constable kregen veel reacties nadat ze hun familienachten op de sociale media hadden gedeeld.

Hun 5,5 meter lange bed is de hoofdrolspeler in hun berichten. Het echtpaar heeft vier kinderen, Corey (11), Kai (9), Maya (6) en Jack (5).

Alle zes delen ze een enorm groot bed dat door beide ouders is ontworpen voor het comfort en het amusement van alle gezinsleden.

Een ruime kamer, een tweepersoonsbed, een middelgroot bed en een eenpersoonsbed. Dit zijn de perfecte componenten om de manier waarop je naar bed gaat te veranderen. Voor zowel de ouders als de kinderen.

Het idee van een enorm groot bed

Iedereen zal zich zeker afvragen, waar komt dit idee vandaan? Het begon allemaal toen het oudste kind, Corey, een opmerking maakte.

Corey vertelde zijn ouders dat hij, toen hij jonger was, het grootste deel van zijn tijd bij zijn ouders sliep. Zijn opmerking zorgde voor een hele golf van jaloezie en vragen van zijn kleine broers en zussen.

De gezinsdynamiek was echter al vastgesteld. Terwijl de kinderen opgroeiden, verhuisden ze naar hun eigen kamer. Toen de volgende baby werd geboren, was hij de enige die een slaapkamer met de ouders deelde.

Waar de ouders niet op rekenden, was dat hun oudere kinderen ook samen met hen in dezelfde kamer wilden slapen in plaats van alleen te zijn.

Dat is de reden dat ze uiteindelijk besloten om een enorm groot bed te maken. Een plek die ze ’s nachts samen konden delen, verhalen lezen, spelen en praten over de dag tot dat het tijd werd om te gaan slapen.

24 uur per dag moeder zijn met een enorm groot bed

Slapende moeder met een wit dekbed
De publicatie van hun opnieuw ingerichte slaapkamer leidde tot veel reacties. Verschillende mediakanalen namen contact op met Kim, de moeder. Om haar te vragen naar alle details van hun nieuwe idee. Inclusief hoe zij en haar man kunnen genieten van hun tijd als koppel.

In een interview voor het televisieprogramma This Morning, zegt Kim dat het belangrijkste voordeel van hun nieuwe systeem is dat haar nachten niet langer hectisch zijn.

Ze hoeft niet van de ene kamer naar de andere kamer te gaan om te kijken of alles goed gaat met haar kleintjes.

“Sommige mensen denken vaak dat je om acht uur ’s avonds, als je kinderen naar bed gaan, geen ouder meer bent. Ze geloven dat kinderen helemaal alleen in een donkere kamer moeten worden geplaatst om de nacht door te slapen, maar de realiteit is dat je dat niet altijd hoeft te doen,” zegt Kim in haar interview.

Ze legt ook uit dat er in haar huis geen vooraf vastgestelde routines zijn. Alles gebeurt gewoon op een natuurlijke manier. Als het gaat om naar bed gaan laten ze elk kind in hun eigen tempo in slaap vallen.

De ouders gaan meestal tussen 21 en 23 uur naar bed en de oudere kinderen tussen 2 en 3 uur.

Hoe zit het met intimiteit in bed?

Een van de zorgen die uit deze opstelling voortvloeien, is wanneer het paar tijd vindt om alleen te zijn als paar?

Ze zijn allebei atleten met hectische schema’s en ze delen ’s nachts een enorm groot bed met hun kinderen. Voor veel mensen lijkt het onmogelijk voor hen om een geschikt moment te vinden om intiem te zijn.

In het interview legt Kim uit dat het paar heel open is over dit probleem met hun kinderen. Ze gaan vaak samen in de logeerkamer slapen voor momenten van ‘volwassen intimiteit’.

Daarnaast zoeken ze ook tijd om samen alleen door te brengen. Ze reserveren een dag per week waarbij ze tijdens het ontbijt of avondeten samen zijn. Dit helpt ze om wat tijd samen door te brengen als een paar.

De wetenschap is het daarmee eens

Lachende baby onder een deken
Dit onderwerp is onderworpen aan analyse en kritiek. Kim heeft haar idee moeten verdedigen op basis van de wetenschappelijke voordelen die het biedt.

Kim stelt: “Wetenschap en onderzoek hebben aangetoond dat vroege onafhankelijkheid feitelijk afhankelijkheid creëert. Kinderen die gedwongen zijn om op te groeien en onafhankelijk te zijn voordat ze er klaar voor zijn, kunnen feitelijk gezien bange mensen worden die eigenlijk terug willen naar de veiligheid van hun jeugd.”

Hun controversiële bericht heeft sommige ouders zeker laten nadenken. Niet alle ouders hebben echter haast om een bed van 5,5 meter te maken.

De sleutel is om de behoeften van je kinderen te identificeren. Zorg voor hen en geef hen de vrijheid en het vertrouwen om in de toekomst onafhankelijke volwassenen te zijn.

Op de een of andere manier moet je tijdens hun groei altijd attent en aanwezig zijn.