Ontdek 10 huismiddeltjes om je lippen te hydrateren

Het gebruik van bepaalde huismiddeltjes kan je helpen je lippen te hydrateren en het ontstaan van barstjes of kloofjes te verzachten.
Ontdek 10 huismiddeltjes om je lippen te hydrateren

Laatste update: 12 november, 2021

 De huid op ons lichaam is niet het enige dat de neiging heeft uit te drogen. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van enkele huismiddeltjes om je lippen te hydrateren. Je hoeft echter niet te wachten tot ze gebarsten en droog zijn om deze technieken toe te passen.

Door deze behandelingen te gebruiken, samen met de juiste zelfverzorging, krijg je de beschikking tot belangrijke voedingsstoffen om je mond gezonder te houden. Ben je klaar om ze te proberen?

Huismiddeltjes om je lippen te hydrateren

De verzorging van de lippen moet versterkt worden, omdat het permanente contact met speeksel de lippen vatbaar maakt tot uitdroging.

Volgens de American Academy of Dermatology Association(Engelse link) moet je zorgen voor een goede hydratatie en bescherming van de lippen om kwaadaardige laesies te vermijden die door de zonnestralen worden veroorzaakt.

Met dit in gedachten geven we je daarom enkele eenvoudige alternatieven die je vandaag nog kunt toepassen.

1. Cacaoboter

Net als sheaboter vormt dit product een beschermende barrière op het huidoppervlak die in staat is vocht vast te houden. Bovendien kan het hydrateren en voeden, terwijl het ook de elasticiteit verbetert.

Anders dan sheaboter heeft cacaoboter een zoetere geur en smaak. En het bevat ook vetzuren en vitaminen die het herstel van de huid bevorderen en de genezing versnellen.

Ontdek 10 huismiddeltjes om je lippen te hydrateren

2. Vitamine E

Vitaminen zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde, stralende huid. Hoewel de beste bron van vitaminen voeding is, kunnen ook uitwendige producten en vitaminesupplementen voordelen bieden.

Van de laatste zijn drageeformuleringen een van de meest geschikte huismiddeltjes om de lippen te hydrateren. Hun vloeibare inhoud heeft essentiële eigenschappen als lippenbalsem.

3. Vaseline, een van de meest aanbevolen huismiddeltjes om je lippen te hydrateren

Vaseline is een van de huismiddeltjes om de huid te hydrateren, niet alleen de lippen. In feite wordt het gebruik ervan als lippenbalsem aanbevolen (Engelse link) door de American Academy of Dermatology Association.

De voordelen van vaseline komen van het hoofdbestanddeel, olie. Dit bestanddeel helpt namelijk het huidoppervlak af te sluiten met een beschermende barrière tegen water.

4. Rozenwater

Zonder twijfel is dit een van de meest aanbevolen natuurlijke producten om aan een huidverzorgingsroutine toe te voegen.

Volgens een studie (Engelse link) gepubliceerd door het Iranian Journal of Basic Medical Sciences heeft deze plant talrijke voordelen, waaronder de antioxidantwerking en de antiseptische eigenschappen opvallen. Beide helpen wonden sneller te genezen.

5. Arganolie

Arganolie is een van de favoriete huismiddeltjes om de lippen te hydrateren. Het geeft namelijk zachtheid en vocht aan de huid. Daarom wordt het misschien wel het meest gebruikt als vochtinbrengend middel. Het zit onder andere in zepen, conditioners en lotions.

Het International Journal of Nanomedicine wijst op (Engelse link) het hoge gehalte aan vitamine E, een vetoplosbare antioxidant die het vasthouden van water in de huid helpt verbeteren.

6. Kamille

Kamille heeft antioxiderende, ontstekingsremmende, antimicrobiële en anti-allergische eigenschappen. Het helpt ook om de pH van het huidoppervlak te herstellen, de huid glad te maken, te verstevigen en te reinigen.

Bovendien wordt het meestal aanbevolen bij congestieve of ontstekingsziekten, zoals rosacea. Dit vanwege zijn grote ontstekingsremmende en verfrissende kracht.

7. Rozenbottel

Hydratatie is essentieel voor een soepele en gladde huid. En in die zin is rozenbottelolie een uitstekende bron van vocht. Dit dankzij zijn essentiële vetzuren, zoals linoleenzuur en linolzuur.

Dit natuurlijke middel wordt ook gemakkelijk opgenomen, zodat zijn antioxidanten in de diepe lagen van de huid doordringen.

Rozenbottel helpt bij een droge huid

8. Sheaboter

Sheaboter is geschikt voor bijna elk huidtype, omdat het de poriën niet verstopt en geen chemische irriterende stoffen bevat.

Bovendien hangt de vochtinbrengende werking samen met de grote hoeveelheid vetzuren, die snel worden opgenomen en het huidweefsel helpen herstellen. Daarom houdt dit product vocht vast en vermindert het de kans op uitdroging.

9. Aloëvera om je lippen te hydrateren

De aloëvera die in huidverzorgingsroutines wordt gebruikt, is afkomstig van planten met dezelfde naam. De gel-presentatie ervan wordt gemakkelijk geabsorbeerd, waardoor het ideaal is voor de vettere huid. Deze gel kan echter ook helpen om de huid er beter uit te laten zien als die droog is.

10. Amandelolie

Er zijn twee soorten amandelolie: bittere en zoete. Zoete amandelolie is echter de olie die zich het beste aan het huidoppervlak aanpast. De voedingsstoffen die deze olie bevat zijn de volgende:

  • Vitamine E
  • Vitamine A
  • Zink
  • Omega-3 vetzuren

Deze olie heeft het vermogen de huidskleur te verbeteren, dankzij de bewezen verzachtende eigenschappen ervan.

Conclusie betreffende huismiddeltjes om je lippen te hydrateren

Hoewel er meerdere producten op de markt zijn die hydratatie van de lippen beloven, zijn er ook verschillende huismiddeltjes die dit doel bereiken. Wanneer er echter zorgen zijn over het gebruik van niet-geïndustrialiseerde producten, is het beter een arts te raadplegen. Wellicht ook interessant voor jou

Hoe je de huid van je pasgeboren baby moet verzorgen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Hoe je de huid van je pasgeboren baby moet verzorgen

De huid van een pasgeboren baby is tijdens de eerste levensdagen uiterst teer en gevoelig. De huid van je baby moet zich aanpassen aan nieuwe omsta...